loader
Foto

Ediție best of „Dialoguri academice”: Cele mai interesante momente din interviurile lui Mircea Dumitru cu academicienii români | VIDEO

TVR Cultural a redifuzat duminică, 17 septembrie, de la ora 22.45, cele mai interesante momente din dialogurile vicepreședintelui Academiei Române cu colegii săi, înregistrate în cadrul emisiunii „Dialoguri academice”.

 

Dialoguri academice

Mircea Dumitru i-a avut ca invitați, în primul sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, pe Ioan Aurel Pop - președintele Academiei Române, Ioan Dumitrache - secretar general al Academiei, psihologul Daniel David, rectorul UBB, Adrian Bejan - profesor universitar cu importante contribuţii în termodinamică, fizicianul Nicolae Zamfir, geologul Nicolae Panin, cosmonautul Dumitru Prunariu, matematicianul Liviu Ornea și Sabina Ispas - directoarea Institutului de Etnografie și Folclor.

Ioan Aurel Pop este președintele Academiei Române, profesor de istorie la Facultatea de Istorie a Universității „Babeș Bolyai” din Cluj și cel mai tânăr academician.

Acad. Ioan Dumitrache este inginer energetician, doctor în automatizări și sisteme electrice. Este profesor la Catedra de Automatică a Universității Politehnice din București, directorul Centrului pentru Pregătirea Resurselor Umane din Universitate „Politehnica“ din București și președintele Societății Române de Automatică și Informatică Tehnică.

Prof. univ. dr. Daniel David este profesor de științe cognitive clinice, în prezent rector al Universității Babeș-Bolyai, director de cercetare și supervizor la Institutul Albert Ellis din New York, SUA, și președinte al Institutului Internațional de Studii Avansate în Psihoterapie și Sănătate Mentală Aplicată. Este supervizor în cadrul Academiei de Terapii Cognitive și Comportamentale din Statele Unite ale Americii și membru corespondent al Academiei Române, începând cu anul 2022.

​Adrian Bejan este membru de onoare al Academiei Române, profesor universitar cu importante contribuţii în termodinamică şi autor al teoriei constructale privind proiectarea şi evoluţia în natură​.

Acad. Nicolae Zamfir, doctor în fizică, este, începând cu anul 2022, vicepreședinte al Academiei Române. A fost director general al Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” din 2004 până în 2020.

Nicolae Panin este inginer geolog, sedimentolog, doctor în geologie şi preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Geonomice a Academiei Române. Panin este preşedinte al Comitetului Naţional al Asociaţiei Internaţionale pentru Ştiinţele Fizice ale Oceanului şi membru în Comitetul Naţional de Geodezie şi Geofizică şi al Biroului Asociaţiei Geologilor din România.

Dumitru Prunariu - academician, general-locotenent în retragere al Forţelor Aeriene Române şi singurul român care a zburat în spaţiu. În prezent, Prunariu lucrează ca expert în cadrul Asociației Române pentru Tehnologie și Industrie Spațială – ROMSPACE. Este membru în Consiliul de Administrație al Agenției Spațiale Române și membru în Consiliul de Administrație al Academiei Internaționale de Astronautică.

Liviu Ornea este profesor la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi cercetător la Institutul de Matematică „Simion Stoilow”, din cadrul Academiei Române.

Sabina Ispas este membră a Academiei Române, eminentă folcloristă şi etnolog, directoare a Institutului de Etnografie şi Folclor „Constantin Brăiloiu”, din cadrul Academiei Române, şi preşedinta secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române.

---

Urmăriți ediția mai jos:

 

---

Primul sezon al emisiunii „Dialoguri academice” a fost difuzat la TVR Cultural din 2 aprilie. Emisiunea conține 11 interviuri ale lui Mircea Dumitru cu colegii săi academicieni.

Emisiunea „Dialoguri academice” este disponibilă și pe TVR+, aici.

---

Program difuzare:

TVR Cultural - duminică, ora 22.45 și vineri, ora 13.30 (reluare)

TVR Internațional - miercuri, ora 16:00 (ora României)

 

Echipa:

Adina Toderașcu - jurnalistă

Daniel Paraschiv - producător

13:30 Omul şi timpul (R)

Producător : Ruxandra Ţuchel

din 24 septembrie//

(Reluare)
14:30 Cultura Minoritatilor

*Kultur um 2-germană

Producător Alexandru Mihăilescu

 
Musical de neratat din arhiva TVR: „Bună seara, domnule Wilde”, miercuri seară, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural le aduce telespectatorilor miercuri, 27 septembrie, de la ora 23.16, din arhiva TVR, comedia muzicală „Bună seara, domnule Wilde!”, ...

Marius Apostol, veteran al războiului din Afganistan, la „Mic dejun cu un campion”: Legământul meu e să vă apăr | VIDEO

Între 25 septembrie și 1 octombrie, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pianistul Dan Grigore, realizatoarea TVR Lucia ...

Festivalul Internaţional „George Enescu” la TVR – un maraton TV al excelenței muzicii clasice

Televiziunea Română, o demonstraţie de forţă şi profesionalism la Festivalul Internaţional „George Enescu”.