loader
Foto

Lecția de istorie

Emisiunea „Lecția de istorie” își propune să demonteze falsurile sovietice despre istoria teritoriului românesc dintre Prut și Nistru. Este difuzată la TVR Cultural sâmbăta, de la ora 17.00.

 

Galerie foto

 

Emisiunea analizează celor mai importante evenimente din istoria poporului român, având la bază doar argumente ştiinţifice, opinii avizate şi nepărtinitoare de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a crea o viziune corectă asupra evenimentelor care au marcat şi influenţat destinul naţiunii române de la Nistru până la Tisa.

Istoria este o poveste frumoasă, dar, pentru a o înţelege, trebuie citită corect. Spunea Nicolae Iorga: „Cei care nu-şi cunosc trecutul sunt ca un copil ce nu-şi cunoaşte părinţii”.

Emisiunea „Lecția de istorie” este un proiect realizat de TVR Moldova, în colaborare cu Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Chişinău şi editura Eurodidactica de la Bucureşti.

Autor și realizator: Vasile Munteanu.

10:00 Mic dejun cu un campion redifuzare

Agreabilă ca o şuetă şi guralivă ca un talk-show, această întâlnire se petrece întotdeauna într-un bistro cochet, cu vedere la stradă şi neapărat alături de un interlocutor care are o poveste despre propriile bătălii câştigate, dar şi despre propriile înfrângeri care au urmărit un vis. În cei peste şapte ani de difuzare, timp de 16 sezoane, ’’Mic Dejun cu un Campion’’ a prilejuit participarea a aproape 200 de invitaţi în platoul de filmare de la Librăriile Cărtureşti-Café Verona. Ne sunt alături şi prietenii fideli pe pe facebook, peste 30.000 la număr, ce ne încurajează cu mesajele lor.

Producător: Ileana Ploscaru Panait

10:50 Agenda Culturală a zilei (R)

Producător Mimi Necula

Realizator: Ana Maria Onisei

(Reluare)

 

#TVRcultural