loader
Foto

Galerie foto

Despre filmul documentar: Creația-document, la „CineSens” cu Magdalena Stanciu, în 17 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori vineri, 17 mai, de la ora 22.00, la dialogul dintre Magdalena Stanciu, gazda „CineSens”, și regizorii Copel Moscu și Șerban Georgescu. Discuția a fost urmată de difuzarea filmului „Cameleonul” (1991), în regia lui Alexandru Solomon.

 

CineSens

Copel Moscu este regizor, absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, promoția 1978. A lucrat la Studioul de Film Documentar „Alexandru Sahia”, București. A realizat peste 50 de filme de scurt și lungmetraj: „Seraliștii” (1982), „Căutătorii de aur”, „Pe malul Ozanei”, „Marșul poștașilor”, „Intrarea unui tren în gară”, „Am ales libertatea”, „Comoara naivă”.

În calitate de regizor și scenarist, Copel Moscu a obținut peste 25 de premii naționale și internaționale. Este beneficiarul unei burse Fullbright, SUA și absolvent al cursurilor „Realizator și producător film”, Slovacia. Este directorul Festivalului Internațional de Film „Cinepolitica” și directorul Festivalului Internațional de Film Experimental București - BIEFF. A semnat numeroase articole in publicații de specialitate și traduceri ale unor cărți dedicate domeniului cinematografic.

(w882)

Șerban Georgescu este regizor, editor și producător. A realizat documentare premiate la festivaluri internaționale, a lucrat cu regizori români și străini. Șerban Georgescu și-a început cariera, cu aproape 20 de ani în urmă, ca editor de montaj, apoi a lucrat în televiziune și în publicitate.

Din anul 2006, a început o colaborare constantă cu regizorul norvegian de film documentar David Kinsella, realizând împreună șase proiecte, premiate la numeroase festivaluri internaționale, finanțate și distribuite în Norvegia.

Printre proiectele personale se numără documentarul, realizat ca regizor și cameraman, despre prima expediție integral românească pe Vârful Everest, din 2003, sau „Călător pe viață”, o serie TV de aventură și cultură, difuzată de TVR în perioada 2009–2012.

Fascinat de oameni și de poveștile lor de viață, regizorul Șerban Georgescu a semnat documentarele „Varză, cartofi și alți demoni”, „Jurnalul familiei –escu”, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, „Cazul inginerului Ursu”.

(w882)

**** „CineSens” este un proiect realizat cu sprijinul UNATC și reunește o serie de emisiuni, difuzate în fiecare vineri, de la ora 22:00, în care moderatoarea Magdalena Stanciu le dă întâlnire telespectatorilor cu specialiști din lumea cinematografiei, implicați în procesul de producție dar și de formare a viitorilor profesioniști.

Proiectul își propune să promoveze filmele de scurtmetraj sau documentarele realizate de studenti ai UNATC, care vor fi difuzate de luni până vineri, de la ora 21.45, sub genericul „Secvențe UNATC”, ca urmare a parteneriatului dintre cele două instituții.

Echipa

Magdalena Stanciu - moderatoare

Andrea Duță și Daniela Guțu - jurnaliste TV

Anca Pușcaș - regizoare artistică

Bianca Florea - producătoare

Difuzare

  • Secvențe UNATC - de luni până vineri, de la ora 21.45
  • CineSens  -vineri, de la ora 22.00

 

10:00 Top cultura

Programată în seria Retro_TV, TOP CULTURA (2014) este un magazin cultural de larg interes, prezentat de Eveline Păuna, cu participarea extraordinară a academicianului Răzvan Theodorescu. Împreună, cei doi aduc publicului subiecte și invitaţi din toate zonele culturii româneşti. În fiecare ediţie de TOP CULTURA subiectele de interes prezentate în reportaje speciale sunt comentate de invitaţii din studio.

Producători: Diana Onea Pascal și Steluța Matios

11:30 MUSIC Revolution

Dana Bartzer şi Dan Creimerman

Producător: Valentina Băinţan

 
Tradiția Fărșangului în Dudeștii Vechi | VIDEO

Tradiția Fărșangului în Dudeștii Vechi | VIDEO

publicat: duminică, 30 martie 2025

Fărșangul, echivalent cu "lăsatul secului" românesc, reprezintă o sărbătoare importantă pentru comunitatea bulgară din Banat.

Un sfert de secol

Pentru Agenția "Împreună", ultimii 25 de ani au reprezentat o investiție profundă în construirea unei societăți mai drepte și incluzive.

Călătorie prin sudul Angliei, în ultimul episod al seriei „Dincolo de porţile palatelor”

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rol strategic. ...

 

#TVRcultural