loader

Remix

„Remix”, emisiunea cu o vechime de 20 de ani în Televiziunea Română, este difuzată, la TVR Cultural, sâmbătă și duminică, de la ora 23.30.

 

Galerie foto

 

După o iarnă plină de redifuzări, atât la TVR 3 (pe spaţiul obişnuit de la miezul nopții de duminică), cât şi la TVR Cultural (în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 23.30), echipa Remix a pregătit noi ediţii ale emisiunii, încercând să împace capra şi varza (rock, folk, jazz... dar nu numai).

A doua ediţie a festivalului „Folk la altar” din Biserica Evanghelică Râşnov (propusă de realizatori organizatorului Asociaţia Mioritics) va fi ilustrată cu celelalte patru recitaluri (însoţite de interviuri) încă nedifuzate: Mircea Bodolan, Dan Chebac, Ovidiu Mihăilescu şi Emeric Imre. Cum se observă, noul afiş (pus în pagină în 27 – 30 iulie 2022) a recuperat în continuare prima generaţie de artiști ai genului, pe de altă parte a deschis larg porțile generaţiei următoare.

În duminica de Paști, seria folk remixat va fi întreruptă de un eveniment... public – privat, respectiv o gală a jazzului românesc din micuțul club Jazz Book, unde în 5 ianuarie, muzicologul Florian „Moșu” Lungu a fost sărbătorit la împlinirea a opt decenii de viaţă de numeroși instrumentiști şi soliști de top, din mai multe generaţii, totul „orchestrat” de saxofonistul Nicolas Simion.

Un concert tribut jazzului românesc, din creaţii semnate Richard Oschanitzky, Jancy Korossy, Marius Popp, Johnny Răducanu, Garbis Dedeian, Capriel Dedeian şa. Interpreţi: Nicolas Simion, Mircea Tiberian, Sorin Zlat, Petrică Andrei, Emil Bîzgă, Nadia Trohin, Iulian Nicolau, Sorin Romanescu, Vlad Popescu, Răzvan Cojanu, Andrei Petrache şi încă destui alţii.

Două redifuzări deosebite, la miezul nopţii, în zilele de Sărbători Pascale: luni, o ediție Remix cu reportaje la turneul „Electric” cu Cristian Lolea, Matei Ioachimescu şi Tom Brânduş (ArCuB, 13 nov 2021), lansarea CD-ului Alexandru Imre la Brăila (Nicolas Simion, 7 Dreams), videoclipuri cu Impact şi Rezident Ex (alese pentru a celebra Timişoara – capitala culturii europene).

Încă o ediţie specială „In memoriam” filmată în cadrul Festivalului „Folk la altar. Generația generică” (Râșnov, 28 – 31 iulie 2021), celebrând câţiva înaintaşi ai folkului: Valeriu Sterian, Dan Andrei Aldea, Florian Pittiș, Dorin Liviu Zaharia, Anda Călugăreanu, Horia Stoicanu, Nicu Vladimir, Teodora Ionescu. În concert: Eugen Avram, Adrian Ivanițchi şi Sorin Minghiat.

Ediţiile jazz vor continua cu un portret al saxofonistului jazz Cătălin Milea (încheiat en fanfare cu recenta lansare a CD-ului „Tetrismatic” de la clubul Control), un aşteptat portret al marelui pianist Sorin Zlat, dar şi o lansare discografică a marii noastre soliste Luiza Zan, în colaborare cu TVR Cultural (23 aprilie)!

Dacă vine vorba de rock, un aport deosebit îl vor avea rubricile (uneori ediţii întregi) realizate de tinerii jurnalişti de la Buzz Media Botoşani (ocazie să mai punem în pagină un generic - „Remix Junior”!).

De asemenea, interviuri cu solista Irina Popa, dar şi din Koln cu Ana Maria Suruniuc (Hexxana Su). Din Bucureşti, un interviu recent cu Nicolae Covaci, iar, de la Braşov, din vara trecută, unul cu Ioji Kappl şi opera sa rock simfonică „Meşterul Manole”.

Producător: Doru Ionescu

3:00 LEBENSDORF-România, 2021 (R)

Film *

Regia: Vali Hotea

Cu: Mimi Brănescu, Ana Covalciuc, Ioana Flora

Dramă. Scriitorul Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu) trece prin criza vârstei mijlocii și este în pană de creație. În încercarea de a-și reface viața și de a-și termina noul roman, el pendulează între două țări, România și Germania, și două femei: Andra, soția sa, şi Giulia, fosta lui mare iubire. În căutările lui trece printr-o serie de întâmplări ciudate și amuzante în Berlin, în București și într-un sat ecologic izolat din inima Germaniei, Lebensdorf.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

4:40 Inapoi la argument (R)

* Lucian Boia (2010)

Producator Alice Săceanu

(Reluare)

 

#TVRcultural