loader

EMISIUNI Logo

#Etnikult

În fiecare marți și vineri, de la ora 14:30, Camelia Văcaru și Irina Irșai semnează „#Etnikcult”, emisiunea dedicată universului cultural al minorităților etnice din România. Vă așteaptă dezbateri, reportaje, portrete și filme documentare din România multicultulturală.

@RTE&FAPTE

Din 14 octombrie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la un nou sezon al emisiunii „@RTE&FAPTE”.

Această poartă a creștinătății

TVR Cultural a redifuzat emisiunea „Această poartă a creștinătății”, una dintre primele emisiuni culturale realizate de Televiziunea Română după 1989, în memoria academicianului Răzvan Theodorescu.

Adevăr şi curaj

Telespectatorii TVR Cultural pot urmări emisiunea „Adevăr și curaj”, despre cei care s-au jerfit întru credinţă și au fost canonizați. Sâmbăta, de la ora 13.30.

ArtELE

Seria de podcasturi „ArtELE”, ce prezintă zece povești de succes ale unor femei ce și-au construit o carieră puternică în zona creativă, literară, muzicală, artistică, este difuzată la TVR Cultural în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13.00. Primul episod al seriei este difuzat în 2 martie.

Biografii necesare

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să cunoască artiștii în spațiul lor creativ, prin emisiunea „Biografii necesare”. Producția este semnată de Ileana Ploscaru Panait.

Cap Compas

Din nord până în sud și din est până în vest, echipa „Cap Compas” găsește și vă arată locuri care vă pot inspira. Călătoria este în continuare cea mai bună modalitate de a ne aduce aminte de experiențe incredibile, în fiecare duminică, de la 13.00, la TVR Cultural.

Capitalul relațiilor româno-ucrainene

Seria de fillere „Capitalul relațiilor româno-ucrainene” este inițiată de Fundația Paleologu și UNICEF, în colaborare cu Televiziunea Română.

Ce facem în weekend?

Emisiunea se adresează tuturor celor care, vineri seara, încă mai completează spațiile goale din agenda de sfârșit de săptămână.

CineSens

La „CineSens”, un proiect realizat cu sprijinul UNATC, moderatoarea Magdalena Stanciu îi invită pe telespectatori să urmărească dialoguri cu specialiști din lumea cinematografiei și producții relevante. Emisiunea este difuzată la TVR Cultural vinerea, de la ora 22.00.

CULTart

Emisiunea „CULTart” le prezintă telespectatorilor evenimente culturale din toate zonele țării: premiere, expoziții de artă și lansări de carte. Emisiunea este difuzată la TVR Cultural, de luni până joi, de la ora 15.00.

Cultura minorităților

Germani, maghiari, romi, tătari și lipoveni îşi prezintă tradiţiile şi istoria. De luni până vineri, de la ora 14.30, TVR Cultural vă aduce „Cultura minorităţilor”, o emisiune dedicată diversităţii etnice din România.

De ce-aș citi?

„De ce-aș citi?” este o emisiune dedicată importanței și beneficiilor lecturii, apărută la împlinirea a 12 ani de existență a rubricii cu același nume, realizată de jurnalistul și scriitorul Tudor Călin Zarojanu.

Dialoguri academice

Din 2 aprilie 2023, TVR Cultural le aduce telespectatorilor o serie de intervuri cu academicieni, moderată de vicepreședintele Academiei Române, Mircea Dumitru.

Ediţie limitată

Iubitorii de lectură au parte de întâlniri de excepţie în seria de interviuri „Ediție limitată”, cu Marius Constantinescu, difuzată la TVR Cultural, sâmbăta și duminica, de la ora 19.00.

Fețele libertății

TVR Cultural le-a adus telespectatorilor „Fețele libertății”, o serie de interviuri cu personalități importante ale societății postdecembriste. Emisiunea este realizată de Nadine Vlădescu și produsă de Ileana Ploscaru Panait.

