loader
Foto

Gala Premiilor Musicrit, sâmbătă, în direct, la TVR Cultural

TVR Cultural a transmis sâmbătă, în direct, de la ora 18.00, Gala Premiilor Musicrit, în cadrul căreia artiști, critici muzicali, jurnaliști și manageri din domeniul muzical au fost premiați pentru excelență.

 

Gala Premiilor Musicrit este o inițiativă aparținând Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România (UCRRM).

În cadrul Galei, au fost oferite premii la categoriile: Critică muzicală, Publicistică, Management, Proiectul muzical al anului, Proiectul cultural al anului, Evenimentul aniversar al anului, Cea mai bună stagiune lirică din ţară, Cea mai bună stagiune simfonică din ţară, Instrumentistul Anului, Artistul liric al Anului, Tânărul jurnalist al Anului.

Totodată, au fost acordate premii de excelență și trofeul Musicrit.

La Gala Premiilor Musicrit, publicul a fost încântat cu momentele muzicale susținute de violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Andrei Ioniță, violistul Răzvan Popovici şi pianista Cristiana Mihart, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, sopranele Oana Șerban şi Noemi Onucu, mezzosoprana Florentina Soare, baritonul David Pogana și, nu în ultimul rând, ansamblul Violoncellissimo.

Gala a fost prezentată de Marius Constantinescu, realizator TVR Cultural, și Luminița Arvunescu, realizatoare Radio România Muzical.

Evenimentul a avut loc la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, din strada Doamnei nr 11 - intrarea din Strada Ion Ghica, etaj III, sala Arh. Ştefan Burcu.

TVR Cultural a transmis Gala în direct, sâmbătă, 14 ianuarie, ora 18.00.

Persoanele interesate au putut participa gratuit la eveniment, în limita locurilor disponibile. Accesul s-a făcut până la ora 17.45, cu confirmarea participării la numărul de telefon 0727.045.645 sau la adresa de email ucrrm@musicrit.ro.

Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România a fost înființată în anul 1990 de personalități de marcă, precum Iosif Sava, Grigore Constantinescu, Smaranda Oțeanu-Bunea, Dumitru Avachian, Mihaela Doboș sau Elena Zottoviceanu și este cea mai activă susținătoare a valorilor muzicale din spațiul românesc în presa scrisă și audiovizuală, prin actualii ei membri: Costin Popa – critic muzical, prof.univ.dr. DHC Valentina Sandu Dediu – rectorul Colegiului de Studii avansate „Noua Europă”, Liliana Staicu – Manager Corurile şi Orchestrele Radio, Cristina Comandașu – manager Radio România Muzical, Cristian Marica – redactor-șef Radio România Cultural, Claudia Robu şi Valentina Băințan - realizatoare de emisiuni TVR Cultural, Luminiţa Arvunescu – realizatoare de emisiuni radio şi evenimente muzicale, actuală președintă a UCRRM.

3:00 Titanic vals (R)

Teatru TV *

În distibuţie : Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Dorina Lazăr, Cesonia Postelnicu, Carmen Ungureanu, Mihai Constantin , Mihai Fotino, Teodor Danetti, Radu Duda, Aneta Lipan, Traian Andreiescu,şi copilul Matei Constantinescu.

Regia tehnică : Anca Chirică

Maestru sunet : Tatiana Stoenescu,Emil Marinescu

Director de producţie : Traian Andriescu

Asistent de regie : Mihnea Dăneţ

Ilustraţia muzicală : Lidia Danciu

Costume : Elena Timonu

Decoruri : arh.Gheorghe Constantin

Imagine artistică : Mihai Ratcu, Mihai Naghy, Andrei Marinescu, Florin Dumitru.

Director de imagine : George Grigorescu

Regia de montaj : Marga Niţă

Redactor : Ioana Prodan

Regia artistică : Dinu Cernescu.

“Am fost Intrebat, de multe ori, daca personajele din Titanic Vals si subiectul piesei au existat in realitate sau au vreo inrudire directa cu oameni si fapte petrecute aievea. Da, au existat, si tot ce se intampla in Titanic Vals s-a intamplat in realitate…

Cat priveste personajele-dealtminteri ca in intreaga mea literatura, de la poem la roman si de la schita la tragicomedie-, acestea au fost intotdeauna luate direct de la marea si inepuizabila mea furnizoare, care a fost, este si va fi: realitatea.”

Tudor MUSATESCU-Cum am scris „Titanic Vals”

*AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG)

Producător: Ruxandra Ţuchel

(Reluare)

4:45 Secvenţe UNATC (R)

Ceramica, Ritmuri

Producător: Bianca Sărăţeanu

Jurnalist : Andrea Duţă

(Reluare)
 
Artista Simona Strungaru, la „Portret de excelență”

Artista Simona Strungaru, la „Portret de excelență”

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

Este pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare şi compozitoare, cu o amplă activitate naţională şi internaţională. TVR Cultural a difuzat ...

Timp de 15 zile, Festivalul Masters Of Classic a transformat Bucureștiul în capitala Operei

Prima ediție a Festivalul Masters Of Classic s-a încheiat în 15 septembrie, pe parcursul celor două săptămâni publicul asistând la recitaluri ...

Mayumi Kanagawa, lăudată pentru sunetul bogat și profund, câștigătoarea Secțiunii „Vioară”, la Concursul „Enescu”

Muziciana americană Mayumi Kanagawa a câștigat Concursul Internațional „George Enescu”, secțiunea „Vioară”, după ce a interpretat „Concertul nr. ...

 

#TVRcultural