loader
Foto

Galerie foto

Film de festival vs. film de public, dezbatere în emisiunea „CineSens”, în 14 iunie, la TVR Cultural

În cea de-a zecea ediție a emisiunii „CineSens”, din 14 iunie, moderatoarea Magdalena Stanciu i-a avut ca invitați pe regizorii Iulia Rugină, Paul Negoescu și Vali Hotea. Dialogul, transmis începând cu ora 22.00, la TVR Cultural, a fost urmat de difuzarea filmului „Cum înalți un zmeu” (2018), în regia lui Lorand Gabor, din arhiva UNATC.  

 

CineSens

Iulia Rugină este regizoare, scenaristă și scenografă. A absolvit regie de film si televiziune, UNATC, promoția 2006. În 2011, a absolvit un masterat în arta regiei de film.

A realizat filme de scurt si de lungmetraj - „Love Building”, în anul 2013, si, doi ani mai târziu, „Alt Love Building”. În 2016, a adus pe marile ecrane „Breaking News”. În anul 2022, a semnat filmul documentar „Playback”. Are numeroase participări în festivaluri internaționale.

(w882)

****

Paul Negoescu este regizor și scenarist de film. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din București (UNATC). A fost asistent de regie al lui Lucian Pintilie la filmul „Tertium non datur”.

A debutat cu pelicula „Alina” în anul 2004, apoi a semnat numeroase filme: „O lună în Thailanda” (2012), „Vreme de câine” (2015), „Never Let it Go” (2016), „Două lozuri” (2016), „Povestea unui pierde-vară” (2018), „Oameni de treabă” (2022).

Regizorul Paul Negoescu este preparator universitar la UNATC - catedra Regie de Film. Director artistic al Festivalului de Film „Timishort”, membru al Academiei Europene de Film, a fost membru al juriului la diferite festivaluri internaționale (Roma, Cluj-Napoca, Brest), precum și la concursul de scenarii NISI MASA, 2009.

(w882)

****

Vali Hotea este scenarist și regizor de film. A absolvit regia de film la UNATC în anul 1994. A regizat mai multe scurtmetraje și două documentare - „D'ale Bucureștilor” (1995), „Lucy Castle-Hotea” (1996). Între 2006 și 2008, a regizat mini-seria „Serviciul Omoruri” pentru TVR și a fost regizor artistic pentru primele episoade din „Fetele marinarului”, de la Antena 1.

De-a lungul timpului, a regizat spoturi, videoclipuri, documentare, filme și seriale TV. „Roxanne” este debutul în lungmetraj și a avut premiera mondială la Festivalul de film de la Locarno, în 2013, filmul fiind mai apoi selectat în competițiile festivalurilor de la Cottbus, Praga, Sofia, Bergamo, Dublin, Odessa, Viena, Luxor, Valencia. În anul 2021, a lansat „Lebensdorf”.

(w882)

****

„CineSens”, un proiect realizat cu sprijinul UNATC, înseamnă o serie de emisiuni difuzate în fiecare vineri, de la ora 22.00, în care moderatoarea Magdalena Stanciu le dă întâlnire telespectatorilor cu specialiști din lumea cinematografiei, implicați în procesul de producție, dar și de formare a viitorilor profesioniști.

Proiectul își propune să promoveze filmele de scurtmetraj sau documentarele realizate de studenți ai UNATC, care vor fi difuzate, de luni până vineri, de la ora 21,45, în cadrul producției „Secvențe UNATC”.

Echipa:

  • Moderator: Magdalena Stanciu
  • Jurnaliști TV: Andrea Duță și Daniela Guțu
  • Regizor artistic: Anca Pușcaș
  • Producător: Bianca Florea

Difuzare

  • - de luni până vineri, ora 21,45, Secvențe UNATC
  • - vineri, de la ora 22.00, CineSens

7:25 Tradiţii redifuzare

*TVR Moldova

*Antonina Rusu, purtător al Tezaurului Uman Viu (II)

Moderator: Anatol Guzic

Producător: Tatiana Slivca

8:21 Adevar şi curaj (R)

Producător: Rafael Udrişte

Redactor: Diana Ilica

(Reluare)
 
”Conspiraţie la Cairo”, în regia lui Tarik Saleh

”Conspiraţie la Cairo”, în regia lui Tarik Saleh

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Thrillerul ”Conspiraţie la Cairo” (Suedia, Franţa, Finlanda – 2022), drama suprarealistă ”În pronunţare” (România, 2018), comedia neagră ...

Bizet și Verdi în interpretarea tenorului Rolando Villazón şi a sopranei Emily Pogorelc Galla

Spectacolele continuă la Sala Palatului în cadrul primei ediții a festivalului „Masters of Classic”, primul și unicul festival din România care ...

Violoncelistul Enrico Dindo, recital alături de pianistul Mikhail Mordvinov, în cadrul Concursului Internațional George Enescu

Violoncelistul Enrico Dindo, membru al juriului în Secțiunea de Violoncel a Concursului Internațional George Enescu, a susținut un recital de ...

 

#TVRcultural