loader
Foto

„Capitala culturală”: Arhitecta Oana Stănescu, în dialog cu Cătălin Ștefănescu, în 27 octombrie, la TVR Cultural | VIDEO

Arhitecta Oana Stănescu a fost cea de-a doua invitată a lui Cătălin Ștefănescu la emisiunea „Capitală culturală”, un proiect al Universității Politehnica Timișoara și TVR. Ediția a fost difuzată la TVR Cultural vineri, 27 octombrie, de la ora 22.00.

 

Oana Stănescu predă la Harvard GSD și la MIT. A colaborat cu instituții precum Museum of Modern Art (New York) și New Museum și a avut clienți precum Kanye West, Fool’s Gold, Need Supply și Virgil Abloh (director artistic pentru designerul Louis Vuitton).

Oana Stănescu s-a născut la Reșița și a crescut în Gărâna. A ales arhitectura pentru că își dorea o profesie interesantă și plină de surprize. Munca ei este diversificată, de la arhitectură rezidențială și amenajarea spațiului public, până la cercetare.

Cabinetul ei de arhitectură are birouri în New York și Berlin, cu proiecte în toată lumea și de toate tipurile, de exemplu: reconversia unei structuri suspendate la Reșița, o instalație pentru un festival în Logroño (Spania) și una pentru festivalul muzical Coachella (SUA).

CITIȚI ȘI: EMISIUNEA „CAPITALA CULTURALĂ CU CĂTĂLIN ȘTEFĂNESCU”, DIN 20 OCTOMBRIE, LA TVR CULTURAL. LA TVR 2, DIN 23 OCTOMBRIE

Sursă foto: Universitatea Politehnica Timișoara

***

Urmăriți dialogul mai jos:

 

 

4:12 Opera

* Gala Opera Fantastica

*Concert caritabil pentru copiii cu autism

*Dirijor Cristian Mandeal

Interpretează Orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania" din Cluj-Napoca.

Producător: Liana Goţa

(Reluare)

4:00 Legendele Parisului

Documentar *(L'armee des romantiques, Franţa, 2023)

Regia: Amélie Harrault, Dan Franck

O serie inedită care reconstituie-prin animaţie 2D-formidabila scenă artistică a Parisului secolului al XIX-lea. Printre protagonişti: Hugo, Berlioz, Chopin, Delacroix, Courbet, Baudelaire, Balzac sau Dumas...

Ei au zguduit convenţiile cu cuvintele şi penelurile lor şi luptele duse de ei pentru a trezi societatea rezonează şi în lumea contemporană.

Episodul 3: Apusul romantismului: 1848-1855

Revoluţia din februarie 1848 a măturat monarhia şi a adus poeţii la putere. Lamartine proclamă Republica. Se implică şi Dumas, Hugo şi Sand. Dar când se pune problema să-şi aleagă preşedintele, francezii îl aleg pe Louis Napoléon Bonaparte.

Hugo, ales în Adunarea Naţională din partea partidului conservator, îşi simte convingerile clătinându-se; nu poate accepta duplicitatea din jur. Un tânăr pictor face cronica evenimentelor, reprezentând poporul în pânzele sale; Courbet inventa realismul. Balzac se stinge, lăsând în urmă o operă colosală care l-a stors de puteri. Când Louis Napoléon se proclamă împărat, Hugo trece definitiv la politica de stânga. Nu are altă opţiune decât să părăsească Franţa, însoţit de Dumas, care sărăcise.

Redactor: Corina Feleagă

(Reluare)
 
Dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu: „Îmi doream din toată inima ca după atâția ani de pregătire să ajung să gust cosmosul și să îmi admir planeta natală de acolo de sus, de la câteva sute de kilometri.

Este membru de onoare al Academiei Române și al altor academii internaționale, a fost decorat cu cele mai înalte ordine ale României, este Doctor ...

TVR Cultural transmite în direct concertul simfonic „Carmina Burana”, ce deschide Festivalul Internațional „Vacanțe Muzicale la Piatra Neamţ”

Concertul susţinut de Orchestra simfonică și Capela Corală Academică „Doina” ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău poate ...

MATEMATICIANUL VASILE BRÎNZĂNESCU ÎN

Cea de-a treia ediţie a sezonului 5 al "Dialogurilor Academice" vă dă întâlnire la TVR Cultural, duminică, 06 iulie 2025, ora 13:00, cu ...

 

#TVRcultural