loader
Foto

Galerie foto

Artistul Răzvan Mazilu, la „Portretele TVR Cultural”, în 14 octombrie: Detaliul face diferența. Trebuie să rafinezi foarte mult ceea ce faci | VIDEO

În 14 octombrie, TVR Cultural a difuzat interviul Ioanei Pavel cu Răzvan Mazilu, balerin, coregraf și regizor, difuzat în cadrul emisiunii „Portretele TVR Cultural”. Emisiunea a fost transmisă începând cu ora 22.30.

 

Interviurile TVR Cultural

Răzvan Mazilu spune că baletul l-a ales pe el şi că talentul fără muncă se risipeşte. Artistul se pregăteşte de un nou spectacol care, cu siguranţă, va face furori, la Sala Palatului. Semnează regia, coregrafia şi costumele pentru „The Full Monty”, iar spectacolul se va juca miercurea și joia viitoare (17 și 18 octombrie).

Scena este spațiul unde se simte cel mai bine. Despre începuturile sale în lumea baletului, Răzvan Mazilu i-a făcut câteva dezvăluiri jurnalistei TVR Ioana Pavel, la „Interviurile Jurnalului Cultural”.

Cred că detaliul face diferenţa. Cred că trebuie să perfecţionezi şi să rafinezi foarte mult ceea ce faci. Să nu rămână ca la prima mână. Împreună cu actorii mei sau cu dansatorii mei, încercăm să lucrăm foarte mult şi să perfecţionăm ceea ce facem, ca acea întâmplare teatrală să fie unică”, a arătat Răzvan Mazilu.

(w882) Răzvan Ma

***

Urmăriți emisiunea mai jos:

 

 

***

În fiecare sâmbătă, de la ora 22.30, Ioana Pavel îi invită pe telespectatori în lumea artiștilor. Cum au ales scena, cine le-a îndrumat primii paşi şi ce înseamnă perseverenţa în cariera lor, aflăm la „Portretele TVR Cultural”.

(w882) Răzvan Ma

Realizator: loana Pavel

Producător: Aimee D'Albon

4:18 Zece ani care au zguduit lumea (R)

Documentar *

(Sixty Eight-10 Years That Shook The World, Germania-Franţa, 2018) Regia: Don Kent

După mai bine de 50 de ani, ce rămâne din mişcările deceniului 7, care au răscolit întreg mapamondul ? Din Berkley la Paris, din Berlin la Mexico şi din Varşovia la Tokyo, lumea anului 1968 este marcată de contestaţii multidimensionale şi simultane, iniţiate de o nouă generaţie, foarte critică la adresa societăţilor în care trăiau, pe care le considerau coloniale, autoritare şi moralizatoare.

Episodul 2: Vara iubirii, vara conflictelor

Redactor: Delia Clonaru

(Reluare)

5:08 Napoleon Bonaparte-Campania din Rusia (R)

Documentar *

(Napoléon-la campagne de Russie, Franţa, 2014) două episoade

Realizator: Fabrice Hourlier

Cu: Marc Duret, Jean-Pierre Michael, Pawel Delag

Docudrama ce reconstituie una dintre cele mai memorabile campanii militare şi înfrângeri din istoria recentă: invadarea Rusiei de o uriaşă armată condusă de Împăratul Napoleon I.

Iunie 1812: la ordinul lui Napoleon, cea mai mare armată adunată până atunci în Europa-600.000 de oameni-, împotriva sfaturilor consilierilor săi apropiaţi, porneşte în marş către Moscova, cu intenţia de a cuceri Rusia. După 172 de zile, Napoleon se retrăgea, lăsând în urmă 400.000 de soldaţi, morţi sau prizonieri.

Episodul 2 Bătălia de la Berezina

Redactor: Delia Clonaru

(Reluare)
 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

„Drumuri aproape”, la TVR Cultural: Un călător adevărat nu se oprește la locurile comune, ci merge către profunzimea lucrurilor

De luni până vineri, de la ora 18.00, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați la „Drumuri de poveste”, o emisiune dedicată călătoriilor, ...

 

#TVRcultural