loader
Foto

Galerie foto

Actorul Pavel Bartoș, la „Interviurile TVR Cultural”: E bine să ai emoții, asta te face uman, nu ești robot | VIDEO

La „Interviurile TVR Cultural” din 18 mai, jurnalista Ioana Pavel l-a avut ca invitat pe actorul Pavel Bartoș.

 

Ioana Pavel
Interviurile TVR Cultural

Născut la Miercurea Ciuc şi absolvent al Facultăţii de Teatru şi Film Babeş – Bolyai din Cluj, Pavel Bartoş este unul dintre cei mai îndrăgiţi actori din România. La „Interviurile TVR Cultural”, a vorbit cu Ioana Pavel despre venirea la Bucureşti și despre rolurile sale din teatru şi film, dar şi despre ce înseamnă emoţiile şi cum îmbină cariera cu viaţa de familie.

Să nu trăieşti în trecut şi să nu te proiectezi în prezent foarte mult. Bine, trebuie să îţi creezi o aşteptare, nişte scopuri. Prezentul e foarte important, prezentul acum se întâmplă şi să te bucuri de ce ţi se întâmplă, de cei dragi ţie, adică de faptul că te trezeşti dimineaţa, că eşti sănătos, beeau cafea şi mă gândesc că mă duc la teatru, mă duc la televiziune şi mă bucur. (...)

Emoţiile? E bine să le ai pentru că asta te face uman, te face să greşeşti, nu eşti robot. Dacă tu ai veni pe scenă şi ai juca la fel în fiecare seară, nu ai mai arăta emoţie, schimbul ăsta colosal pe care îl ai în fiecare seară cu spectatorii”, a povestit Pavel Bartoș, în dialogul cu Ioana Pavel.

*** La „Interviurile TVR Cultural”, Ioana Pavel îi invită pe telespectatori în lumea artiștilor - cum au ales scena, cine le-a îndrumat primii paşi şi ce înseamnă perseverenţa în cariera lor. Emisiunea este difuzată sâmbăta, de la ora 22.30.

Realizator: loana Pavel

Imagine: Marius Nechita și Dragoș Milescu

Montaj: Cristiana Dragomir

Producător: Aimee D'Albon

9:10 Splendorile Italiei (R)

Documentar

(Meraviglie-A Journey in Italy, the Land of Treasures, Italia, 2019)

Sezon 3, Episodul 3

Realizator: Gabriele Cipollitti

Prezentator: Alberto Angela

Călătorie printre comorile Italiei cuprinse în Patrimoniul Mondial, Italia fiind ţara cu cele mai multe situri UNESCO din toată lumea, aflate pe întreg cuprinsul ţării şi datând din toate perioadele istorice, de la neolitic şi antichitatea clasică, trecând prin Evul Mediu şi Renaştere, până la Epoca Iluminismului.

din 25 mai//

(Reluare)

10:10 Mic dejun cu un campion Premieră

Agreabilă ca o şuetă şi guralivă ca un talk-show, această întâlnire se petrece întotdeauna într-un bistro cochet, cu vedere la stradă şi neapărat alături de un interlocutor care are o poveste despre propriile bătălii câştigate, dar şi despre propriile înfrângeri care au urmărit un vis. În cei peste şapte ani de difuzare, timp de 16 sezoane, ’’Mic Dejun cu un Campion’’ a prilejuit participarea a aproape 200 de invitaţi în platoul de filmare de la Librăriile Cărtureşti-Cafe Verona. Ne sunt alături şi prietenii fideli pe pe facebook, peste 30.000 la număr, ce ne încurajează cu mesajele lor.

Amfitrion: scriitoarea şi jurnalista Daniela Zeca Buzura.

Producător Ileana Ploscaru Panait

 
Poetul Mihai Firică la ”Portret de excelență”: ”Deschizând o carte este imposibil să nu găsești un fragment care te inspiră”

A studiat literele, istoria, dreptul şi managementul relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri şi stagii de pregătire în jurnalism organizate ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 25 mai

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

Pictorul Vasile Tolan, la „Biografii necesare”: Prin artă, se ajunge la o spiritualizare a materiei

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îl are ca invitat pe pictorul Vasile Tolan, membru al Uniunii Artiștilor Plastici ...

 

#TVRcultural