loader
Foto

Horia Roman Patapievici, despre volumul „Despre viață, destin & nostalgie”, la „România literară TV” | VIDEO

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori sâmbătă, 8 aprilie, la cea de-a doua ediție a emisiunii „România literară TV”, difuzată sâmbătă, de la ora 15.03.

 

România literară TV

Valentina Băințan și Cristian Pătrășconiu, publicist comentator al „României literare”, au abordat probleme legate de promovarea programelor culturale românești, a literaturii și a poeziei. Invitatul special al ediției a fost Andrei Novac, poet și manager cultural.

(w882) Valentina

Valentina Băințan, Cristian Pătrășconiu și Andrei Novac. Sursă imagine: TVR

Nicolae Manolescu a semnat, în deschidere, editorialul săptămânii. O analiză rafinată și, în același timp, incisivă a situației învățământului românesc.

(w882) Nicolae Ma

Nicolae Manolescu. Sursă imagine: TVR

Interviul săptămânii l-a adus în prim-plan pe Horia Roman Patapievici. Un dialog realizat de Cristian Pătrășconiu, pe marginea celui mai recent volum de eseuri semnat de Patapievici, apărut la editura Humanitas: „Despre viață, destin & nostalgie”. Răzvan Voncu, Mircea Mihăieș, Angelo Mitchievici și Horia Gârbea au completat dialogul cu analize și opinii de critică literară.

---

TVR Cultural redifuzează, de luni până vineri, de la ora 11.00, emisiunea „Înapoi la argument, realizată de Horia Roman Patapievici, între anii 2006 și 2012.

(w882) Horia Roma

Horia Roman Patapievici, la „România literară TV”. Sursă: TVR

(w882) Cartea lui

Cel mai recent volum de eseuri publicat de H.R. Patapievici. Sursă imagine: TVR

(w882) Mircea Mih

Mircea Mihăieș. Sursă imagine: TVR

(w882) Horia Garb

Horia Gârbea. Sursă imagine: TVR

(w882) Angelo Mit

Angelo Mitchievici. Sursă imagine: TVR

Cu sensibilitate și generozitate, scriitoarea Ana Blandiana le-a oferit telespectatorilor, în lectură proprie, un poem încă nepublicat: „Ursoaica nebună”.

(w882) Ana Blandi

Ana Blandiana. Sursă imagine: TVR

---

TVR Cultural a difuzat, în luna martie, prelegerea despre poezie a Anei Blandiana, susținută în cadrul „Conferințelor Operei Naționale București”. O puteți urmări aici.

---

Urmăriți emisiunea mai jos:

<div class="video-container"><iframe width="817" height="460" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/dpvJZViRVPs" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe></div>

---

„România literară TV”, proiect inedit realizat de Televiziunea Română, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, își propune să le ofere telespectatorilor o imagine cuprinzătoare asupra faptelor semnificative din literatura română. Emisiunea este difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 15.00, cu reluare joi, la ora 13.30.

Emisiunea „România literară TV” este disponibilă și pe TVR+, aici.

Echipa

Valentina Băințan - moderatoare

Andrea Duță și Daniela Guțu - jurnaliste

Bianca Florea - producătoare

5:30 Biruitorii (R)

Documentar *

Despre viața părintelui Arsenie Boca

Realizator: Coralia Matea

(Reluare)

6:00 Istoria necunoscută (R)

Producător: Miron Costin

(Reluare)
 
Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

Portret de excelență: Scriitorul Mihai Călugărițoiu - ”Este foarte important primul pas, să te îndemne cineva, să-ţi descopere cineva talentul şi să te încurajeze”

Noul sezon al emisiunii ”Portret de excelență” continuă cu o ediție dedicată lui Mihai Călugărițoiu - istoric, cercetător, publicist şi autor al ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Tudor Arghezi rămâne, cu toate concesiile făcute, un mare poet. Este același bijutier al cuvântului, de pe vremuri, doar că este un bijutier obosit

Între 22 și 28 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, telespectatorii TVR Cultural pot asculta explicațiile regretatului critic ...

 

#TVRcultural