loader
Foto

Avocatul Mihai Tănăsescu, la „Portret de excelență”: Orice om care vrea să fie un bun exemplu trebuie să fie modest | VIDEO

Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16.00, TVR Cultural le-a propus telespectatorilor să urmărească interviul Mihaelei Olaru cu avocatul Mihai Tănăsescu, realizat în cadrul emisiunii „Portret de excelență”.

 

Portret de excelență

În adolescență, Mihai Tănăsescu a avut legătură tangenţial cu muzica. Mai târziu, avea să termine Facultatea de Drept şi să devină a doua generaţie de avocaţi din partea tatălui şi a patra din partea mamei. Deşi are o carieră de succes în domeniul juridic, recunoscută la nivel internaţional, de fiecare dată vorbeşte cu modestie despre cei peste 40 de ani de activitate puşi în slujba omului şi a dreptăţii, arăta Mihaela Olaru, la „Portret de excelență”.

„Drumul către succes este un drum continuu. Niciodată nu ajungi la succesul deplin, întotdeauna se poate și mai bine.(...) A fost foarte greu la început - în primul rând, din perioada de cumpănă de la sfârșitul adolescenței, când băieții sunt mai puțini disciplinați decât fetele și învață fără tragere de inimă. Apoi, a fost examenul de admitere. Era extrem de important, la o concurență de 22 pe loc, cine intra era deja triat”, a povestit Mihai Tănăsescu.

„În perioada comunismului, politica era să se dezvolte și alte orașe decât cele 14 orașe mari și, deși locuiam în București, a trebui să mă sui în rata care mirosea a motorină proastă, de la Filaret către Alexandria, ca să mă duc acolo să văd ce înseamnă profesia de avocat. Nu-mi pare rău, acolo am găsit colegi extraordinari cu foarte multă știință de carte. Apoi, a urmat experiența Buftea și, ulterior, am ajuns în București”, a mai spus avocatul.

Tănăsescu și-a rememorat, la „Portret de excelență”, și copilăria: „Am crescut în casă cu tata avocat. Vedeam la el ce face un avocat zi de zi, seară de seară. Pe vremea aceea, noi stăteam în două camere. Când era frig afară, sala de așteptare a clienților era camera mea și aveam țin minte și acum, aveam pojar, 39 de grade și în jurul meu era plin de clienți (...) Am cântat la pian, tata mi-a cumpărat o orgă, dar nu am continuat să studiez aprofundat, nu m-am considerat un talent”.

„Orice om care vrea să fie un bun exemplu trebuie să fie modest, asta am învățat de la tatăl meu. Modestia este valoarea cea mai importantă (...) Noi trăim sub semnul transparenței, totul trebuie să fie transparent. Înainte, când te așezai la masă, spuneai o rugăciune, acum, când te așezi la masă, primul lucru este să faci poze și să le pui pe Facebook”, a mai spus avocatul.

Moderator: Mihaela Olaru

Producător: Raluca Amzăr

 

4:12 Opera

* Gala Opera Fantastica

*Concert caritabil pentru copiii cu autism

*Dirijor Cristian Mandeal

Interpretează Orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania" din Cluj-Napoca.

Producător: Liana Goţa

(Reluare)

7:00 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

Documentar *

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016) sezon 2

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Episodul 25: Grădinile Jnan Sbil-Maroc

Oraşul Fes din nordul Marocului adăposteşte cea mai mare Medina-oraşul vechi-din lume. La interescţia oraşului vechi cu cel nou se află grădinile Jnan Sbil-înseamnă Rai în limba arabă-care se desfăşoară pe o suprafaţă de mai bine de 7 hectare.

Ele au fost înfiinţate la iniţiativa sultanului Moulay Abdallah în secolul al XVIII-lea şi au devenit grădini publice abia la sfârşitul secolului trecut. Vegetaţia lor excepţională este compusă din numeroase esenţe, precum eucalipt, pin şi palmieri, bătrâni de mai mult de un secol.

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu: „Îmi doream din toată inima ca după atâția ani de pregătire să ajung să gust cosmosul și să îmi admir planeta natală de acolo de sus, de la câteva sute de kilometri.

Este membru de onoare al Academiei Române și al altor academii internaționale, a fost decorat cu cele mai înalte ordine ale României, este Doctor ...

TVR Cultural transmite în direct concertul simfonic „Carmina Burana”, ce deschide Festivalul Internațional „Vacanțe Muzicale la Piatra Neamţ”

Concertul susţinut de Orchestra simfonică și Capela Corală Academică „Doina” ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău poate ...

MATEMATICIANUL VASILE BRÎNZĂNESCU ÎN

Cea de-a treia ediţie a sezonului 5 al "Dialogurilor Academice" vă dă întâlnire la TVR Cultural, duminică, 06 iulie 2025, ora 13:00, cu ...

 

#TVRcultural