loader
Foto

Cultura minorităților

Germani, maghiari, romi, tătari și lipoveni îşi prezintă tradiţiile şi istoria. De luni până vineri, de la ora 14.30, TVR Cultural vă aduce „Cultura minorităţilor”, o emisiune dedicată diversităţii etnice din România.

 

Galerie foto

 

Emisiunea redă episoade semnificative din istoria şi viaţa celor 18 minorităţi etnice recunoscute oficial în România. La realizarea sa, lucrează Secţia în Limba Maghiară, cea în Limba Germană şi secţia Alte Minorităţi.

De la armenii din Iaşi, la lipovenii Deltei sau saşii Sibiului, „Cultura minorităţilor” le prezintă telespectatorilor poveştile extraordinare ale oamenilor de diferite etnii, care au marcat trecutul, dar şi prezentul ţării noastre.

Sunt obiceiuri şi tradiţii pe care le-am moştenit, le-am împrumutat, dar pe care le simţim ale noastre. „Cultura minorităţilor” le aduce telespectatorilor poveştile din spatele lor şi le prezintă cele mai importante evenimente din viaţa comunităţilor etnice. Astfel, telespectatorii TVR Cultural vor descoperi artişti diverși, personalități puternice, recunoscute pentru talentul lor, care s-au născut vorbind o limbă diferită.

De la interviuri cu ambasadorul Germaniei, reportaje în satele săseşti sau lipoveneşti, mărturii ale ultimilor italieni din Brezoi, până la portrete ale unor personalităţi ca Neagu Djuvara (aromân), Nicu Alifantis (greco-macedonian) sau Johnny Răducanu (rom), „Cultura Minorităţilor” le aduce telespectatorilor povești incredibile și pline de inspirație.

3:05 Balet (R)

* Frumoasa din pădurea adormită (Sleeping Beauty, Elveţia, 2022)

Dirijor: Robertas Šervenikas

Orchestra Filarmonică din Zürich

Coregraf: Christian Spuck

Distribuţia: Michelle Willems, William Moore, Jan Casier, Lucas Valente, Inna Bilash, trupa de balet din Zürich

În 1890, baletul, în coregrafia lui Marius Petipa, avea premiera la Sankt Petersburg, pe muzica lui Piotr Ceaikovski. În versiunea sa pentru Ballett Zürich, Christian Spuck remontează clasicul balet în propria sa viziune artistică.

Redactor: Cristina Crăciun

(Reluare)

5:14 Idei în libertate (R)

Producător Alice Săceanu

(Reluare)

 

#TVRcultural