loader
Foto

Concerte eveniment din Festivalul Enescu 2021, la TVR Cultural

Ne bucurăm de toate cele 70 de concerte care s-au desfășurat pe parcursul lunii septembrie 2021, în cadrul ediției XXV-a Festivalului Internațional „George Enescu”. Din 2 decembrie, ora 16.00.

 

Televiziunea Română, co-producător și partenerul oficial al Festivalului Internaţional „George Enescu”- ediția XXV - și, continuând o tradiţie de peste o jumătate de secol, îi invită pe telespectatori să urmărească, la TVR Cultural, emisiuni dedicate acestei ediții jubiliare a evenimentului.

La 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și la a XXV-a ediție de Festival, Televiziunea Română a reflectat pe posturile sale principale, dar şi în mediul online, cele 30 de zile de Festival, cu peste 70 de evenimente înregistrate sau transmise în direct, știri, reportaje, interviuri live și interviuri în exclusivitate.

„La TVR Cultural veți putea urmări toate cele 70 de concerte eveniment, care s-au desfășurat pe parcursul întregii luni septembrie 2021. Această inițiativă are menirea de a prefața totodată ediția cu numărul XXVI, care se va desfășura la București, în perioada 27 august – 24 septembrie 2023“, precizează Valentina Băințan, producătorul seriei de concerte. Primul dintre acestea, cel al Filarmonicii George Enescu, îl urmărim vineri, pe 2 decembrie, de la ora 16.00.

De mai bine de 50 de ani, Festivalul Internaţional George Enescu este un brand de ţară şi un etalon al performanţei culturale la cel mai înalt nivel. De la prima sa ediţie, din anul 1958, Televiziunea Română a preluat si transmis parţial evenimentele care au avut loc de-a lungul anilor, ajungând, în anii 2000, să fie principalul difuzor şi partener al acestui prestigios eveniment. Începând cu anul 2003, acest parteneriat a evoluat către cele mai înalte nivele de performanţă media/broadcast. De la acel moment și până în prezent, TVR a preluat şi transmis integral toate concertele/evenimentele organizate în Festival (ajungând la peste 100 de evenimente doar în cadrul unei singure ediţii!). Anii 2007, 2009, 2011 şi 2013 marchează și performanţa încheierii de parteneriate externe între TVR şi câteva televiziuni europene interesate de difuzarea unor concerte şi evenimente din cadrul Festivalului. Una dintre cele mai de succes colaborări a fost cea cu prestigiosul canal Mezzo, TVR devenind principalul partener de transmisii live al acestui canal. Pe lângă acest parteneriat, TVR a fructificat colaborarea şi cu alte televiziuni, cum ar fi Arte, Televiziunea Naţională Elveţiană (Television Suisse Romande) sau ZDF, iar prestigiul TVR a crescut la nivel internaţional, nu doar naţional.

credit foto: Andrada Filip, FB George Enescu Festival

16:00 Portret de Excelenţă Premieră

* Temă şi invitat:

A început canotajul la 16 ani, iar peste numai un an a fost selecționată în lotul olimpic al României unde a rămas timp de aproape 24 de ani. La 19 ani, a cucerit primul său titlu olimpic la dublu vâsle. A fost doar începutul unei cariere sportive de legendă. A devenit cea mai medaliată canotoare din istoria Jocurilor Olimpice, cu cinci medalii de aur, două de argint și una de bronz cucerite într-o perioadă de 20 de ani. De 25 ori a fost campioană a României. În anul 2000, a fost declarată cea mai bună canotoare a secolului XX de către Federația Internațională de Canotaj, iar Președintele României i-a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de comandor.

· ELISABETA LIPĂ

Moderator Mihaela Olaru

Producător: Raluca Amzăr

17:00 Lecţia de istorie Premieră

Lecţia de istorie Premieră

TVR Moldova

* ARHIVELE ISTORIEI-EDITIA II

Realizator: Vasile Munteanu

Producător: Zina Cerchez Signeanu

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

„Drumuri aproape”, la TVR Cultural: Un călător adevărat nu se oprește la locurile comune, ci merge către profunzimea lucrurilor

De luni până vineri, de la ora 18.00, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați la „Drumuri de poveste”, o emisiune dedicată călătoriilor, ...

 

#TVRcultural