loader
Foto

Gala „Tinere Talente” a Fundației Regale Margareta a României, la TVR Cultural

TVR Cultural a difuzat, duminică, de la ora 20.00, concertul „Perpetuum”, susținut în cadrul Galei „Tinere Talente”, a Fundației Regale Margareta a României. În cadrul evenimentului, tinerii artiști și-au prezentat progresul și creațiile realizate în anul în care au beneficiat de bursă.

 

În prezența principesei Sofia, concertul „Perpetuum” i-a reunit pe bursierii programului „Tinere Talente”, alături de Zoli Toth și dirijorul Constantin Grigore, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, într-o incursiune sonoră din canonul universal al muzicii clasice, cu elemente moderne.

(w882) Gala Tiner

Sursă imagine: Facebook Tinere Talente

Zoli Tóth a susținut, alături de tinerii muzicieni, momentul artistic de pe scena galei, pentru care a și realizat programul muzical, ce are la bază lucrări celebre din repertoriul compozitorilor W.A. Mozart, M. Musorgski, S. Rachmaninov, Eduardo di Capua, G. Bizet și G. Verdi, lucrări ce i-au inspirat pe Eric Carmen, Aaron Schroeder, Gary Brooker, Keith Reid sau Matthew Fisher.

(w882) Gala Tiner

Sursă imagine: Facebook Tinere Talente

Tinerilor muzicieni li s-au alăturat pe scenă doi invitați speciali ai evenimentului: tenorul George Vîrban și soprana Miruna Iancu. Cei doi au fost bursieri Tinere Talente ai generațiilor anterioare, astăzi fiind nume cunoscute ale scenelor naționale și internaționale.

(w882) Gala Tiner

Sursă imagine: Facebook Tinere Talente

Gala „Tinere Talente” este un eveniment dedicat tinerilor muzicieni și artiști vizuali, bursieri ai programului național „Tinere Talente”, care vin în fața publicului pentru a le arăta creațiile individuale și comune, progresele pe care le-au făcut prin programul dedicat al Fundației, cu îndrumare din partea mentorilor.

(w882) Gala Tiner

Sursă imagine: Facebook Tinere Talente

Gala „Tinere Talente” a Fundației Regale Margareta a României a ajuns la cea de-a 14-a ediție.

Gazda evenimentului a fost Zoli Tóth, mentor în cadrul programului „Tinere Talente”. Artist conceptual, muzician, antreprenor, realizator de programe radio și profesor de percuție, Zoli Tóth este unul dintre cei mai respectați artiști români, cu peste 1.200 de apariții scenice la activ.

Cea mai recentă ediție a evenimentului a avut loc în în 14 decembrie 2022, la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Gala este difuzată duminică, 8 ianuarie, de la ora 20.00, la TVR Cultural. Producător: Valentina Băințan.

(w882) Gala Tiner

Sursă imagine: Facebook Tinere Talente

„Tinere Talente” în anul 2022 a însemnat:

  • 30 bursieri: 15 muzicieni & 15 artiști vizuali;
  • 60 de accesorii muzicale și instrumente, echipamente sau materiale de lucru achiziționate (tablete grafice, laptop-uri, culori acrilice, pensule, șevalete etc.);
  • 50 participări la concursuri și expoziții de artă individuale și de grup;
  • 65 participări la concursuri, recitaluri și concerte individuale și de grup;
  • 43 mentorate și masterclass-uri;
  • 25 premii: șapte premii I și cinci premii speciale;
  • Șase burse internaționale.

0:00 Concert George Enescu (R)

Producător: Băinţan Valentina

(Reluare)

1:45 VideoART (R)

Realizator şi producător: Ileana Ploscaru

(Reluare)
 
Actorul Pavel Bartoș, la „Interviurile TVR Cultural”: E bine să ai emoții, asta te face uman, nu ești robot

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 22.30, la „Interviurile TVR Cultural”, jurnalista Ioana Pavel îl are ca invitat pe actorul Pavel Bartoș.

Istoricul Bogdan Murgescu, la „Mic dejun cu un campion”: Revoluția din 1989 este un moment în care populația din România și-a asumat destinul (ediție din 2023) | VIDEO

Între 13 și 19 mai, TVR Cultural le propune telespectatorilor, la „Mic dejun cu un campion”, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu istoricul Bogdan ...

Dirijorul Vladimir Jurowski, invitatul Valentinei Băințan la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 13.00, la „Podcasturile TVR#Enescu”, TVR Cultural difuzează interviul Valentinei Băințan cu dirijorul Vladimir ...

 

#TVRcultural