loader
Foto

Cosmonautul Dumitru Prunariu și Mircea Dumitru, la „Dialoguri Academice”, în 13 august, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural a redifuzat, duminică, 13 august, de la ora 22.30, discuția dintre cosmonautul Dumitru Prunariu și acad. Mircea Dumitru, înregistrată în cadrul emisiunii „Dialoguri academice”.

 

Dialoguri academice

Dumitru-Dorin Prunariu este primul cosmonaut român care a realizat, în luna mai a anului 1981, un zbor spațial de opt zile la bordul navei spațiale Soyuz-40 și al stației spațiale Saliut-6, devenind al 103-lea om în spațiul cosmic.

În cadrul misiunii cosmice, a efectuat numeroase experimente științifice.

(w882) Dumitru Pr

În prezent, Prunariu lucrează ca expert în cadrul Asociației Române pentru Tehnologie și Industrie Spațială – ROMSPACE.

Este membru în Consiliul de Administrație al Agenției Spațiale Române și membru în Consiliul de Administrație al Academiei Internaționale de Astronautică.

Deține funcții și este expert în activități spaţiale în cadrul mai multor organizații internaționale, precum Comitetul ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-Atmosferic, Agenția Spațială Europeană, Asociația Exploratorilor Spațiului Cosmic, Asociaţia „Moon Village” sau Fundația „Asteroid”.

Dumitru Prunariu este licențiat al Facultății de Inginerie Aerospațială din cadrul Universității Politehnice din Bucureşti și are un doctorat în domeniul dinamicii zborului spațial.

Este şi absolvent al Colegiului Național de Apărare și al cursului de ambasadori din cadrul Academiei Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe.

Din anul 2011, este membru de onoare al Academiei Române, iar, în 2017, ca o recunoaştere a realizărilor sale, un asteroid a primit numele său, asteroidul „10707 Prunariu”.

(w882) Dumitru Pr

---

Urmăriți mai jos emisiunea:

Primul sezon al emisiunii „Dialoguri academice” a fost difuzat la TVR Cultural din 2 aprilie. Emisiunea conține 11 interviuri ale lui Mircea Dumitru cu colegii săi academicieni.

Emisiunea „Dialoguri academice” este disponibilă și pe TVR+, aici.

---

Program difuzare:

TVR Cultural - duminică, ora 22.30 și vineri, ora 13.30 (reluare)

TVR Internațional - miercuri, ora 16:00 (ora României)

Echipa:

Adina Toderașcu - jurnalistă

Daniel Paraschiv - producător

 

23:35 Ecce Via

Producător: Elena Dinu

0:00 Legendele operei (R)

Documentar *

(Legends of Opera, Regatul Unit, 2018)

Regia: Lyndy Saville

Prezentator: Danielle de Niese

Seria Legendele operei îi prezintă pe marii interpreţi de operă ai vremurilor noastre. Gazdă este renumita soprană autraliano-americană Danielle de Niese. Filmat în Regatul Unit şi în Italia, în fiecare episod apar artişti, critici şi regizori, imagini din arhive, interpretări remarcabile ale marilor artişti lirici.

Enrico Caruso

Redactor: Corina Feleagă

(Reluare)
 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

„Și dacă ei vor tăcea, oasele lor vor vorbi”, ediție specială „Omul și timpul”

Realizatorul Rafael Udriște, alături de invitatul său, Pr. protosinghel Gavriil Vărvăruc, starețul mănăstirii ortodoxe „Înălțarea Sfintei Cruci" ...

Conferințele ONB: „Noua dezordine a fericirii”, prelegere susținută de conf. univ. dr. Cristian Iftode, în direct la TVR Cultural

Miercuri, 8 mai, TVR Cultural transmite, în direct de la Opera Națională București, prelegerea „Noua dezordine a fericirii”, susținută de conf. ...

 

#TVRcultural