loader
Foto

TVR Cultural a difuzat, în 11 februarie, clasicul lui Fellini, „La Strada” | VIDEO

TVR Cultural le propune telespectatorilor să-și înceapă săptămâna cu „În căutarea lui Fellini” și să o încheie cu un film de colecție, „La Strada”, în regia lui Federico Fellini.

 

Luni, 6 februarie, de la ora 22.00, TVR Cultural a difuzat filmul „În căutarea lui Fellini” (2017), în regia lui Taron Lexton, cu Ksenia Solo, Maria Bello și Mary Lynn Rajskub.

(w882) În căuta

„În căutarea lui Fellini”. Sursă imagine: Captură video trailer

O fată timidă din Ohio, Lucy Cunningham, în vârstă de 20 de ani, iubește filmele, dar urăște realitatea. Cea mai bună prietenă este mama ei, care, din dorința de a o proteja, îi ascunde că este foarte bolnavă.

(w882) În căuta

„În căutarea lui Fellini”. Sursă imagine: Captură video trailer

Ea află că este ceva în neregulă și pleacă la Cleveland, unde descoperă un festival dedicat filmelor cineastului italian Federico Fellini. După ce vede „La Strada” (1954), decide să plece în Italia, pentru a-l găsi.

The New York Times a scris despre film că este „o dramă fermecătoare despre iubirea pentru filme și pasiunea tinereții”.

(w882) În căuta

„În căutarea lui Fellini”. Sursă imagine: Captură video trailer

Joi, 9 februarie, de la ora 22.00, TVR Cultural a difuzat comedia „Fără prelungiri” (2022), în regia lui Ștefan Pătrașcu.

În distribuție: Răzvan Vasilescu, Cecilia Bârbora, Mihai Mălaimare, Nicodim Ungureanu, Ion Haiduc, Andras Demeter, Magda Catone, Anca Sigartău, Constantin Florescu, Valentin Popescu, Ioan Brancu, Angel Popescu, Georgiana Saizescu, Nicoleta Lefter.

(w882) Fără pre

„Fără prelungiri”. Sursă imagine: Facebook

„Violeta este directoarea unui azil de bătrâni. Face o înțelegere cu un consilier de la primărie și pune la cale un plan pentru delapidarea unor fonduri europene. Se folosește de locatarii azilului pentru diverse activități culturale. Primăria o susține, e an electoral.

Fără să știe de întregul complot, Dinu, un antrenor de fotbal și rezident la azil, se implică. Își face o echipă de fotbal cu alți locatari: un turnător la Securitate, un parvenit al tranziției, un sudor, un fost procuror, un nomenclaturist comunist, un paznic de noapte și un mercenar ungur.

În timp ce directoarea luptă pentru bani și poziție, adevărata miză pentru consilier și primar e mai mare decât voturile celor din azil. Va reuși Dinu să își salveze echipa atunci când află că totul se prăbușește în jurul lor?”, rezumă cinemagia.ro subiectul comediei.

Filmul a avut premiera în octombrie 2022.​

(w882) Fără pre

„Fără prelungiri”. Sursă imagine: Facebook

Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 09.o0, TVR Cultural a difuzat filmul „Amintiri din copilărie” (1965), în regia Elisabetei Bostan, cu Ştefan Ciobotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu și Emanoil Petruţ.

Adaptând pentru ecran câteva dintre întâmplările reunite de Ion Creangă în „Amintiri din copilărie”, Elisabeta Bostan dă viaţă celor mai minunate pagini ale literaturii româneşti pentru copii.

În bojdeuca lui din cartierul Ţicău al Iaşilor, Ion Creangă îşi aminteşte cu nostalgie de copilăria sa petrecută în satul natal Humuleşti, de poznele şi aventurile sale, atribuite în carte personajului Nică al lui Ştefan a Petrii.

(w882) Amintiri d

Afișul filmului „Amintiri din copilărie”. Sursa: imdb.com

Sâmbătă seară, de la ora 22.00, TVR Cultural a difuzat filmul „La Strada” (1954), în regia lui Federico Fellini, cu Giulietta Masina, Anthony Quinn și Richard Basehart.

(w882) La strada

Anthony Quinn în „La Strada”. Sursa: imdb.com

„La Strada” este considerat unul dintre filmele cu cel mai mare impact făcute vreodată, potrivit Institutului American de Film. Distins cu două premii Oscar, pentru cel mai bun film străin și cel mai bun scenariu original, a fost filmul care l-a consacrat pe Federico Fellini între marii cineaști ai lumii.

(w882) La Strada

Giuletta Massina, în „La Strada”. Sursa: imdb.com

„La Strada” spune povestea naivei Gelsomina, jucată de Giuletta Massina, soția lui Fellini, care este vândută de familia ei lui Zampano (Anthony Quinn), un circar care își câștigă existența rupându-și lanțurile pe străzi. Gelsomina îl iubește pe Zampano, care se poartă foarte urât cu ea, iar când aceasta îl întâlnește pe Il Matto (Richard Basehart), un alt circar, care mergea pe sârmă,  începe să-și pună alegerile sub semnul întrebării.

(w882) La strada

Giulietta Massina și Richard Baseheart, în „La Strada”. Sursa: imdb.com

Inițial, Anthony Quinn nu a vrut să joace rolul lui Zampano. Abia după ce Quinn a petrecut o seară cu Ingrid Bergman, soțul ei, Roberto Rossellini, și Federico Fellini, urmărind filmul „I Vitelloni” (1953), regizat de Fellini, actorul a acceptat, potrivit imdb.com.

16:00 Evgheni Kisin la Festivalul din Salzburg, 2021

Concert *

(Salzburg Festival 2021: Evgeny Kissin, Germania-Japonia, 2021)

Încă de la debutul său din 1987, Evgheni Kisin este o prezenţă cvasi-permanentă la Festivalul din Salzburg. La ediţia din 2021, a interpretat compoziţii din perioada romantică târzie şi din cea modernă.

Artist: Evgheni Kisin

Compozitori: Gershwin, Chopin, Mendelssohn Bartholdy, Berg, Khrennikov

Redactor: Adriana Vulpe

17:46 Istoria literaturii române contemporane cu Alex Ştefănescu

* Ioan Grosan

Regia, semnata de Andrei Magalie

Realizator Andrei Magalie

Producător Lucia Constantinescu

Redactor: Dana Ilie

 
Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...

Muzicianul Alexandru Anastasiu, la „Interviurile TVR Cultural”:  Instrumentele de percuție sunt, întodeauna, o atracție inevitabilă pentru orice copil

Percuţionistul Alexandru Anastasiu este invitatul jurnalistei Ioana Pavel la „Interviurile TVR Cultural” sâmbătă, 30 martie, de la ora 15.00.

 

#TVRcultural