loader
Foto

Cultura minorităților

Germani, maghiari, romi, tătari și lipoveni îşi prezintă tradiţiile şi istoria. De luni până vineri, de la ora 14.30, TVR Cultural vă aduce „Cultura minorităţilor”, o emisiune dedicată diversităţii etnice din România.

 

Galerie foto

 

Emisiunea redă episoade semnificative din istoria şi viaţa celor 18 minorităţi etnice recunoscute oficial în România. La realizarea sa, lucrează Secţia în Limba Maghiară, cea în Limba Germană şi secţia Alte Minorităţi.

De la armenii din Iaşi, la lipovenii Deltei sau saşii Sibiului, „Cultura minorităţilor” le prezintă telespectatorilor poveştile extraordinare ale oamenilor de diferite etnii, care au marcat trecutul, dar şi prezentul ţării noastre.

Sunt obiceiuri şi tradiţii pe care le-am moştenit, le-am împrumutat, dar pe care le simţim ale noastre. „Cultura minorităţilor” le aduce telespectatorilor poveştile din spatele lor şi le prezintă cele mai importante evenimente din viaţa comunităţilor etnice. Astfel, telespectatorii TVR Cultural vor descoperi artişti diverși, personalități puternice, recunoscute pentru talentul lor, care s-au născut vorbind o limbă diferită.

De la interviuri cu ambasadorul Germaniei, reportaje în satele săseşti sau lipoveneşti, mărturii ale ultimilor italieni din Brezoi, până la portrete ale unor personalităţi ca Neagu Djuvara (aromân), Nicu Alifantis (greco-macedonian) sau Johnny Răducanu (rom), „Cultura Minorităţilor” le aduce telespectatorilor povești incredibile și pline de inspirație.

5:25 Portret de artist (R)

*Şerban Ionescu

Producător: Daniela Ciolan

(Reluare)

6:00 Istorii ascunse (R)

Producător Cristina Băican

(Reluare)

 

#TVRcultural