loader
Foto

Galerie foto

Interviul-eveniment cu actorul Robert Powell, invitat la Festivalul „Enescu” în 2021, redifuzat la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural a redifuzat miercuri, 13 septembrie, de la ora 17.05, interviul Valentinei Băințan cu celebrul actor Robert Powell, care i-a interpretat pe Iisus din Nazaret, în filmul lui Franco Zefirelli din anul 1977, și pe compozitorul Gustav Mahler, în filmul lui Ken Russel din 1974.

 

Valentina Băințan

Robert Powell a fost unul dintre artiștii de marcă invitați în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, ediția 2021.

(w882) Robert Pow

A urcat pe scenă ca narator în lucrarea „Potopul” a lui Igor Stravinski și în proiectul „Claude Debussy – O viață pasională”, ce a fost prezentat la București și la Sibiu.

Integrată în stilul hibrid care a continuat în secolul XX, Stravinski a conceput inițial „Potopul” ca spectacol de televiziune, ce cuprinde secvențe de dialog vorbit, de cântec și de balet, menționau organizatorii pe site-ul Festivalului „Enescu”.

Urmăriți interviul mai jos:

 

Actorul britanic Robert Powell (n.1944) este celebru pentru rolurile sale din filmele „Mahler” (1974) și „Iisus din Nazaret” (1977). Pentru rolul lui Iisus din filmul lui Franco Zefirelli a fost nominalizat la BAFTA. Vocea sa gravă, ușor de remarcat, i-a adus multe colaborări ca narator de documentare. A narat numeroase documentare despre Al Doilea Război Mondial.

(w882) Robert Pow

Robert Powell în filmul lui Zefirelli din 1977.

13:30 Romănia literară TV (R)

Producător: Bianca Sărăţeanu

din 27 aprilie//

(Reluare)

14:30 Cultura Minoritatilor

*Kultikon-maghiară Premieră

* Adunările naţionale secuieşti de la Lutiţa partea I

Redactor: Daczó Katalin

Producător: Kacsó Edith

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 16:00, la TVR Cultural, vă invităm la o nouă ediție "Portret de Excelenţă".

„Glasul lunii”, o aventură în căutarea femeii perfecte din imaginația lui Fellini, în 6 mai, la TVR Cultural

„Glasul lunii”, al lui Federico Fellini, „Afacerea Est”, în regia lui Igor Cobileanski, și „Trauma”, în regia lui Paul Schrader, premiat cu ...

 

#TVRcultural