loader
Foto

La TVR Cultural: singura înregistrare video cu pianistul Radu Lupu la București

Vineri, 2 decembrie, de la 20.30, la TVR Cultural, urmărim un regal muzical în exclusivitate: Concertul pentru pian și orchestră nr.19, KV 459 de W.A.Mozart, cu Radu Lupu, la pian.

 

Concertul pentru pian și orchestră nr.19, KV 459 de W.A.Mozart, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal este propunerea TVR Cultural pentru seara de vineri. La pian, desigur, inegalabilul Radu Lupu.

Este singura înregistrare video existentă cu marele pianist Radu Lupu la București.

Pianistul şi compozitorul român Radu Lupu se numără printre cei mai apreciaţi muzicieni la nivel internaţional.

De-a lungul călătoriei sale muzicale, a colaborat cu prestigioase orchestre şi cu cei mai mari dirijori ai lumii: Orchestra din Cleveland, dirijată de Daniel Barenboim, Orchestra Simfonică din Chicago, dirijor Carlo Maria Giulini (1972, New York), Filarmonica din Berlin, alături de care şi-a făcut debutul la Festivalul de la Salzburg, cu dirijorul Herbert von Karajan (1978), Filarmonica din Viena, alături de care a deschis Festivalul de la Salzburg, cu dirijorul Riccardo Muti (1986), Orchestra Royal Concertgebouw, precum şi toate orchestrele londoneze şi americane importante. A susţinut recitaluri în mari festivaluri internaționale şi a fost un invitat constant al festivalurilor din Salzburg şi Lucerna.

A întreprins cu regularitate turnee în Europa şi Statele Unite, dar şi în Asia, conform www.opus3artists.com.

Din Arhiva de aur a Televiziunii Române, regalul muzical în exclusivitate - la TVR Cultural, pe 2 decembrie, de la ora 20.30.

credit foto: Facebook George Enescu Festival

18:45 CONCERT-EVENIMENT

* GALA PUCCINI Premieră

Prezinta Marius Constantinescu

Producător: Valentina Băinţan

20:50 Zece ani care au zguduit lumea

Documentar *

(Sixty Eight-10 Years That Shook The World, Germania-Franţa, 2018) Regia: Don Kent

Premieră

După mai bine de 50 de ani, ce rămâne din mişcările deceniului 7, care au răscolit întreg mapamondul ? Din Berkley la Paris, din Berlin la Mexico şi din Varşovia la Tokyo, lumea anului 1968 este marcată de contestaţii multidimensionale şi simultane, iniţiate de o nouă generaţie, foarte critică la adresa societăţilor în care trăiau, pe care le considerau coloniale, autoritare şi moralizatoare.

Episodul 2: Vara iubirii, vara conflictelor

Redactor: Delia Clonaru

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

„Drumuri aproape”, la TVR Cultural: Un călător adevărat nu se oprește la locurile comune, ci merge către profunzimea lucrurilor

De luni până vineri, de la ora 18.00, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați la „Drumuri de poveste”, o emisiune dedicată călătoriilor, ...

 

#TVRcultural