loader
Foto

„Faust”, despre bărbatul care și-a vândut sufletul diavolului, în 25 iulie, la TVR Cultural

TVR Cultural a redifuzat marți, 25 iulie, din arhiva Televiziunii Române, opera „Faust”, de Charles Gounod, jucată în anul 2008 pe scena Operei Române din Timișoara. Spectacolul s-a transmis începând cu ora 22.00.

 

Soprana Leontina Văduva i-a dat viață Margaretei. Alături de ea, tenorul Robert Nagy, basul Pompeiu Hărăşteanu, baritonul Bogdan Zahariea, mezzosoprana Nicoleta Colceiar, împreună cu Corul și Orchestrei Operei din Timișoara, au interpretat opera în cinci acte, sub bagheta dirijorului Jérôme Pillement.

Montarea a fost realizată după ideea regizorală a lui Daniel Prallea-Blaga.

(w882) Faust

Libretul din 1859. Sursă: Wikipedia

Faust”, operă în cinci acte,  scrisă de Charles Gounod, după un libret de Jules Barbier și Michel Carré, a avut premiera în 19 martie 1859, la Paris. Opera se bazează pe lucrarea lui Goethe, care pornește de la legenda germană a unui bărbat care își vinde sufletul diavolului, pentru a primi, în schimb, cunoaștere și putere.

Opera lui Gounoud nu încearcă să urmeze firul filosofic din piesa lui Goethe, ci se concentrează pe relația dintre Faust și Marguerite (Gretchen în opera lui Goethe) și pe rezultatul tragic al legăturii lor. „Faust” al lui Gounod i-a adus compozitorului faima internațională.

Producător TVR: Claudia Robu

13:30 Omul şi timpul (R)

Producător : Ruxandra Ţuchel

din 24 septembrie//

(Reluare)
14:30 Cultura Minoritatilor

*Kultur um 2-germană

Producător Alexandru Mihăilescu

 
Musical de neratat din arhiva TVR: „Bună seara, domnule Wilde”, miercuri seară, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural le aduce telespectatorilor miercuri, 27 septembrie, de la ora 23.16, din arhiva TVR, comedia muzicală „Bună seara, domnule Wilde!”, ...

Marius Apostol, veteran al războiului din Afganistan, la „Mic dejun cu un campion”: Legământul meu e să vă apăr | VIDEO

Între 25 septembrie și 1 octombrie, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pianistul Dan Grigore, realizatoarea TVR Lucia ...

Festivalul Internaţional „George Enescu” la TVR – un maraton TV al excelenței muzicii clasice

Televiziunea Română, o demonstraţie de forţă şi profesionalism la Festivalul Internaţional „George Enescu”.