loader
Foto

Delia Botea – „Prietena celui mai bun prieten al omului” | VIDEO

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 18 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne-au prezentat două noi reportaje-portret ale unor eroi de lângă noi. Telespectatorii îşi pot vota favoriţii timp de o săptămână.

 

La cea de-a patra întâlnire pe care echipa „Omul anului” o propune telespectatorilor TVR 1, descoperim puterea faptelor bune și poveștile altor doi supereroi.

​Cel de-al doilea reportaj al ediţiei prezintă o eroină care a renunțat la o carieră de succes într-o corporație multinațională pentru a se dedica zi și noapte proiectului său de suflet, devenind astfel „prietena celui mai bun prieten al omului”. Delia Botea nu a putut să treacă nepăsătoare pe lângă suferința unor ființe nevinovate și a renunțat la o cariera într-o companie multinațională pentru a-și urma visul de a oferi o șansă la viață necuvântătoarelor.  Un om cu o inimă mare, Delia Botea reușește să strângă în jurul proiectului său oameni veniți și de peste mări și țări, toți uniți de dragostea și compasiunea pentru animale.

(w882) Delia Bote

Delia Botea / Omul anului

În urmă cu aproape zece ani, a înființat Asociația „Care for Dogs Romania” și, de atunci, viața ei a luat o altă turnură, schimbând vieți – ale patrupedelor și ale oamenilor, deopotrivă – dar și mentalități umane. A făcut un împrumut la bancă și a cumpărat un teren, a început să construiască țarcuri pentru animale, a mutat câinii și pisicile și astfel s-a născut, în zona Brașovului, Asociația „Care for Dogs”.

Activitatea asociației se axează, în principal, pe câini seniori, pentru că sunt mai greu de îngrijit, dar și de „lucrat”, pentru a-i face să își recapete încrederea în oameni. Aceste patrupede sunt „cel mai greu adoptabile”.

(w882) Delia Bote

Delia Botea / Omul anului

„După o viață întreagă petrecută pe străzi, în lanț, înfometați, speriați, chinuiți, sunt cei care au nevoie cel mai mult ca, măcar în ultimii ani din viață, să afle cum e să fii iubit, îngrijit, dorit”, mărturisește cu emoție Delia, care nu refuză niciun patruped ce îi este adus, pentru că nu vrea ca animalul să fie abandonat în câmp sau pe stradă. Și astfel, a adunat și îngrijeşte, în prezent, 500 de câini și aproximativ 100 de pisici.

(w882) Omul anulu

Omul anului - TVR

O cunoaştem pe Delia vineri, de la ora 18.15, la TVR 1, în episodul patru al noului sezon al campaniei TVR ce caută eroii dintre noi. „Prietena celui mai bun prieten al omului” este titlul reportajului ce ne vorbeşte despre ea. Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne aşteaptă în faţa micilor ecrane din studioul 3 al Televiziunii Române, alături de cei doi invitaţi ai ediţiei: Iuliana Marciuc – realizator de emisiuni TVR şi Liviu Zorilă – președintele Asociației E.D.I.T.

(w882) Delia Bote

Delia Botea / Omul anului

***

După ce, în primăvară, am aflat 20 de poveşti incredibile şi i-am cunoscut pe protagoniştii acestora, alți 20 de eroi vor fi prezentați în sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Din septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.15, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portrete ale campaniei: oameni-poveste și întâmplări impresionante, oameni care inspiră și care devin adevărate modele pentru comunitățile lor. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, pot transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

0:00 Seara de dans

*Seara de dans contemporan. Kinetika, partea I
Revizitând seria de videoclipuri de dans Kinetika-Laboratoarele corpului, difuzată pe TVR Cultural în anii 2005-2006, chestionam contextul în care au fost realizate acele scurt-metraje de dans destul de avangardiste și aflam care a fost traseul profesional al coregrafilor care au raspuns atunci invitației.

