loader
Foto

Literatura în orele de Română. Schimbăm ceva sau totul e perfect? | VIDEO

Şcoala încurajează sau nu lectura? La TVR Cultural, scriitorul Cezar Paul Bădescu și Liviu Papadima, profesor la Litere, alături de moderatorul Tudor Călin Zarojanu, au dezbătut tema în emisiunea „De ce aş citi?”, în 7 mai, de la ora 15.00.  

 

De ce-aș citi?

Emisiunea care se preocupă să-i atragă spre lectură pe telespectatorii care nu prea citesc le-a propus telespetcatorilor, la ediţia din 7 mai, o temă de mare interes: literatura în orele de Limba Română. Emisiunea „De ce aş citi?” este difuzată la TVR Cultural în fiecare duminică, de la ora 15.00.

---

Urmăriți ediția mai jos:

 

---

Manualele școlare sunt, de ani buni, subiect de dezbatere, dar, indiferent ce conțin ele, realizatorii îşi propun să afle în ediția din 7 mai dacă școala încurajează sau nu lectura. Şi, atunci, la „De ce aş citi?”, vorbim despre orele de Română, implicit despre literatura română, în întreaga ei istorie, până la autorii de azi.

Sunt ele în regulă așa cum sunt azi?

La invitaţia moderatorului Tudor Călin Zarojanu, au oferit răspunsuri la aceste întrebări, dar și la altele, pornind de la tema ediţiei, invitații Cezar Paul Bădescu, scriitor, și Liviu Papadima, profesor la Litere.

(w882)

„De ce-aș citi?” este o emisiune dedicată importanței și beneficiilor lecturii, apărută la împlinirea a 12 ani de existență a rubricii cu același nume, realizată de jurnalistul și scriitorul Tudor Călin Zarojanu.

Din 9 aprilie 2023, în fiecare duminică, alături de invitați din domeniul literaturii și nu numai, în cadrul primitor al Casei Mincu, pe un ton colocvial, prietenos, amuzant, aflăm de ce e bine să citim. Emisiunea este difuzată la TVR Cultural duminica, de la ora 15.00.

3:05 Jurnalul unui nebun (R)

Teatru TV *

De Nikolai Vasilievici Gogol

Înregistrare din anul 1968

Interpreteaza Dumitru Furdui

Scenografia, dramatizarea si regia artistica Mircea Marosin

"Proza lui Gogol este, cel putin, cvadridimensionala. El poate fi comparat cu contemporanul sau, matematicianul Lobacevski, care a aruncat in aer lumea euclidiana..."

Vladimir Nabokov

*AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG)

Redactor: George Mladen

(Reluare)

4:30 Secolul 22 (R)

Producător : Bogdana Pascal

(Reluare)
 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu, despre Eugen Simion: Rari sunt criticii literari de la noi care să aibă acel sentiment al responsabilității față de literatura țării lor, precum el

Între 22 și 28 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, telespectatorii TVR Cultural pot asculta explicațiile regretatului critic ...

Alexandru Bălășescu, la „Mic dejun cu un campion”: Antropologia este, prin vocaţie, întrebătoare. Trebuie să fii curios până la obsesie ca să înţelegi (ediție din 2023) | VIDEO)

TVR Cultural redifuzează, între 29 aprilie și 5 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu antropologul Alexandru Bălășescu, criticul literar Ion ...

 

#TVRcultural