loader
Foto

Rectorul UBB, Daniel David, invitatul lui Mircea Dumitru, la „Dialoguri academice” | VIDEO

TVR Cultural a transmis, în 23 aprilie, dialogul dintre Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj și membru corespondent al Academiei Române, și Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei.

 

Dialoguri academice

Între temele abordate de cei doi academicieni, au fost istoria Universității Babeș-Bolyai și planului rectorului Daniel David pentru dezvoltarea sectorului de cercetare în Universitate.

Urmăriți emisiunea mai jos:

Prof. univ. dr. Daniel David este profesor de științe cognitive clinice, în prezent rector al Universității Babeș-Bolyai, director de cercetare și supervizor la Institutul Albert Ellis din New York, SUA, și președinte al Institutului Internațional de Studii Avansate în Psihoterapie și Sănătate Mentală Aplicată.

De asemenea, este supervizor în cadrul Academiei de Terapii Cognitive și Comportamentale din Statele Unite ale Americii și membru corespondent al Academiei Române, începând cu anul 2022.

(w882) Daniel Dav

Daniel David și Mircea Dumitru. Sursă imagine: TVR

În urma studiilor doctorale la Universitatea Babeș-Bolyai și post-doctorale la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, a devenit profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA.

Este unul dintre liderii mondiali în promovarea abordărilor psihologice/psihoterapeutice validate științific și în promovarea psihologiei clinice/psihoterapiei bazate pe tehnologie.

Profesorul Daniel David este, în prezent, cel mai citat psiholog din România, cu Indice H Google Scholar 62.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai​ a fost inclus, în 2019 și 2020​, în primii 2% (SCOPUS) cei mai citați oameni de știință din lume, după o analiză efectuată pe toate domeniile științifice.

Puteți consulta blogul lui Daniel David aici.

(w882) Daniel Dav

Daniel David, la „Dialoguri academice”. Sursă imagine: TVR

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a fost fondată în 1959, în urma unificării dintre Universitatea românească din Cluj și Universitatea maghiară, cu șase facultăți: Facultatea de Matematică şi Fizică, Facultatea de Chimie, Facultatea de Ştiinţe Naturale-Geografie, Facultatea de Filologie, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Facultatea de Istorie şi Filosofie.

Universitatea Babeș-Bolyai a devenit, în timp, o emblemă a orasului Cluj-Napoca și a țării.

(w882) Daniel Dav

Daniel David, la „Dialoguri academice”. Sursă imagine: TVR

TVR Cultural difuzează, din 2 aprilie, emisiunea „Dialoguri academice”, o serie de 11 dialoguri între Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, și colegii săi academicieni.

Emisiunea „Dialoguri academice” este disponibilă și pe TVR+, aici.

(w882) Daniel Dav

Mircea Dumitru și Daniel David, la „Dialoguri academice”. Sursă: TVR

---

Program difuzare:

TVR Cultural - duminică, ora 22.30

- vineri, ora 13.30 (reluare)

TVR Internațional -  sâmbătă, ora 19.00 (ora României)

---

Echipa:

Adina Toderașcu - jurnalist

Daniel Paraschiv - producător

13:00 Ediţie limitată Sezon nou

Producător Bianca Sărăţeanu

14:00 Aventura urbană

În această toamnă pornim din nou în AVENTURĂ URBANĂ!
„Orașe mici, povești necunoscute”. Acesta este motto-ul care ne ghidează să descoperim colțuri de Românie uitată. Petrecem 24 de ore într-un oraș și îi descoperim oamenii, poveștile, istoria. Iar apoi, la cafea, povestim cu invitatul emisiunii despre locul unde s-a născut, unde a crescut, unde a mers la școală și poate s-a îndrăgostit.
Gherla, Baraolt, Vicovu de Sus, Botoșani, Brăila, Măcin și multe alte locuri ne vor dezvălui poveștile lor. Nicu Alifantis, Sofia Vicoveanca, Vlad Ivanov, Istvan Teglas, Natalia Călin-sunt doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să vedeți primele episoade din noul sezon AVENTURĂ URBANĂ și să cunoașteți echipa noastră: Irina Luca (realizator), Ilinca Ciobanu, Ana Preda și Emilia Nicolaescu (jurnaliști), precum și Doru Iacovescu, Claudiu Petringenaru, Rudy Szilagy, Vlad Micu și Ștefan Stan (directori de imagine), Ela Ștefănescu, Cornel Tudorache (editori video), Paul Drăgușin (colorizare), Mihnea Ciulei și George Craioveanu (post-procesare sunet), Oana Radu Turcu (producător tv).
Vă așteptăm în fiecare săptămână la o nouă AVENTURĂ URBANĂ!

Odorheiu Secuiesc-invitat Cari Tibor


Ne bucurăm să redescoperim Odorheiu Secuiesc, elegant și cochet, cu clădiri istorice și oameni liniștiți. Numit și ,,orașul școlilor” sau ,,urbea statuilor”, Odorheiu este locul unde întâlnim tineri entuziaști, care prefac legendele secuiești în filme de animație, în primul studio din zonă. Mergem într-un atelier de fotografie, unde găsim negative vechi din 1876, gustăm ciocolată făcută la unica manufactură din zonă și vizităm un muzeu al apelor minerale. Despre orașul copilăriei sale și despre Aventura urbană trăită în Odorheiu Secuiesc ne povestește pianistul și compozitorul Cári Tibor, unul dintre cei mai apreciați muzicieni ai generației sale.

Reportaje de Ilinca Ciobanu, director de imagine: Rudolf Szilágyi, sunet: Stanciu Marius.

Emisiune realizată și prezentată de Irina Luca

Producator TV: Oana Radu Turcu

 
Rolul istoriografului în societatea noastră, în dezbatere la

Duminică, 24 noiembrie, de la ora 17:00, într-o noua ediție a emisiunii "Omul şi timpul", moderatorul Rafael Udrişte, alături invitatul său, ...

”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...

Remix: O dublă lansare ... cu antecedente

Remix: O dublă lansare ... cu antecedente

publicat: vineri, 22 noiembrie 2024

Doru Ionescu vă propune pentru această ediție Remix două interviuri speciale cu Costin Petrescu – percuționist și scriitor, dar și cu Alex C. ...

 

#TVRcultural