loader
Foto

Galerie foto

„Madrigal la Art Safari”, pentru iubitorii de muzică, de luni până vineri, la TVR Cultural | VIDEO

Din 13 noiembrie, TVR Cultural transmite o nouă serie dedicată culturii și cântului coral: „Madrigal 60 - Art Safari”. Producția este difuzată de luni până vineri, de la ora 18.45.

 

Valentina Băințan

Amfitrionii acestei serii sunt Valentina Băințan, producătoare TV, și Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”.

„Madrigal la Art Safari” intră în casele telespectatorilor TVR Cultural prin intermediul unei serii de 15 episoade, a câte 15 minute fiecare, un concept realizat chiar în expoziția Art Safari. Cele 15 episoade vor relata cele mai frumoase si surprinzătoare povești din istoria Corului Madrigal, fiind însoțite de imagini rare din arhiva TVR, dar și din arhiva actuală a Corului Madrigal.

La Art Safari, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” propune publicului o expoziție inedită: „Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă” (curator: Emil Pantelimon, scenografie: Vladimir Turturică), care vorbește despre istoria Corului Madrigal.

Iubitorii de muzică se pot bucura de expoziția care are în centru istoria Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” până în ianaurie 2024.

Aceasta cuprinde 16 spații vibrante, 60 de costume, 70 de discuri, informații inedite și experiențe muzicale interactive și senzoriale, o istorie afectivă colectivă a Crăciunului românesc, politică și societate, sunet, culoare și miros, toate acestea, prin experiența celor 60 de ani de Madrigal.

Conceptul seriei este semnat de Emil Pantelimon și Valentina Băințan.

Echipa video: Andrei Țoneș, David Diaconescu, Zsolti Portik

Coordonare proiect: Marius Portik

Producător: Valentina Băințan.

3:00 Opera (R)

* Giuditta, Germania, 2021

Dirijor: Titus Engel

Interpreţi: Vida Miknevičiūtė, Daniel Behle, Kerstin Avemo, Sebastian Kohlhepp

Orchestra de Stat a Bavariei

Deşi până atunci compusese doar operete, Giuditta a reprezentat un pas al lui Franz Lehár către lumea operei. Comedia lui muzicală a avut premiera la Opera de Stat din Viena în ianuarie 1934.

Redactor: Cristina Crăciun

(Reluare)

5:40 Secvenţe UNATC (R)

Producător: Bianca Sărăţeanu

Jurnalist : Andrea Duţă

(Reluare)
 
„Giuditta”, o poveste de dragoste zdrobită de realitate, în 23 iulie, la TVR Cultural

Marți, 23 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă opereta „Giuditta”, scrisă de Franz  Lehár în anii '30, pusă ...

Tabloul „Răstignirea”, asimilat Școlii lui van Eyck, la „Pastila de artă”. Jan van Eyck, unul dintre fondatorii școlii flamande de pictură

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu pilotul Șerban Ionescu (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRcultural