loader
Foto

„Dialoguri academice”: Discuția dintre secretarul general al Academiei Române și Mircea Dumitru, redifuzată în 9 iulie | VIDEO

TVR Cultural a redifuzat duminică, 9 iulie, discuția dintre vicepreședintele Academiei Române, Mircea Dumitru, și secretarul general al instituției, Ioan Dumitrache, înregistrată în cadrul emisiunii „Dialoguri academice”.

 

Dialoguri academice

Mircea Dumitru a discutat cu Ioan Dumitrache, secretar general al Academiei Române, despre prezentul instituției, perspectivele și proiecțiile pentru viitor.

Academia Română are 120 de angajați în cadrul administrației centrale și are în subordine 76 de institute de cercetare, cu câțiva mii de cercetători.

(w882) Ioan Dumit

Academia Română este o instituție complexă. Diversitatea mare de probleme pe care ar trebui să le rezolve, pornind de la gestiunea patrimoniului până la gestiunea activității de cercetare, creează realmente probleme.

De fapt, față de toate activitățile pe care le-a derulat în timp, până acum, în Academia Română problemele sunt de o complexitate cu totul specială, pentru că dispunem de un personal limitat și nu întotdeauna la nivelul de pregătire profesională dorită”, a explicat academicianul Ioan Dumitrache.

(w882) Ioan Dumit

Dumitrache este inginer energetician, doctor în automatizări și sisteme electrice. Este profesor la Catedra de Automatică a Universității Politehnice din București, directorul Centrului pentru Pregătirea Resurselor Umane din Universitate „Politehnica“ din București și președintele Societății Române de Automatică și Informatică Tehnică.

Ioan Dumitrache este membru titular al Academiei Române din 2017, fiind membru corespondent din 2003. Puteți consulta aici CV-ul său, disponibil pe site-ul Academiei Române.

(w882) Ioan Dumit

Ioan Dumitrache și Ioan Aurel Pop, președintele Academiei. Sursă foto: Academia Română

Dialogul este disponibil mai jos:

 

 

---

Primul sezon al emisiunii „Dialoguri academice” a fost difuzat la TVR Cultural din 2 aprilie. Emisiunea conține 11 interviuri ale lui Mircea Dumitru cu colegii săi academicieni.

Emisiunea „Dialoguri academice” este disponibilă și pe TVR+, aici.

Program difuzare:

TVR Cultural - duminică, ora 22.30 și vineri, ora 13.30 (reluare)

TVR Internațional - sâmbătă, ora 19.00 (ora României)

Echipa:

Adina Toderașcu - jurnalistă

Daniel Paraschiv - producător

23:35 Ecce Via

Producător: Elena Dinu

0:00 Legendele operei (R)

Documentar *

(Legends of Opera, Regatul Unit, 2018)

Regia: Lyndy Saville

Prezentator: Danielle de Niese

Seria Legendele operei îi prezintă pe marii interpreţi de operă ai vremurilor noastre. Gazdă este renumita soprană autraliano-americană Danielle de Niese. Filmat în Regatul Unit şi în Italia, în fiecare episod apar artişti, critici şi regizori, imagini din arhive, interpretări remarcabile ale marilor artişti lirici.

Enrico Caruso

Redactor: Corina Feleagă

(Reluare)
 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

„Și dacă ei vor tăcea, oasele lor vor vorbi”, ediție specială „Omul și timpul”

Realizatorul Rafael Udriște, alături de invitatul său, Pr. protosinghel Gavriil Vărvăruc, starețul mănăstirii ortodoxe „Înălțarea Sfintei Cruci" ...

Conferințele ONB: „Noua dezordine a fericirii”, prelegere susținută de conf. univ. dr. Cristian Iftode, în direct la TVR Cultural

Miercuri, 8 mai, TVR Cultural transmite, în direct de la Opera Națională București, prelegerea „Noua dezordine a fericirii”, susținută de conf. ...

 

#TVRcultural