loader
Foto

Galerie foto

„Madrigal la Art Safari”, pentru iubitorii de muzică, de luni până vineri, la TVR Cultural | VIDEO

Din 13 noiembrie, TVR Cultural transmite o nouă serie dedicată culturii și cântului coral: „Madrigal 60 - Art Safari”. Producția este difuzată de luni până vineri, de la ora 18.45.

 

Valentina Băințan

Amfitrionii acestei serii sunt Valentina Băințan, producătoare TV, și Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”.

„Madrigal la Art Safari” intră în casele telespectatorilor TVR Cultural prin intermediul unei serii de 15 episoade, a câte 15 minute fiecare, un concept realizat chiar în expoziția Art Safari. Cele 15 episoade vor relata cele mai frumoase si surprinzătoare povești din istoria Corului Madrigal, fiind însoțite de imagini rare din arhiva TVR, dar și din arhiva actuală a Corului Madrigal.

La Art Safari, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” propune publicului o expoziție inedită: „Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă” (curator: Emil Pantelimon, scenografie: Vladimir Turturică), care vorbește despre istoria Corului Madrigal.

Iubitorii de muzică se pot bucura de expoziția care are în centru istoria Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” până în ianaurie 2024.

Aceasta cuprinde 16 spații vibrante, 60 de costume, 70 de discuri, informații inedite și experiențe muzicale interactive și senzoriale, o istorie afectivă colectivă a Crăciunului românesc, politică și societate, sunet, culoare și miros, toate acestea, prin experiența celor 60 de ani de Madrigal.

Conceptul seriei este semnat de Emil Pantelimon și Valentina Băințan.

Echipa video: Andrei Țoneș, David Diaconescu, Zsolti Portik

Coordonare proiect: Marius Portik

Producător: Valentina Băințan.

3:35 Sinucigasul (R)

Teatru TV *

De Nikolai Erdman

Traducerea C C Buricea si Zeno Fodor

Spectacol cu public inregistrat la Teatrul Nottara

In distributie: Horatiu Malaele, Teodora Mares, Lili Nica Dumitrescu, Ruxandra Sireteanu, Valentin Teodosiu, Camelia Zorlescu, Ion Siminie, Stelian Nistor, Doina Simionescu, Ion Popa, Ion Porsila, Daniel Constantinescu, Daniel Corbu, Petrica Iacob, Constantin Lapusan, Sandu Moldovan, Anda Ilie, Stan Rotaru, Tudor Cristian.

Muzica Mircea Octavian

Costume Corina Dorobantu

Redactor Doina Teodoru

Regia TV Olimpia Arghir

Decorul si regia artistica Cornel Mihalache

*AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG)

Redactor: George Mladen

(Reluare)

6:02 Drumuri aproape (R)

5’/3IT ari 1ilie

* Ziua Minelor Deschise la Petrila

Producător: Diana Bogea

(Reluare)
 
Scriitorul Alex Michaelides, autorul bestsellerului „Pacienta tăcută”, la „Ediție limitată”: Eu scriu doar pentru mine, pentru că sunt cel mai sever critic al meu | VIDEO

Scriitorul Alex Michaelides, autorul bestsellerului „Pacienta tăcută”, a mărturisit, într-un interviu pentru „Ediție limitată”, că este „cel mai ...

Seria documentară „Ecce Via”, în Săptămâna Patimilor, la TVR Cultural | VIDEO

În Săptămâna Patimilor pentru creștinii ortodocși, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească seria documentară „Ecce Via”, o ...

Invitație la teatru: Piesa „Sinucigașul”, cu Horațiu Mălăele, în 1 mai, la TVR Cultural | VIDEO

Miercuri, 1 mai, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la piesa de teatru „Sinucigașul”, de Nikolai Erdman, înregistrată cu ...

 

#TVRcultural