loader
Foto

Avocatul Mihai Tănăsescu, la „Portret de excelență”: Orice om care vrea să fie un bun exemplu trebuie să fie modest | VIDEO

Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16.00, TVR Cultural le-a propus telespectatorilor să urmărească interviul Mihaelei Olaru cu avocatul Mihai Tănăsescu, realizat în cadrul emisiunii „Portret de excelență”.

 

Portret de excelență

În adolescență, Mihai Tănăsescu a avut legătură tangenţial cu muzica. Mai târziu, avea să termine Facultatea de Drept şi să devină a doua generaţie de avocaţi din partea tatălui şi a patra din partea mamei. Deşi are o carieră de succes în domeniul juridic, recunoscută la nivel internaţional, de fiecare dată vorbeşte cu modestie despre cei peste 40 de ani de activitate puşi în slujba omului şi a dreptăţii, arăta Mihaela Olaru, la „Portret de excelență”.

„Drumul către succes este un drum continuu. Niciodată nu ajungi la succesul deplin, întotdeauna se poate și mai bine.(...) A fost foarte greu la început - în primul rând, din perioada de cumpănă de la sfârșitul adolescenței, când băieții sunt mai puțini disciplinați decât fetele și învață fără tragere de inimă. Apoi, a fost examenul de admitere. Era extrem de important, la o concurență de 22 pe loc, cine intra era deja triat”, a povestit Mihai Tănăsescu.

„În perioada comunismului, politica era să se dezvolte și alte orașe decât cele 14 orașe mari și, deși locuiam în București, a trebui să mă sui în rata care mirosea a motorină proastă, de la Filaret către Alexandria, ca să mă duc acolo să văd ce înseamnă profesia de avocat. Nu-mi pare rău, acolo am găsit colegi extraordinari cu foarte multă știință de carte. Apoi, a urmat experiența Buftea și, ulterior, am ajuns în București”, a mai spus avocatul.

Tănăsescu și-a rememorat, la „Portret de excelență”, și copilăria: „Am crescut în casă cu tata avocat. Vedeam la el ce face un avocat zi de zi, seară de seară. Pe vremea aceea, noi stăteam în două camere. Când era frig afară, sala de așteptare a clienților era camera mea și aveam țin minte și acum, aveam pojar, 39 de grade și în jurul meu era plin de clienți (...) Am cântat la pian, tata mi-a cumpărat o orgă, dar nu am continuat să studiez aprofundat, nu m-am considerat un talent”.

„Orice om care vrea să fie un bun exemplu trebuie să fie modest, asta am învățat de la tatăl meu. Modestia este valoarea cea mai importantă (...) Noi trăim sub semnul transparenței, totul trebuie să fie transparent. Înainte, când te așezai la masă, spuneai o rugăciune, acum, când te așezi la masă, primul lucru este să faci poze și să le pui pe Facebook”, a mai spus avocatul.

Moderator: Mihaela Olaru

Producător: Raluca Amzăr

 

18:00 Mexic-nobilele călăreţe

Documentar Geo*

(Mexique, les cavalières de l'escaramuza, Franţa-Germania, 2018)

Realizator: Svea Andersson

Devenit sport naţional în semn de omagiu faţă de combatanţii din Revoluţia Mexicană din 1910, "charrería" este o disciplină care poate fi asemănată cu rodeo. Spre deosebire de ea, “escaramuza” este o competiţie feminină, în care echipe alcătuite din opt călăreţe şi caii lor îşi demonstrează îndemânarea în echitaţie într-o coregrafie extrem de elaborată.

Redactor: Delia Clonaru

19:00 Intrare liberă Sezon Nou

*

Prezintă: Marius Constantinescu şi Mirela Nagâţ

Producător: Anca Lăzărescu

 

În cel de-al şaselea episod al seriei documentare „Deceniul ascuns”, difuzat sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 17:00, la TVR Cultural, Alexandru ...

Rolul istoriografului în societatea noastră, în dezbatere la

Moderatorul emisiunii "Omul şi timpul", Rafael Udrişte, alături invitatul său, istoricul Ionuț Cojocaru, invită telespectatorii TVR Cultural la o ...

Cine este Banksy?

Cine este Banksy?

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

Poliţişti, jurnalişti, oameni de ştiinţă, pasionați de artă … toți visează să descopere, cândva, identitatea acestei vedete planetare a Street ...

 

#TVRcultural