loader
Foto

„Cornel Chiriac. Metronomul libertății - A Song of Freedom”, în 19 mai, la TVR Cultural | VIDEO

În 19 mai,  TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să urmărească portretul lui Cornel Chiriac, realizat de Doru Ionescu, în cadrul emisiunii „Remix”.

 

Remix

Ediția „Cornel Chiriac. Metronomul libertății - A Song of Freedom” l-a evocat pe celebrul muzicolog jazz și rock, care a realizat, la Radio Europa Liberă, emisiunea „Metronom”, între iunie 1969 și martie 1975, când a fost asasinat la München.

Cornel Chiriac și-a început cariera la Radio București, unde a realizat emisiunea „Metronom”, care a fost interzisă de cenzura comunistă în 1968, după ce Chiriac l-a „fentat” pe cenzor și a difuzat o piesă folk a lui Mircea Florian, ce reprezenta un protest voalat la adresa intervenției trupelor sovietice în Cehoslovacia. A emigrat în 1969 și și-a reluat emisiunea până în 1975, an în care a fost asasinat.

Pentru ediția „Cornel Chiriac. Metronomul libertății”, realizatorul Doru Ionescu i-a intervievat pe Camil Petrescu jr, Florian Lungu, Ovidiu Dumitru, Geo Limbășanu, Octavian Ursulescu, Florin Silviu Ursulescu, Andrei Voiculescu, Trudi Dumitrescu, Marius Popp, Wolfgang Guttler, Guido Manusardi, Johnny Răducanu, Nicolae Covaci, Moni Bordeianu, Mircea Florian, Mugur Winkler, Andrei Ignat, Șerban Ciurea, Dimitrie Cădere, Cornel Chiriac jr., Florina Chiriac, Paul Grigoriu, Alex Vasiliu, Cristian Teodosiu, Mircea Udrescu.

Au fost folosite imagini de arhivă video/audio: Cornel Chiriac, Noel Bernard, Phoenix, Sideral Modal Quartet, Ștefan Berindei Grup, Orchestra Electrecord, Mircea Florian.

Producător: Doru Ionescu

 

 

 

9:10 Splendorile Italiei (R)

Documentar

(Meraviglie-A Journey in Italy, the Land of Treasures, Italia, 2019)

Sezon 3, Episodul 3

Realizator: Gabriele Cipollitti

Prezentator: Alberto Angela

Călătorie printre comorile Italiei cuprinse în Patrimoniul Mondial, Italia fiind ţara cu cele mai multe situri UNESCO din toată lumea, aflate pe întreg cuprinsul ţării şi datând din toate perioadele istorice, de la neolitic şi antichitatea clasică, trecând prin Evul Mediu şi Renaştere, până la Epoca Iluminismului.

din 25 mai//

(Reluare)

10:10 Mic dejun cu un campion Premieră

Agreabilă ca o şuetă şi guralivă ca un talk-show, această întâlnire se petrece întotdeauna într-un bistro cochet, cu vedere la stradă şi neapărat alături de un interlocutor care are o poveste despre propriile bătălii câştigate, dar şi despre propriile înfrângeri care au urmărit un vis. În cei peste şapte ani de difuzare, timp de 16 sezoane, ’’Mic Dejun cu un Campion’’ a prilejuit participarea a aproape 200 de invitaţi în platoul de filmare de la Librăriile Cărtureşti-Cafe Verona. Ne sunt alături şi prietenii fideli pe pe facebook, peste 30.000 la număr, ce ne încurajează cu mesajele lor.

Amfitrion: scriitoarea şi jurnalista Daniela Zeca Buzura.

Producător Ileana Ploscaru Panait

 
Poetul Mihai Firică la ”Portret de excelență”: ”Deschizând o carte este imposibil să nu găsești un fragment care te inspiră”

A studiat literele, istoria, dreptul şi managementul relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri şi stagii de pregătire în jurnalism organizate ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 25 mai

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

Pictorul Vasile Tolan, la „Biografii necesare”: Prin artă, se ajunge la o spiritualizare a materiei

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îl are ca invitat pe pictorul Vasile Tolan, membru al Uniunii Artiștilor Plastici ...

 

#TVRcultural