loader
Foto

Rectorul UBB, Daniel David, invitatul lui Mircea Dumitru, la „Dialoguri academice” | VIDEO

TVR Cultural a transmis, în 23 aprilie, dialogul dintre Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj și membru corespondent al Academiei Române, și Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei.

 

Dialoguri academice

Între temele abordate de cei doi academicieni, au fost istoria Universității Babeș-Bolyai și planului rectorului Daniel David pentru dezvoltarea sectorului de cercetare în Universitate.

Urmăriți emisiunea mai jos:

Prof. univ. dr. Daniel David este profesor de științe cognitive clinice, în prezent rector al Universității Babeș-Bolyai, director de cercetare și supervizor la Institutul Albert Ellis din New York, SUA, și președinte al Institutului Internațional de Studii Avansate în Psihoterapie și Sănătate Mentală Aplicată.

De asemenea, este supervizor în cadrul Academiei de Terapii Cognitive și Comportamentale din Statele Unite ale Americii și membru corespondent al Academiei Române, începând cu anul 2022.

(w882) Daniel Dav

Daniel David și Mircea Dumitru. Sursă imagine: TVR

În urma studiilor doctorale la Universitatea Babeș-Bolyai și post-doctorale la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, a devenit profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA.

Este unul dintre liderii mondiali în promovarea abordărilor psihologice/psihoterapeutice validate științific și în promovarea psihologiei clinice/psihoterapiei bazate pe tehnologie.

Profesorul Daniel David este, în prezent, cel mai citat psiholog din România, cu Indice H Google Scholar 62.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai​ a fost inclus, în 2019 și 2020​, în primii 2% (SCOPUS) cei mai citați oameni de știință din lume, după o analiză efectuată pe toate domeniile științifice.

Puteți consulta blogul lui Daniel David aici.

(w882) Daniel Dav

Daniel David, la „Dialoguri academice”. Sursă imagine: TVR

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a fost fondată în 1959, în urma unificării dintre Universitatea românească din Cluj și Universitatea maghiară, cu șase facultăți: Facultatea de Matematică şi Fizică, Facultatea de Chimie, Facultatea de Ştiinţe Naturale-Geografie, Facultatea de Filologie, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Facultatea de Istorie şi Filosofie.

Universitatea Babeș-Bolyai a devenit, în timp, o emblemă a orasului Cluj-Napoca și a țării.

(w882) Daniel Dav

Daniel David, la „Dialoguri academice”. Sursă imagine: TVR

TVR Cultural difuzează, din 2 aprilie, emisiunea „Dialoguri academice”, o serie de 11 dialoguri între Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, și colegii săi academicieni.

Emisiunea „Dialoguri academice” este disponibilă și pe TVR+, aici.

(w882) Daniel Dav

Mircea Dumitru și Daniel David, la „Dialoguri academice”. Sursă: TVR

---

Program difuzare:

TVR Cultural - duminică, ora 22.30

- vineri, ora 13.30 (reluare)

TVR Internațional -  sâmbătă, ora 19.00 (ora României)

---

Echipa:

Adina Toderașcu - jurnalist

Daniel Paraschiv - producător

22:00 Delta Bucureştiului

Documentar *

(LE DELTA DE BUCAREST, Franţa-România, 2020)

Premieră

Regia: Eva Pervolovici

Director de imagine: Dominique Colin

Montaj: Véronique Lagoarde-Ségot

cu: Lena Constante, Ileana Samoilă, Ileana Samoilă Budimir

Istoria unui loc.

Epoca comunistă. Bucureşti. Femei în detenţie dau naştere în puşcăria care a fost odată cea mai frumoasă mânăstire din Europa de Est-Mânăstirea Văcăreşti.

În zilele noastre natura sălbatică a acaparat locul formând un ecosistem: specii protejate de fauna şi floră....familii de rromi. Copii născuţi în acelaşi loc în condiţii riscante.

Redactor: Gabriela Onea

23:30 Biografii necesare (R)

Realizator şi producător: Ileana Ploscaru Panait

(Reluare)
 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

 

#TVRcultural