loader
Foto

Galerie foto

Actorul Mihai Călin, la „Interviurile TVR Cultural”: În clasele a XI-a și a XII-a, mi-am descoperit vocația. E o fericire să îți descoperi vocația la o vârstă așa de fragedă

Actorul Mihai Călin este invitatul jurnalistei Ioana Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 15 iunie, de la ora 22.30.

 

Ioana Pavel
Interviurile TVR Cultural

Chiar dacă era la un liceu cu profil real, la matematică-fizică, la Măgurele, talentul şi aplecarea lui Mihai Călin pentru artă se anunţau din adolescenţă.

Iniţial, a dat admitere la Facultatea de Fizică, a fost admis la Politehnică şi a lucrat o perioadă ca electronist. A descoperit teatrul studenţesc „Podul”, iar după Revoluţie a dat admitere la Teatru. Astăzi, este unul dintre actorii importanţi şi iubiţi ai Teatrului Naţional Bucureşti.

„Am beneficiat de cel puțin doi profesori absolut senzaţionali. Profesoara de română, Marina Creci, şi ea, din familie de actori, iubitoare de teatru, care a făcut o trupă de teatru în şcoală şi, prin clasa a X-a,  mi se pare că făceam ceva din Caragiale şi ne-a pus să citim pe roluri. Şi ne-am jucat, mi-a plăcut, a fost o joacă.

Ce a fost puternic a fost povestea asta din liceu, clasele a XI-a şi a XII-a când mi-am descoperit, din fericire, vocaţia. Pentru că e o fericire să îţi descoperi vocaţia la o vârstă aşa de fragedă”, a explicat Mihai Călin, la „Interviurile TVR Cultural”.

(w882) Ioana Pave

*** La „Interviurile TVR Cultural”, Ioana Pavel îi invită pe telespectatori în lumea artiștilor - cum au ales scena, cine le-a îndrumat primii paşi şi ce înseamnă perseverenţa în cariera lor. Emisiunea este difuzată sâmbăta, de la ora 22.30.

Echipa

Realizator: loana Pavel

Imagine: Dan Gheorghe şi Adrian Radu

Montaj: Cristiana Dragomir

Producător: Aimee D'Albon

18:55 VideoART (R)

Producător şi realizator: Ileana Ploscaru Panait

(Reluare)

19:00 Ediţie limitată Premieră

Prezinta Marius Constantinescu

Producător Bianca Sărăţeanu

 
Celebra soprană Sally Matthews a cântat în deschiderea Athenaeum Summer Festival

Celebra soprană britanică Sally Matthews a fost invitata specială a Orchestrei Filarmonicii George Enescu la concertul de deschidere a ...

 Ediţie specială TVR CULTURAL dedicată poetului Ioan Es. Pop

Televiziunea Română a marcat dispariţia prematură a unuia dintre cei mai importanți poeţi ai ultimelor decenii - Ioan Es. Pop, printr-o ediţie ...

„Vandalul”, de Hamish Linklater, o comedie americană contemporană despre viață, dragoste și moarte

Premiera spectacolului după piesa „Vandalul”, de Hamish Linklater, a avut loc în urmă cu zece ani în SUA. Adaptarea și regia reprezentației de la ...

 

#TVRcultural