În Slujba Binelui

Emisiunea prezintă activitatea preoților Mitropoliei Basarabiei care slujesc în parohiile din Republica Moldova și care reușesc să implice comunitatea pe care o păstoresc în viața localităţilor. „În Slujba Binelui” este difuzată în fiecare duminică, de la ora 13.30, la TVR Cultural.

Înapoi la argument

Cu peste 10 ani în urmă, la TVR Cultural, scriitorul, filosoful, eseistul şi fizicianul Horia-Roman Patapievici încerca să promoveze un alt gen de emisiune: o dezbatere culturală care punea în valoare opinii şi discursuri captivante, reprezentative pentru cultura românească şi nu numai.

Interviurile TVR Cultural

La „Interviurile TVR Cultural”, Ioana Pavel îi invită pe telespectatori în lumea artiștilor - cum au ales scena, cine le-a îndrumat primii paşi şi ce înseamnă perseverenţa în cariera lor.

Intrare liberă

„Intrare liberă” este un magazin cultural zilnic, în care sunt aduse în prim-planul dezbaterii publice teme culturale definitorii pentru societatea românească contemporană. Emisiunea este difuzată de luni până vineri, de la 19.00, la TVR Cultural. Cu Mirela Nagâț și Marius Constantinescu.

Istoria literaturii române contemporane

În memoria apreciatului critic literar Alex Ștefănescu, TVR Cultural le aduce telespectatorilor o emisiune îndrăgită realizată de omul de cultură, între 2007 și 2009, dedicată literaturii române contemporane.

Istorii cu tâlc

„Istorii cu tâlc” este o emisiune de tip podcast, cu invitați diverși. Interviurile, realizate de actorul şi prezentatorul Anatol Guzic, sunt pline de confidențe despre experiențe personale, eșecuri, dorințe, emoții ale celor care se află în fața sa. În fiecare luni, de la ora 13.30, pe TVR Cultural.

Istorii de bun gust

În fiecare weekend, telespectatorii sunt invitaţi să descopere „alt fel de gătit”, cu rețete culinare inedite, unele chiar „din alte vremuri”, dar şi cu istorii spectaculoase. O emisiune de antropologie culinară difuzată la TVR Cultural, duminica, de la ora 12.00.

Jurnalul Cultural

Jurnalul Cultural, prezentat de Bogdan Stănescu, este difuzat la TVR Cultural de luni până vineri, de la ora 21.00. În reluare, în fiecare dimineață, de la ora 07.00.

Lecția de istorie

Emisiunea „Lecția de istorie” își propune să demonteze falsurile sovietice despre istoria teritoriului românesc dintre Prut și Nistru. Este difuzată la TVR Cultural sâmbăta, de la ora 17.00.

Magia Seratelor Muzicale Iosif Sava

TVR Cultural a redifuzat dialogurile reputatului muzicolog Iosif Sava cu importanți oameni de cultură români.

Mic dejun cu un campion

Cu graţie şi umor, alteori mai serios şi ironic, Daniela Zeca Buzura îşi provoacă interlocutorii la dezvăluiri ce, de multe ori, îi surprind chiar şi pe cei în cauză.

Minorități sub trei dictaturi

Din 2 martie, TVR Cultural difuzează seria documentară „Minorități sub trei dictaturi”, emisiune realizată de Cristian Hadji-Culea, în anii 2000.

Music (R)evolution

„Music (R)evolution” ne dezvăluie muzica clasică descoperită în celebre compoziții muzicale pop, rock, jazz sau blues. Elvis Presley, Lady GaGa, Nat King Cole, Madonna, Robbie Williams și mulți alții sunt protagoniștii acestor întâlniri inedite.

Muzica timpului tău

TVR Cultural le oferă telespectatorilor, în fiecare zi, o jumătate de oră de muzică bună. Emisiunea „Muzica timpului tău” este difuzată la TVR Cultural de luni până vineri, începând cu ora 18:30.

Omul și timpul

TVR Cultural difuzează, din 2 aprilie, de la ora 17.00, emisiunea-document „Omul și timpul”, ce prezintă situaţii excepţionale, mai puţin cunoscute, din istoria recentă a României.

