loader
Foto

O poveste de dragoste interzisă, în drama „Box”, premiată la Festivalul de la Karlovy Vary, în 21 septembrie, la TVR Cultural

TVR Cultural le-a adus telespectatorilor, în 18 și 21 septembrie, două povești remarcabile: „Reîntoarcerea” („Retrace/„Visszatérés”), despre înfruntarea trecutului, și „Box”, despre un tânăr de 19 ani, care se îndrăgostește de o femeie căsătorită, cu mult mai mare decât el.

 

Luni, 18 septembrie, de la ora 22.15, TVR Cultural a difuzat drama „Reîntoarcerea” („Retrace/„Visszatérés”, 2011), regizată de Judit Elek, despre o femeie din Ardeal care a supraviețuit Holocaustului, stabilită în Suedia, și care vizitează România în teribilii ani '80 ai României lui Ceaușescu, pe urmele vechii sale vieți. Trailer-ul filmului este disponibil aici.

În rolurile principale îi găsim pe Kathleen Gati, Philip Zandén, Demeter András și Sarah Clark.

(w882) Reîntoarc

Sursă imagine: Captură video trailer YouTube

(w882) Reîntoarc

Sursă imagine: Captură video trailer YouTube

Katherine (Kathleen Gati), eroina principală, se întoarce în România, să viziteze satul în care s-a născut, împreună cu soțul și sora ei, iar amintirile sale din copilărie îi revin. Pe lângă înfruntarea trecutului, ea trebuie să facă față realităţii apăsătoare a dictaturii ceauşiste şi iubirii născânde dintre soţul său şi propria ei soră, potrivit sinopsisului.

(w882) Reîntoarc

Sursă imagine: Captură video trailer YouTube

În paralel, regizoarea zugrăvește și destinul lui Sandor, prietenul din copilărie al Katherinei și prima ei iubire. Bărbatul a ajuns pădurar și are un sfârșit tragic.

(w882) Reîntoarc

Sursă imagine: Captură video trailer YouTube

În finalul dramei, cele două povești se împletesc.

Joi, 21 septembrie, de la ora 22.00, TVR Cultural a difuzat drama „Box” (România, 2015), în regia lui Florin Șerban, distinsă cu Premiul FIPRESCI, în cadrul Festivalului de la Karlovy Vary.

În rolurile principale, sunt Rafael Florea, Hilda Péter și Nicolae Motrogan.

(w882) Box

Sursă foto: Aarc.ro

Filmul „Box” spune povestea lui Rafael, un tânăr de 19 ani, care vrea să devină un mare pugilist. Se îndrăgostește de Cristina, femeie căsătorită, de 34 de ani, actriță la un teatru de provincie. Cei doi n-ar fi trebuit să se întâlnească vreodată, însă drumurile lor se întretaie şi o pasiune irezistibilă se naşte. De-a lungul poveştii, fiecare învață, în felul său, lecția maturizării și a compromisului.

Pentru Rafael Florea, absolvent al unor cursuri de actorie susținute de Florin Șerban, a fost primul rol într-un lungmetraj.

(w882) Box

Sursă foto: Aarc.ro

Urmăriți mai jos un promo al TVR, din anul 2019:

Povestea începe cu el, după care continuă cu ea. Se întâlnesc din nou, după care continuă cu el. Merge tot timpul în spirală – pe mijloc ei se întâlnesc –, dar nu diferă mult vizual de la unul la altul.

În schimb, partea sonoră diferă foarte tare şi e foarte subiectivă. La el tot ce se aude e sincopat, ritmat, pe când la ea e mult mai melodios. Asta pentru că vin din medii diferite, au vârste diferite“, a explicat regizorul Florin Șerban, citat de Aarc.ro.

(w882) Box

Sursă foto: Aarc.ro

(w882) Box

Sursă foto: Aarc.ro

14:30 Cultura Minoritatilor

*Kultur um 2-germană

Producător Alexandru Mihăilescu

15:00 Cultart

*Reportaj cultural teritorial Timişoara

Producator Bianca Sărăţeanu

 
Musical de neratat din arhiva TVR: „Bună seara, domnule Wilde”, miercuri seară, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural le aduce telespectatorilor miercuri, 27 septembrie, de la ora 23.16, din arhiva TVR, comedia muzicală „Bună seara, domnule Wilde!”, ...

Marius Apostol, veteran al războiului din Afganistan, la „Mic dejun cu un campion”: Legământul meu e să vă apăr | VIDEO

Între 25 septembrie și 1 octombrie, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pianistul Dan Grigore, realizatoarea TVR Lucia ...

Festivalul Internaţional „George Enescu” la TVR – un maraton TV al excelenței muzicii clasice

Televiziunea Română, o demonstraţie de forţă şi profesionalism la Festivalul Internaţional „George Enescu”.