loader
Foto

CULTart

Emisiunea „CULTart” le prezintă telespectatorilor evenimente culturale din toate zonele țării: premiere, expoziții de artă și lansări de carte. Emisiunea este difuzată la TVR Cultural, de luni până joi, de la ora 15.00.

 

Galerie foto

 

La „CULTart”, telespectatorii vor descoperi portrete de scriitori, mari actori, reportaje despre locuri cu semnificaţie istorică şi culturală, informaţii despre spectacolele, festivaluri sau alte evenimente culturale.

Astfel, emisiunea transmite reportaje, interviuri cu artiștii care au creat evenimente, discuții cu critici de specialitate, precum și observații relevante asupra producțiilor artistice prezentate.

„CULTart” părăseşte studiourile din Bucureşti şi porneşte „la drum” pentru a descoperi şi spori vizibilitatea evenimentelor culturale din întreaga ţară.

9:10 Splendorile Italiei (R)

Documentar

(Meraviglie-A Journey in Italy, the Land of Treasures, Italia, 2019)

Sezon 3, Episodul 3

Realizator: Gabriele Cipollitti

Prezentator: Alberto Angela

Călătorie printre comorile Italiei cuprinse în Patrimoniul Mondial, Italia fiind ţara cu cele mai multe situri UNESCO din toată lumea, aflate pe întreg cuprinsul ţării şi datând din toate perioadele istorice, de la neolitic şi antichitatea clasică, trecând prin Evul Mediu şi Renaştere, până la Epoca Iluminismului.

din 25 mai//

(Reluare)

10:10 Mic dejun cu un campion Premieră

Agreabilă ca o şuetă şi guralivă ca un talk-show, această întâlnire se petrece întotdeauna într-un bistro cochet, cu vedere la stradă şi neapărat alături de un interlocutor care are o poveste despre propriile bătălii câştigate, dar şi despre propriile înfrângeri care au urmărit un vis. În cei peste şapte ani de difuzare, timp de 16 sezoane, ’’Mic Dejun cu un Campion’’ a prilejuit participarea a aproape 200 de invitaţi în platoul de filmare de la Librăriile Cărtureşti-Cafe Verona. Ne sunt alături şi prietenii fideli pe pe facebook, peste 30.000 la număr, ce ne încurajează cu mesajele lor.

Amfitrion: scriitoarea şi jurnalista Daniela Zeca Buzura.

Producător Ileana Ploscaru Panait

ARHIVĂ ARTICOLE

TVR Cultural ne propune reportaje culturale din toată ţara, la „Cultart”

Despre „Pasiunea pentru cuvinte şi rolul lor în formarea identităţii” ne vorbeşte prima ediţie a magazinului ...

 

#TVRcultural