Pastila de artă

„Pastila de artă”, emisiune realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României, prezintă patrimoniul de excepție al țării noastre. Emisiunea este produsă și realizată de Ileana Ploscaru Panait.

Podcasturile TVR#ENESCU

În fiecare sâmbătă, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#ENESCU: Inspirație prin generozitate”, emisiune realizată de Valentina Băințan.

Poesis

„Poesis”, realizată de Ileana Ploscaru Panait, le aduce telespectatorilor TVR Cultural poezii celebre din literatura română, interpretate de mari actori și ilustrate cu imagini din arhiva Televiziunii Române. Emisiunea este difuzată în toate zilele săptămânii.

Portret de artist

Jurnalistele TVR Cultural Anca Berlogea-Boariu și Christel Ungar le prezintă telespectatorilor, prin imagini și cuvinte, reprezentanți ai tuturor artelor.

Portret de excelență

Din 21 octombrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 16.00, TVR Cultural le propune telespectatorilor o serie de interviuri de colecție, realizate de Mihaela Olaru.

Reconstituiri

Seria documentară „Reconstituiri”, realizată în 2008, este un proiect al Televiziunii Române, în parteneriat cu IICCMER.

Redescoperă România

TVR Cultural difuzează, din 1 aprilie, în fiecare sâmbătă, de la ora 16.00, seria de documentare „Redescoperă România”.

Remix

„Remix”, emisiunea cu o vechime de 20 de ani în Televiziunea Română, este difuzată, la TVR Cultural, sâmbătă și duminică, de la ora 23.30.

Rezistența prin cultură

Serialul „Rezistenţa prin cultură”, despre revolta spirituală în vremea comunismului românesc, a fost difuzat la TVR Cultural între 20 decembrie și 26 ianuarie.

România literară TV

Emisiunea „România literară TV”, difuzată la TVR Cultural sâmbăta, de la ora 15.00, le oferă telespectatorilor o imagine cuprinzătoare asupra a ceea ce se întâmplă semnificativ în literatura română, totul privit din perspectiva revistei „România literară”.

Timișoara, capitală culturală europeană

Emisiunea prezintă brandurile Timișoarei, caracteristicile specifice orașului care îl fac unic între localitățile Europei.

Tradiţii

Emisiunea „Tradiții” este un program despre comorile spirituale moştenite de la străbuni. În fiecare duminică, începând cu ora 08.00, la TVR Cultural.

VideoART

Seria „VideoART” face o trecere prin arta vizuală experimentală românească, începând cu pionierii anilor ’70 – ’80, până la momentul actual.

Vineri seară în direct

În fiecare vineri seară, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Vineri seară în direct” cu Kyrie Mendél.

0:15 Festivalul Hariclea Darclée 2018 (R)

* Conferinţa

Producător: Claudia Robu

(Reluare)

1:07 Festivalul Hariclea Darclée 2018 (R)

* Esplanada

Producător: Claudia Robu

(Reluare)
 
„O poveste nespusă”. Constantin Cojocaru: Actorul este un cetățean de pe stradă și ce simte se vede pe el. Corpul lui, interiorul lui exprimă ceea ce îi trece prin cap și prin suflet | VIDEO

TVR Cultural difuzează, în memoria marelui actor Constantin Cojocaru, care s-a stins din viață în acest weekend, emisiunea „O poveste nespusă - ...

Avi Avital, primul interpret la mandolină nominalizat la Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 20 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 13.00, la „Podcasturile TVR#Enescu”, TVR Cultural difuzează dialogul Valentinei Băințan cu Avi Avital, interpret ...

Teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, difuzat la TVR Cultural în memoria lui Constantin Cojocaru. Regizorul Jon Gostin: Pierderea sufletului este adevărata maladie a omului contemporan | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 22.00, TVR Cultural difuzează, în memoria actorului Constantin Cojocaru, teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, după ...

 

#TVRcultural