loader
Foto

Jazz cu bucurie şi gastronomie cu vechime la „#Etnikult”

Imagini de la concertul aniversar Berti Barbera „50 & Swinging” şi secretele bucătăriei rome, cu chef Rafael Munteanu – în ediţiile „#Etnikult” din 20 şi 23 decembrie, de la ora 14.00, la TVR Cultural.

 

Marți, 20 decembrie, de la ora 14.00, urmărim la TVR Cultural o ediție muzicală „#Etnikult”, alături de omul care cântă cu bucurie – bucuria de a fi împreună cu ceilalți. Jumătate de oră de la concertul Berti Barbera, "50 & Swinging", când s-a lansat discul aniversar ce marchează primii 50 ani de existență ai artistului de origine evreiască, în colaborare cu Big Band-ul radio, într-o nouă ediție „#Etnickult” semnată de Camelia Văcaru.

Rețeta succesului în bucătăria romă o descoperim vineri, 23 decembrie, tot de la 14.00, de la chef Rafael Munteanu. Despre ce înseamnă să fii rom în România, concursuri gastronomice, implicarea sa în acțiuni umanitare, cartea de bucate bilingvă „Rromano Hamos” și multe altele – într-un reportaj semnat de Irina Irșai, la „#Etnikult”.

Echipa redacţională Alte Minorități prezintă „#Etnikult” în fiecare marți și vineri, la TVR Cultural. Prietenii emisiunilor dedicate minorităţilor naţionale pot interacţiona cu echipele realizatoare pe pagina de facebook Alte Minorități.

 

 

22:00 Secretul unei crime

Film * SECRETUL UNEI CRIME (FELONY-Australia, SUA, 2013)

Regia: Matthew Saville

Cu: Joel Edgerton, Tom Wilkinson, Melissa George, Jai Courtney

Thriller. Tânărul poliţist Mal Toohey a câştigat respectul camarazilor şi laudele superiorilor, punându-şi viaţa în pericol şi reuşind să prindă suspectul principal într-un caz de trafic de droguri. Întorcându-se acasă după ce a petrecut cu prietenii, Mal loveşte cu maşina un adolescent pe bicicletă, iar acesta e transportat la spital, în comă. Decizia impulsivă a poliţistului de a nega că ar fi fost implicat în accident declanşează o anchetă dură, cu consecinţe imprevizibile.

Redactor: Vlad Ţurcan

23:45 Secvenţe UNATC redifuzare

* Cercul

Producător: Bianca Sărăţeanu

Jurnalist : Andrea Duţă

 
Incursiune în Galeria de Artă Europeană

Incursiune în Galeria de Artă Europeană

publicat: luni, 16 septembrie 2024

’’Natură moartă’’ de Jan Davidsz van Heem, ’Vir Dolorum’’ de un autor anonim din Şcoala Hispano – flamandă, ’’Logodna Fecioarei’’ de El Greco, ...

Artistul Petru Lucaci la ”Biografii necesare”

Artistul Petru Lucaci la ”Biografii necesare”

publicat: luni, 16 septembrie 2024

TVR Cultural vă propune să revedeți un documentar despre Petru Lucaci - pictor, profesor universitar la Universitatea Naţională de Arte ...

Marius Constantinescu: „Mi se pare foarte simpatică această tradiţie şi cred că e provocator să o explici unui străin”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

 

#TVRcultural