loader
Foto

Invitație la operă: „Macbeth”, cu Plácido Domingo și Anna Netrebko, în 30 ianuarie, la TVR Cultural

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să revadă marți, 30 ianuarie, de la ora 22.00, o producție de excepție: opera „Macbeth”, de Giuseppe Verdi, cu Plácido Domingo și Anna Netrebko, în rolurile lui Macbeth și Lady Macbeth, și Kwangchul Youn, în rolul lui Banco.

 

Opera „Macbeth”, de Giuseppe Verdi, după piesa lui William Shakespeare, a fost scrisă în 1847, cu o variantă revizuită în 1865. Libretul este semnat de Francesco Maria Piave și Andrea Maffei.

În distribuție, telespectatorii i-au urmărit pe Plácido Domingo - Macbeth, Anna Netrebko - Lady Macbeth, Kwangchul Youn - Banco, Fabio Sartori - MacDuff, Evelin Novak - Doamna de onoare, Florian Hoffman - Malcolm, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim. Orchestra: Staatskapelle Berlin; Staatsopernchor. Regia este semnată de Harry Kupfer. Distribuția completă și echipa, aici.

Spectacolul difuzat în premieră de Televiziunea Română în anul 2023 a fost pus în scenă în anul 2018, la Staatsoper Staatsoper Unter den Linden (Berlin).

(w882) Macbeth

Foto: Bernd Uhlig/ staatsoper-berlin.de

După ce câștigă o bătălie, comandantul Macbeth află despre o profeție potrivit căreia va fi noul rege al Scoției. Încurajat de uneltirile soției sale, Macbeth nu se dă în lături de la nimic pentru a se asigura că profeția se va împlini. Roși de vină, soții Macbeth devin victimele setei lor sete de putere, notează Staapsoper Berlin, în prezentarea celebrei opere.

(w882) Macbeth

Foto: Bernd Uhlig/ staatsoper-berlin.de

Pentru a rămâne cât mai fidel piesei lui Shakespeare, opera lui Verdi a sfidat convențiile vremii, creând una dintre cele mai întunecate și tulburătoare opere ale sale, alternând spectacolul monumental oferit de cor, ce sugerează disperarea celor oprimați, cu ariile și duetele expresive, ce surprind abisul emoțional în care se află protagoniștii săi însetați de putere, mai notează Staapsoper Berlin.

(w882) Macbeth

Foto: Bernd Uhlig/ staatsoper-berlin.de

4:35 Idei în libertate (R)

Producator Alice Săceanu

(Reluare)

5:20 VideoART (R)

Realizator şi producător: Ileana Ploscaru

(Reluare)
 
Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Teatru TV: „Canalul”, în 15 mai, la TVR Cultural. Regizorul Cornel Mihalache: E un film negru, fără speranță | VIDEO

Miercuri, 15 mai, de la ora 22.00, TVR Cultural le-a propus telespectatorilor spectacolul TV „Canalul”, un proiect al Casei de Producție TVR. ...

Medicul Luiza Spiru, „moștenitoarea” Anei Aslan, la „Mic dejun cu un campion”: Menirea noastră este să iubim și să dăruim iubire (ediție din 2023) | VIDEO

Între 13 și 19 mai, TVR Cultural le propune telespectatorilor, la „Mic dejun cu un campion”, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu istoricul Bogdan ...

 

#TVRcultural