Invitați: Valentina de Piante Niculae, Cosmin Manolescu, dansatori și coregrafi
Realizator Bogdana Pascal

1:00 Aventură urbană (R)

În această toamnă pornim din nou în AVENTURĂ URBANĂ!
„Orașe mici, povești necunoscute”. Acesta este motto-ul care ne ghidează să descoperim colțuri de Românie uitată. Petrecem 24 de ore într-un oraș și îi descoperim oamenii, poveștile, istoria. Iar apoi, la cafea, povestim cu invitatul emisiunii despre locul unde s-a născut, unde a crescut, unde a mers la școală și poate s-a îndrăgostit.
Gherla, Baraolt, Vicovu de Sus, Botoșani, Brăila, Măcin și multe alte locuri ne vor dezvălui poveștile lor. Nicu Alifantis, Sofia Vicoveanca, Vlad Ivanov, Istvan Teglas, Natalia Călin-sunt doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să vedeți primele episoade din noul sezon AVENTURĂ URBANĂ și să cunoașteți echipa noastră: Irina Luca (realizator), Ilinca Ciobanu, Ana Preda și Emilia Nicolaescu (jurnaliști), precum și Doru Iacovescu, Claudiu Petringenaru, Rudy Szilagy, Vlad Micu și Ștefan Stan (directori de imagine), Ela Ștefănescu, Cornel Tudorache (editori video), Paul Drăgușin (colorizare), Mihnea Ciulei și George Craioveanu (post-procesare sunet), Oana Radu Turcu (producător tv).
Vă așteptăm în fiecare săptămână la o nouă AVENTURĂ URBANĂ!

Oraviţa -invitat Pavel Şuşară

„Aventura urbană” călătoreşte în Banat şi descoperă că Oraviţa este un oraş al premierelor naţionale: aici s-a construit primul teatru, prima linie de cale ferată montană, prima gară, primul furnal, unii spun că şi prima fabrică de bere. Acum, multe case de pe străzile înguste şi drepte ca o coloană vertebrală au afişat în geam „de vînzare”, iar orăviţenii îşi doresc să părăsească tristeţea unui oraş parcă încremenit. Ilinca Ciobanu însă îi întîlneşte pe cei care mai au puterea să pună un pic de suflet în viaţa localităţii. Doctorul Gheorghe Iana, istoricul Ionel Bota, care a dedicat 40 de cărţi urbei, tînărul poet Raul Bribete ori speologii din Asociaţia Caraş pe care îi însoţim la peşterile Ponor, Uscata şi Abri, dar şi la mănăstirea Călugăra, în timp ce ne povestesc legendele locului. Ajungem într-un moment emoţionant al liceului, la întîlnirea de 20 de ani de la absolvire a unor foşti elevi, unii dintre ei, actuali dascăli.

Despre Oraviţa, vechea staţiune climaterică, parcă uitată în timp, povesteşte, la Bucureşti, criticul de artă Pavel Şuşară.

Reportaje de Ilinca V.Ciobanu, redactor Anda Docea.

Emisiune realizată și prezentată de Irina Luca.

Producător Lidia Voicu.

(Reluare)
 
Munca etnologului și a antropologului în România, în dezbatere la „Deceniul ascuns”

Seria documentară "Deceniul ascuns-mărturii din România anilor 80'” a ajuns la finalul primului sezon. Sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 17:00, la ...

MATEMATICIANUL SORIN DĂSCĂLESCU ESTE INVITATUL LUI MIRCEA DUMITRU LA

Duminică, 29 decembrie, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă invită la un dialog cu algebristul SORIN DĂSCĂLESCU ​şi MIRCEA DUMITRU, ...

ANGELA GHEORGHIU: „Nu îmi place să fiu ignorantă. Ceea ce înseamnă că ascult tot ceea ce s-a întâmplat până la mine!”

În a doua zi de Crăciun, TVR Cultural vă propune o întâlnire-eveniment cu una dintre cele mai renumite cântărețe de operă din lume – soprana ...

 

#TVRcultural