loader
Foto

Minorități sub trei dictaturi

Din 2 martie, TVR Cultural difuzează seria documentară „Minorități sub trei dictaturi”, emisiune realizată de Cristian Hadji-Culea, în anii 2000.

 

Galerie foto

 

Documentarul „Minorități sub trei dictaturi. Evreii. 1938-1945” este difuzat de luni până vineri, de la ora 12.00, la TVR Cultural.

Seria este formată din 63 de episoade, semnate de regizorul de teatru Cristian Hadji- Culea, care mărturisea că demersul a plecat „de la supărarea mea, pentru că, în România, majoritatea consideră că poate face orice. De fapt, toți facem parte dintr-o minoritate, într-un fel sau altul”.

Acest demers va restitui o parte mai puțin cunoscută a adevărului istoric, și, în același timp, va permite o nouă apropiere de comunitățile originare din România, aflate acum în afara frontierelor țării”, mai spunea regizorul, care a documentat seria între anii 2004-2006.

6:25 Rezistența prin cultură (R)

Documentar *

* A demasca, demascare

La sfârşitul anilor 50 Leonte Răutu experimentează o nouă metodă de control total al oamenilor din cultură. Unul dintre cei care au fost supuşi demascării a fost compozitorul Mihail Andricu.

Redactor: Mariana Ioniță

Director imagine: Sorin Chivulescu

Realizator: Alexandru Munteanu

(Reluare)

6:55 Imnul României

ARHIVĂ ARTICOLE

Seria documentară „Minorități sub trei dictaturi”, din martie, la TVR Cultural

Din 2 martie, TVR Cultural a reluat seria documentară „Minorități sub trei dictaturi”, emisiune difuzată de ...

 

#TVRcultural