loader
Foto

Despre Timișoara - capitală culturală, la „Intrare liberă” | VIDEO

Joi, 9 martie, de la ora 19.00, telespectatorii TVR Cultural au urmărit, în cadrul emisiunii „Intrare liberă”, o discuție interesantă despre evenimentele organizate în această perioadă la  Timișoara. În 2023, orașul este, alături de Elefsina (Grecia) şi de Veszprém (Ungaria), Capitală Europeană a Culturii.

 

Marius Constantinescu
Intrare liberă

Invitații lui Marius Constantinescu de joi seară au fost: scriitoarea şi istoricul de artă Magda Cârneci - directoarea Institut Français de Roumanie à Bucarest, Julien Chiappone-Lucchesi - CEO The Institute, Andrei Bortun și, via Zoom, preşedintele ArtEncounters, Ovidiu Sandor, coordonatoarea expoziţiei „Victor Brauner. Invenţii şi magie”, Elvira Lupşa, și fondatorul Jecza Gallery, Apj Jecza.

Ediția a fost coordonată de Anca Lăzărescu și realizată cu sprijinul jurnalistei TVR Aziza Micu, care produce emisiunea „Povestea vinde”, la TVR 2.

CITEȘTE ȘI: „TIMIŞOARA 2023, CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII”, ÎN PROGRAMELE TVR

Urmăriți mai jos dezbaterea de la „Intrare liberă”:

6:00 Istoria necunoscută (R)

Producător: Miron Costin

(Reluare)

6:25 Secretele marilor tablouri (R)

Documentar *

(Les petits secrets des grands tableaux, Franţa, 2018)

Regia: Clement Cogitore, Carlos Franklin

Serie inedită care explorează istoria artei într-un mod complet neaşteptat: tablourile prind viaţă, se animă şi depăşesc limitele ramelor pentru a ne conduce în epoca în care au fost create.

Episodul 11: Rondul de noapte (La ronde de nuit, 1642, Rembrandt van Rijn-Franţa, 2017)

Realizator: Carlos Franklin

Acest portret de grup al gărzii civile din Amsterdam simbolizează Epoca de Aur din pictura flamandă şi este o lucrare definitorie pentru barocul în pictură.

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

 

#TVRcultural