loader
Foto

Despre literatura orașelor, în emisiunea „De ce-aș citi?” | VIDEO

„Cum poți vizita un oraș citind?”, s-a întrebat scriitorul Tudor Călin Zarojanu, alături de invitaţii săi, în emisiunea „De ce-aș citi?” - ediţia de duminică, 28 mai, de la ora 15.00, la TVR Cultural.

 

De ce-aș citi?

Literatura orașului se împletește cu orașul, cu istoria și cu compoziția lui edilitară. În multe cărți, găsim descrieri ale orașelor, ale monumentelor și construcțiilor emblematice, dar și ale obiceiurilor locale, specifice fiecăruia și chiar fiecărui colțișor al lor.

Gândiți-vă câte știm despre Restaurantul Capșa, de pe vremea când aici era locul de întâlnire al scriitorilor și de schimburi strălucitoare de idei. Și mai gândiți-vă și la transfomările suferite de orașe – nu doar pe vremea comunismului, ci și după ea.

E motivul pentru care, la ediția de duminică, alături de un scriitor, a fost invitat și un arhitect.

Alături de moderatorul Tudor Călin Zarojanu, au răspuns întrebării „Cum poți vizita un oraș citind?” invitaţii: scriitorul Florin Iaru și arhitectul Ștefan Ghenciulescu, redactor-șef revista Zeppelin.

Producătoarea emisiunii „De ce-aș citi?” este Bogdana Pascal.

Emisiunea „De ce-aș citi?” își propune să-i atragă spre lectură pe telespectatorii care nu prea citesc. În fiecare duminică, alături de invitați din domeniul literaturii și nu numai, în cadrul primitor al Casei Mincu, pe un ton colocvial, prietenos şi amuzant, vom afla de ce e bine să citim şi ce, dar și cât şi cum se citeşte în ziua de astăzi.

4:12 Opera

* Gala Opera Fantastica

*Concert caritabil pentru copiii cu autism

*Dirijor Cristian Mandeal

Interpretează Orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania" din Cluj-Napoca.

Producător: Liana Goţa

(Reluare)

6:00 Odiseea focii călugăr

(L’odysée du phoque-moine, Franţa-Germania, 2021)

Realizator: Thomas Delorme

Vânate încă din antichitate, focile călugăr sunt unele dintre cele mai misterioase mamifere marine din Mediterana. Ultimele cinci sute de exemplare ale acestei specii decimate populează apele greceşti şi turceşti şi se ascund în grote submarine. Membrii unei echipe elveţiene de cercetători încearcă să afle mai multe despre modul lor de viaţă, ca să le poată proteja mai bine.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)
 
MATEMATICIANUL VASILE BRÎNZĂNESCU ÎN

Cea de-a treia ediţie a sezonului 5 al "Dialogurilor Academice" vă dă întâlnire la TVR Cultural, duminică, 06 iulie 2025, ora 13:00, cu ...

Documentarul „Legendele Parisului” continuă cu episoadele 3 şi 4, la TVR Cultural

Inedita serie documentară „Legendele Parisului” reconstituie - prin animaţie 2D - scena artistică a Parisului secolului al XIX-lea. Printre ...

Melodii celebre din opere și operete, în Concertul de vară de la Schönbrunn 2025. Pe 5 iulie, la TVR Cultural

Evenimentul de muzică clasică în aer liber este unul dintre cele mai importante puncte culminante ale anului Filarmonicii vieneze. Concertul ...

 

#TVRcultural