loader
Foto

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet „Frumoasa adormită” („The Sleeping Beauty”, Elveția, 2022), eliberând personajele de rolurile lor prestabilite. Coregrafia îi aparține lui Christian Spuck.

 

Spuck (care semnează, între altele, spectacolele „Romeo și Julieta”, „Spărgătorul de nuci și regele-șoarece”) reinterpretează povestea clasică a „Frumoasei adormite”, ce a avut premiera în 1890, în coregrafia lui Marius Petipa, la Sankt Petersburg, pe muzica lui P.I. Ceaikovschi, într-un spectacol din anul 2022.

În adaptarea pe care o realizează împreună cu Baletul din Zürich și cu Orchestra Filarmonică din Zürich, dirijată de Robertas Šervenikas, Christian Spuck le aduce telespectatorilor o Auroră (interpretată de Michelle Williams) care se eliberează cu curaj de convenții și își croiește propria cale. Cu ajutorul costumelor extraordinare ale zânelor androgine, semnate de Bubi Shiff, Spuck mută reflectoarele asupra zânei Carabossa (William Moore), a cărei soartă subțiază granița dintre bine și rău. O combinație minunată între basm și inovație artistică”, este prezentarea spectacolului.

În spectacolul său, Spuck vorbește despre maturizare, conflictele între generații, dragoste și sexualitate, eliberând personajele de povara rolurilor lor prestabilite, notează producătorul spectacolului, Accentus Music.

Din distribuție fac parte Michelle Willems, William Moore, Jan Casier, Lucas Valente, Inna Bilash și trupa de balet din Zürich. Cu participarea Orchestrei Filarmonice din Zürich - dirijor Robertas Šervenikas.

Sursă foto: Instagram Michelle Willems

19:00 Memorialul durerii redifuzare

Un film de Lucia Hossu Longin

Producător: Alexandru Munteanu

20:00 DOMNUL KLEIN

Film *(MR. KLEIN-Franţa, Italia, 1976)

Regia: Joseph Losey

Cu: Alain Delon, Jeanne Moreau, Michel Lonsdale

*Trei premii Cesar 1977-pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cele mai bune decoruri

*Nominalizare la Palme d'Or-Festivalul de Film de la Cannes 1977

Dramă. În 1942, în Parisul aflat sub ocupaţie, afacerile lui Robert Klein, negustor de opere de artă, înfloresc. Mulţi evrei îi vând pe o nimica toată bunurile lor cele mai de preţ. Viaţa lui se scurge netulburată până în ziua când i se livrează dintr-o eroare ziarul local evreiesc şi Klein află de existenţa unui evreu care poartă acelaşi nume cu el. Gestapo-ul intră la bănuieli şi Klein se trezeşte aruncat într-o cursă nebună contra cronometru, în încercarea de a-şi dovedi originea...

Redactor: Ştefan Asavei

 

Duminică, 11 mai, de la ora 23:00, la TVR Cultural, vă invităm să urmăriți o ediție "Remix".

„Portret de excelență”, cu prof. univ. dr. ing. DOINA BANCIU: „Cultura se îmbină foarte bine cu tehnologia și cu noua societate”

Cariera didactică şi ştiinţifică, precum și contribuția domniei sale la dezvoltarea domeniului de informare şi documentare, la informatizarea ...

Medicul cardiolog DRAGOŞ VINEREANU, invitatul academicianului MIRCEA DUMITRU la

Duminică, 11 mai 2025, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă invită la "Dialoguri Academice" cu medicul primar cardiolog DRAGOŞ VINEREANU ...

 

#TVRcultural