loader
Foto

Dialogul de colecție dintre Daniel David și Mircea Dumitru, redifuzat în 16 iulie, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural a redifuzat duminică, 16 iulie, de la ora 22:30, discuția dintre prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, și Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei, din cadrul emisiunii „Dialoguri academice”.

 

Dialoguri academice

Între temele abordate de Daniel David, membru corespondent al Academiei Române, și Mircea Dumitru, gazda „Dialoguri academice”, se numără istoria Universității Babeș-Bolyai și planului rectorului Daniel David pentru dezvoltarea sectorului de cercetare în Universitate.

Prof. univ. dr. Daniel David este profesor de științe cognitive clinice, în prezent rector al Universității Babeș-Bolyai, director de cercetare și supervizor la Institutul Albert Ellis din New York, SUA, și președinte al Institutului Internațional de Studii Avansate în Psihoterapie și Sănătate Mentală Aplicată.

De asemenea, este supervizor în cadrul Academiei de Terapii Cognitive și Comportamentale din Statele Unite ale Americii și membru corespondent al Academiei Române, începând cu anul 2022.

În urma studiilor doctorale la Universitatea Babeș-Bolyai și post-doctorale la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, a devenit profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA.

(w882) Daniel Dav

Este unul dintre liderii mondiali în promovarea abordărilor psihologice/psihoterapeutice validate științific și în promovarea psihologiei clinice/psihoterapiei bazate pe tehnologie.

Profesorul Daniel David este, în prezent, cel mai citat psiholog din România, cu Indice H Google Scholar 62. Rectorul Universității Babeș-Bolyai​ a fost inclus, în 2019 și 2020​, în primii 2% (SCOPUS) cei mai citați oameni de știință din lume, după o analiză efectuată pe toate domeniile științifice.

Puteți consulta blogul lui Daniel David aici.

(w882) Daniel Dav

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a fost fondată în 1959, în urma unificării dintre Universitatea românească din Cluj și Universitatea maghiară, cu șase facultăți: Facultatea de Matematică şi Fizică, Facultatea de Chimie, Facultatea de Ştiinţe Naturale-Geografie, Facultatea de Filologie, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Facultatea de Istorie şi Filosofie.

Universitatea Babeș-Bolyai a devenit, în timp, o emblemă a orasului Cluj-Napoca și a țării.

---

Urmăriți dialogul aici:

 

Primul sezon al emisiunii „Dialoguri academice” a fost difuzat la TVR Cultural din 2 aprilie. Emisiunea conține 11 interviuri ale lui Mircea Dumitru cu colegii săi academicieni.

Emisiunea „Dialoguri academice” este disponibilă și pe TVR+, aici.

---

Program difuzare:

TVR Cultural - duminică, ora 22.30 și vineri, ora 13.30 (reluare)

TVR Internațional - miercuri, ora 16:00 (ora României)

Echipa:

Adina Toderașcu - jurnalistă

Daniel Paraschiv - producător

0:00 Legendele operei (R)

Documentar *

(Legends of Opera, Regatul Unit, 2018)

Regia: Lyndy Saville

Prezentator: Danielle de Niese

Seria Legendele operei îi prezintă pe marii interpreţi de operă ai vremurilor noastre. Gazdă este renumita soprană autraliano-americană Danielle de Niese. Filmat în Regatul Unit şi în Italia, în fiecare episod apar artişti, critici şi regizori, imagini din arhive, interpretări remarcabile ale marilor artişti lirici.

Enrico Caruso

Redactor: Corina Feleagă

(Reluare)

0:50 Istoria literaturii române contemporane cu Alex Ştefănescu

*Nina Cassian

Regia, semnata de Andrei Magalie

Realizator Andrei Magalie

Producător Lucia Constantinescu

Redactor: Dana Ilie

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

„Și dacă ei vor tăcea, oasele lor vor vorbi”, ediție specială „Omul și timpul”

Realizatorul Rafael Udriște, alături de invitatul său, Pr. protosinghel Gavriil Vărvăruc, starețul mănăstirii ortodoxe „Înălțarea Sfintei Cruci" ...

Conferințele ONB: „Noua dezordine a fericirii”, prelegere susținută de conf. univ. dr. Cristian Iftode, în direct la TVR Cultural

Miercuri, 8 mai, TVR Cultural transmite, în direct de la Opera Națională București, prelegerea „Noua dezordine a fericirii”, susținută de conf. ...

 

#TVRcultural