loader
Foto

Galerie foto

„Madrigal la Art Safari”: Marți, despre spectacolul „Madrigal 60”, în memoria drijorului Marin Constantin

În 21 noiembrie, de la ora 18.45, telespectatorii TVR Cultural au aflat detalii din culisele spectacolului „Madrigal 60”, demarat când corul a împlinit 60 de ani de existență, și au ascultat mărturiile a trei dirijori care au fost membri în Corul „Madrigal”: Veronica Bojescu, Voicu Popescu și Dan Mihai Goia.

 

Valentina Băințan

Acum șase ani, pentru a-l sărbători pe legendarul fondator al Corului Madrigal, Marin Constantin, dirijor de geniu și mentor pentru sute de artiști români, Corul „Madrigal” a decretat ziua acestuia de naștere ca fiind sărbătoarea corului: Ziua Madrigalului.

Anul acesta, care a marcat cel de-al 60-lea an de activitate de referință neîntreruptă, Ziua Madrigalului a fost serbată cu o premieră: Spectacolul „Madrigal 60” – un repertoriu exclusiv de madrigale și motete, în 60 de minute, într-un decor nou, dar și în costume regândite de excepționala scenografă Iulia Gherghescu.

Spectacolul plin de emoții și surprize a fost completat de vocile copiilor din Programul Național Cantus Mundi, de revenirea pe scenă a trei generații de dirijori și coriști Madrigal, dar și de decernarea Premiilor de Excelență «Marin Constantin»”, a explicat Valentina Băințan, care găzduiește, alături de Emil Pantelimon, managerul Corului „Madrigal”, seria „Madrigal la Art Safari”.

Totodată, telespectatorii au urmărit mărturiile a trei dirijori care au fost membri în „Madrigal”: Veronica Bojescu (fost dirijor secund al Corului „Madrigal”), Voicu Popescu (fost dirijor al Corului de Copii Radio) si Dan Mihai Goia (fost dirijor al Corului Academic Radio).

CITIȚI ȘI: „MADRIGAL LA ART SAFARI”, PENTRU IUBITORII DE MUZICĂ, DE LUNI PÂNĂ VINERI, LA TVR CULTURAL | VIDEO

Seria „Madrigal la Art Safari”, formată din 15 episoade despre istoria Corului „Madrigal - Marin Constantin”, este difuzată la TVR Cultural din 13 noiembrie.

Producător: Valentina Băințan

10:00 Mic dejun cu un campion redifuzare

Agreabilă ca o şuetă şi guralivă ca un talk-show, această întâlnire se petrece întotdeauna într-un bistro cochet, cu vedere la stradă şi neapărat alături de un interlocutor care are o poveste despre propriile bătălii câştigate, dar şi despre propriile înfrângeri care au urmărit un vis. În cei peste şapte ani de difuzare, timp de 16 sezoane, ’’Mic Dejun cu un Campion’’ a prilejuit participarea a aproape 200 de invitaţi în platoul de filmare de la Librăriile Cărtureşti-Cafe Verona. Ne sunt alături şi prietenii fideli pe pe facebook, peste 30.000 la număr, ce ne încurajează cu mesajele lor.

Producător: Ileana Ploscaru Panait

10:50 Agenda Culturală a zilei (R)

Producator Mimi Necula

Realizator: Ana Maria Onisei

(Reluare)
 
„Glasul lunii”, o aventură în căutarea femeii perfecte din imaginația lui Fellini, în 6 mai, la TVR Cultural

„Glasul lunii”, al lui Federico Fellini, „Afacerea Est”, în regia lui Igor Cobileanski, și „Trauma”, în regia lui Paul Schrader, premiat cu ...

„Istoriile orașului”: Cum a apărut crematoriul „Cenușa” și cum s-a transformat „Valea Pângerii” în Parcul Tineretului din București | VIDEO

Alături de istoricul Mihai Burcea și de vechii locuitori ai cartierului de pe strada Lânăriei, realizatorii Bogdan Vârșan și Lucia Zamfir îi ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: joi, 02 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

 

#TVRcultural