loader

RECOMANDĂRI Logo

Cinci emisiuni noi în grila de primăvară, la TVR Cultural

Din 1 aprilie, TVR Cultural îşi aşteaptă telespectatorii cu programe variate, perfecte pentru a acoperi subiecte diverse din toate marile zone de interes ale culturii.

Cristi Puiu vine la „Noaptea Albă a Filmului Românesc”, la TVR Cultural | VIDEO

Telespectatorii TVR Cultural sunt invitaţi sâmbătă, 1 aprilie, la „Noaptea Albă a Filmului Românesc”, alături de regizorul Cristi Puiu. „Moartea domnului Lăzărescu”, „Sieranevada” și „Malmkrog”, dar și scurtmetrajul „Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea” se regăsesc printre filmele difuzate de TVR Cultural.

„Marfa și banii”, film considerat începutul Noului Val în cinematografie, la TVR Cultural

Între 3 și 9 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să vizioneze prima parte a filmului „Bărbierul din Siberia”, filmul lui Cristi Puiu „Marfa și banii” și comedia „Regele de Cupă”. Pentru tinerii telespectatori, TVR Cultural a pregătit colecția de scurtmetraje „Aventurile istețului Năică”, din anii '60.

Ediție de colecție: Adelin Petrișor, la „Mic dejun cu un campion”, în 4 aprilie

Între 3 și 9 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Adrian Cioroianu, Adelin Petrișor, Daniela Nane, Wilhelm Dancă și Tatiana Niculescu, în cadrul emisiunii „Mic dejun cu un campion”.

Filmele lui Cristi Puiu, programate la TVR pe 1 și 2 aprilie

La TVR Internațional, TVR Cultural și pe TVR+ pot fi urmărite mai multe filme ale regizorului Cristi Puiu, sâmbătă, 1 aprilie, și duminică, 2 aprilie.

Cercetătoarea Georgeta Filitti, prima invitată a noului sezon „Mic dejun cu un campion”, în 2 aprilie | VIDEO

În ultima săptămână din luna martie, de la ora 10.00, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ioana Pârvulescu, Tiberiu Soare, Dan Pavel, Mircea Divricean și Emil Constantinescu. În 2 aprilie, TVR Cultural le aduce telespectatorilor prima ediție din cel de-al 17-lea sezon al emisiunii „Mic dejun cu un campion”, prima invitată fiind Georgeta Filitti.

Joi, drama „Aurora”, în regia lui Cristi Puiu, la TVR Cultural

Între 27 martie și 2 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să vizioneze filmele lui Cristi Puiu, precum și emoționantul „Noro” și drama „Rashomon”, din 1950, în regia renumitului Akira Kurosawa.

„Înapoi la argument”: Vineri, Cătălin Avramescu, în dialog cu H.R. Patapievici | VIDEO

În ultima săptămână din luna martie, TVR Cultural redifuzează dialogurile lui Horia Roman Patapievici cu Marta Petreu, Ilina Gregori, Madeea Axinciuc, Constanța Vintilă-Ghițulescu și Cătălin Avramescu.

Povestea românului Marius Balo, închis timp de opt ani în China comunistă, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează, în 31 martie, de la ora 22.00, documentarul „2922”, despre profesorul român Marius Balo, care a petrecut opt ani într-o închisoare de maximă securitate din China comunistă.

„Conferințele Ateneului”, cu Ioan Holender și Sever Voinescu, miercuri, la TVR Cultural

Miercuri, 29 martie, TVR Cultural a transmis, în direct, de la Ateneul Român, conferința „Muzica și spectacolul”, susținută de Ioan Holender și Sever Voinescu, la Ateneul Român.

3:00 Aurora

Film * ( România, Franţa, Elveţia, 2010)

Regia: Cristi Puiu

Cu: Cristi Puiu, Clara Vodă, Luminiţa Gheorghiu, Gelu Colceag, Valeria Seciu

*Premii Gopo 2011 pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie

*Thriller.

Redactor: Gabriela Onea

6:00 Minorităţi sub trei dictaturi

Documentar*