loader
Foto

Biletele pentru Festivalul „Enescu”, puse în vânzare din 15 februarie

Melomanii vor putea cumpăra bilete pentru Festivalul Internațional „George Enescu” începând cu 15 februarie, de la ora 12.00. Prețurile variază în funcție de evenimentul la care publicul dorește să participe. De exemplu, prețul unui bilet pentru concertele de la Sala Palatului începe de la 90 lei (pentru elevi și pensionari) și merge până la 280 lei (la categoria VIP).

 

Biletele vor putea fi achiziționate online pe platforma Eventim, dar și în format fizic, din rețeaua de hypermarketuri Carrefour și lanțurile de librării Cărturești și Humanitas.

Prețurile variază în funcție de evenimentul la care melomanii doresc să participe, dar în funcție și de categoria locului, asigurând astfel o accesibilitate lărgită, arată organizatorii.

Lista evenimentelor și prețul biletelor din cadrul celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”

Biletele pentru concertele de la Sala Palatului se împart în 6 categorii: VIP – 280 lei, Categoria 1 – 250 lei, Categoria 2 – 200 lei, Categoria 3 – 150 lei, Categoria 4 – 120 lei, biletele reduse pentru elevi/studenți/pensionari – 90 lei.

Biletele pentru concertele de la Ateneul Român și „Concertele de la Miezul Nopții” vor avea următoarele prețuri: Categoria 1 – 280 lei, Categoria 2 – 250 lei, biletele reduse pentru elevi/studenți/pensionari – 120 lei.

Biletele pentru concertele din seria „Aniversări”, ce vor avea loc la Sala Radio și biletele pentru seria de concerte „Enescu 70”, de la MNAR, Sala Auditorium, vor avea următoarele prețuri: Categoria 1 – 150 lei, Categoria 2 – 120 lei, biletele reduse pentru elevi/studenți/pensionari – 85 lei.

Biletele pentru concertele din seria „Enescu - JTI Immersive Experience”, ce se vor desfășura la MINA - Museum of Immersive New Art, vor avea două categorii de preț: 200 lei (preț întreg) și 150 lei (preț redus pentru elevi, studenți și pensionari).

Biletele pentru spectacolele programate la Opera Națională București vor fi puse în vânzare în 19 februarie, iar biletele pentru concertele din Seria Concertelor pentru familii și copii de la Teatrul Odeon vor fi puse în vânzare pe website-ul teatrului, la o dată comunicată ulterior, au mai arătat organizatorii.

(w882) Festivalul

Tema ediției din acest an: „Aniversări/Celebrations”

Suntem încântați să anunțăm punerea în vânzare a biletelor individuale pentru ediția din acest an a Festivalului Internațional „George Enescu”. Festivalul este un simbol al excelenței muzicale, iar fiecare ediție aduce în prim-plan artiști excepționali și interpretări memorabile, oferind publicului oportunitatea de a se bucura de acest eveniment unic, care celebrează moștenirea lui George Enescu la 70 de ani de la trecerea sa în eternitate. Cele mai mari nume ale muzicii clasice internaționale îi invită pe melomani și nu numai să fie parte din această experiență extraordinară”, a arătat managerul interimar al ARTEXIM, Cristina Uruc, care organizează Festivalul „Enescu”.

Festivalul Internațional „George Enescu” va avea loc la București, în perioada 24 august - 21 septembrie 2025 și va aduce pe scenele românești peste 4.000 de muzicieni din întreaga lume, care vor susține peste 95 de concerte, ce vor aduce în prim-plan atât moștenirea artistică a lui Enescu, cât și impactul său profund asupra muzicii clasice universale.

Festivalul „Enescu” este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel internațional, organizat începând cu 1958.

Cea de-a XXVII-a ediție marchează 70 de ani de la moartea marelui compozitor și muzician George Enescu. Tema ediției din acest an este „Aniversări/Celebrations

Festivalul Internațional George Enescu este un eveniment desfășurat sub înaltul patronaj al președintelui României. Este finanțat de Guvernul României, prin Ministerul Culturii, și este organizat de ARTEXIM.

Foto principală: Andrada Pavel / Festivalul „Enescu” - ediția 2023

4:12 Opera

* Gala Opera Fantastica

*Concert caritabil pentru copiii cu autism

*Dirijor Cristian Mandeal

Interpretează Orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania" din Cluj-Napoca.

Producător: Liana Goţa

(Reluare)

23:00 DanceMakers

Programată în seria Retro_TV, DanceMakers (emisiune realizată în 2010-2011) recuperează o parte din istoria dansului din țara noastră, văzută chiar de coregrafii și dansatorii care au scris-o. Seria se preocupa de istoria dansului în țara noastră, dar și a legăturilor lui cu străinătatea, își propune sa recupereze o parte din lucrurile neștiute din traseul coregrafic al secolului XX până în prezent.

Realizator Bogdana Pascal

 
Dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu: „Îmi doream din toată inima ca după atâția ani de pregătire să ajung să gust cosmosul și să îmi admir planeta natală de acolo de sus, de la câteva sute de kilometri.

Este membru de onoare al Academiei Române și al altor academii internaționale, a fost decorat cu cele mai înalte ordine ale României, este Doctor ...

TVR Cultural transmite în direct concertul simfonic „Carmina Burana”, ce deschide Festivalul Internațional „Vacanțe Muzicale la Piatra Neamţ”

Concertul susţinut de Orchestra simfonică și Capela Corală Academică „Doina” ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău poate ...

MATEMATICIANUL VASILE BRÎNZĂNESCU ÎN

Cea de-a treia ediţie a sezonului 5 al "Dialogurilor Academice" vă dă întâlnire la TVR Cultural, duminică, 06 iulie 2025, ora 13:00, cu ...

 

#TVRcultural