loader

Gări de poveste

„Gări de poveste” este un documentar de călătorie care poartă telespectatorii pe peroanele celor mai interesante gări din România şi le prezintă oamenii din fiecare zonă, problemele lor actuale sau legendele locului.

 

Galerie foto

 

Telespectatorii vor putea vedea, astfel, România, de la fereastra trenului, prin ochii celor doi prezentatori: Marina Constantinescu și Cătălin Ştefănescu.

Filmele din proiectul „Gări de poveste“ au fost realizate cu sprijinul Ministerului Transporturilor, CFR Călători şi CENAFER.

Aceste călătorii în lumea gărilor româneşti şi a comunităţilor din jurul lor e – dincolo de readucerea în actualitate a unor istorii uitate – o explorare a unor părţi din chipul României de ieri şi de azi. Nu e vreo căutare de nod în papură, ci, pur şi simplu, o privire asupra unei stări de fapt”, spunea Cătălin Ştefănescu în 2015, anul în care emisiunea a avut premiera.

Echipa: realizator - Ruxandra Ţuchel, producător - Ioana Mureşan, gazde - Marina Constantinescu şi Cătălin Ştefănescu, redactor - Diana Ilica.

Emisiunea „Gări de poveste” este difuzată la TVR Cultural din 30 iunie, de luni până vineri, de la ora 12.00.

13:30 Omul şi timpul (R)

Producător : Ruxandra Ţuchel

din 24 septembrie//

(Reluare)
14:30 Cultura Minoritatilor

*Kultur um 2-germană

Producător Alexandru Mihăilescu

ARHIVĂ ARTICOLE

„Gări de poveste”: Mărturia terifiantă a Olgăi Gavor, din Oradea, despre deportarea la Auschwitz| VIDEO

TVR Cultural a prezentat, în 12 iulie, povestea teribilă a Evei Heyman, din Oradea, care a fost transportată și a ...

România, prin fereastra trenului: Emisiunea „Gări de poveste”, la TVR Cultural. Poveștile primei săptămâni din luna iulie | VIDEO

Începând de vineri, 30 iunie, TVR Cultural a difuzat documentarul de călătorie „Gări de poveste”, prin care ...