loader
Foto

Mic dejun cu un campion: Cele mai bune momente ale sezonului 16 | VIDEO

La finalul celui de-al şaisprezecelea sezon al emisiunii „Mic dejun cu un campion”, am revenit cu un „Best of”.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Aveţi alături aceeași echipă de la „Mic dejun cu un campion”, ce vă poate oferi câte o bucurie la finalul unei săptămâni de muncă. Aproape o oră de răgaz în compania unor oameni care şi-au construit cu trudă şi pasiune cariera, care pot fi modele bune de urmat într-o lume prea grăbită să atingă succesul fără prea mult efort.

Dar, de data aceasta, am făcut o trecere în revistă a celor care au fost cu noi şi cu dumneavoastră, în această grilă de toamnă. S-au mai adunat încă 12 ediţii de colecţie ce întregesc cei aproape 200 de invitaţi de când am început acest program, în 2015.

Şi fanii noştri sunt mai numeroşi şi le mulţumim pentru asta. Dar nu numai atât. Faptul că am fost din nou nominalizaţi la ediţia din acest an a Premiilor TVMania, practic un loc în preferinţele publicului, ne onorează şi ne face să credem cu tărie că ne îndeplinim bine misiunea. Adică, un program de calitate al televiziunii publice pentru oameni curioşi şi cultivaţi. Valoare, informaţie şi analiză, modele pentru societate, performanţă şi profesionalism sunt condiţiile unui program de calitate.

Am vorbit şi o vom mai face despre teme grave şi importante, despre educaţie şi cultură, istorie şi civilizaţie, despre excelenţă, dar şi despre înfrângeri pilduitoare.

Am vorbit şi o vom mai face despre România superficială şi cea adevărată. De fiecare dată am creionat un portret verosimil şi expresiv al unei ţări, naţiuni, societăţi aflate într-un perpetuu proces de transformare. Fără patimă, fără invective, în spiritul unui dialog elevat şi la îndemâna tuturor.

Daniela Zeca Buzura a deschis uşi ascunse privirii obişnuite cu informaţiile tabloide din media de consum. A mers direct la surse, s-a pregătit aşa cum numai un jurnalist profesionist o poate face, cu consecvenţa unei meserii de multe ori ingrate, totul pentru ca dumneavoastră, telespectatorii,  să vă bucuraţi cu folos de timpul petrecut în faţa televizorului la „Mic dejun”.

Şi acum, îi aducem din nou în prim plan pe invitaţii de marcă ai acestui sezon, cei cu care ne-am întâlnit sâmbătă de sâmbătă, 12 săptămâni la rând:

  • Acad. prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea medic primar neurochirurg, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, directorul ştiinţific al Spitalului Clinic SANADOR. Domnia sa este nu doar o personalitate marcantă a medicinii şi cercetării româneşti, ci şi un om fermecător, cu mult umor şi fină ironie, de un debordant optimism şi o vitalitate pe măsură.
  • Scriitoarea şi jurnalista Sabina Fati este foarte apreciată pentru analizele şi editorialele ei pertinente pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. În egală măsură, este şi o scriitoare versată şi o călătoare împătimită, sub condeiul căreia aventurile, istoria, cultura şi civilizaţia meleagurilor străbătute se transformă în volume de o necruţătoare obiectivitate şi tensiune.
  • Binecunoscutul Mihai Mănuţiu, unul dintre cei mai importanţi regizori, scenarişti şi profesori de teatru români contemporani. Şi-a descoperit cu aceeași pasiune şi pasiunea pentru scris şi, poate, tocmai de aceea, şi textele pe care le dramatizează, chiar dacă nu-i aparţin, capătă o atât de adâncă introspecţie şi strălucire discretă.
  • Artista vizuală Cela Neamţu, una dintre cele mai titrate artiste decoratoare din România, care a adus în platoul emisiunii trei dintre lucrările ce au făcut-o celebră. Îmbinând tradiţia tapiseriei occidentale cu cea a cusăturilor româneşti medievale, Cela Neamţu a creat, de-a lungul carierei sale, mii de opere de artă, prezentate pe toate meridianele lumii şi pentru care a fost recompensată cu unele dintre cele mai prestigioase şi râvnite premii.
  • Eugen Doga – artist al poporului, muzician, dirijor, profesor şi compozitor, membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Valsul compus de el pentru coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară”, regizat în 1978 de Emil Loteanu, a fost recunoscut de UNESCO ca fiind a patra capodoperă muzicală a secolului XX.
  • Criticul şi istoricul literar Paul Cernat, scriitor şi profesor, este unul dintre cei mai cunoscuţi cercetători ai avangardei literare româneşti, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi doctor în Filologie, cu cel mai înalt titlu - ’’Summa cum Laude’’.
  • Florin Ghioca, cel mai tânăr jurnalist – a debutat la 13 ani şi, până acum, a realizat peste 1.000 de interviuri cu mari personalităţi, dar şi cu oameni simpli întâlniţi în peregrinările sale pe mapamod sau în teatrele de operaţiuni. Este cel mai tânăr corespondent de război, de opt ani este fotograf de spectacole.
  • Arheolog, jurnalist şi profesor, Cătălin Pavel este un istoric şi cercetător laborios, un publicist cu atitudine şi un scriitor de succes. Romanele, poeziile, zecile de articole de presă şi studii dovedesc peste măsură că viaţa se vede altfel, atunci când, de foarte tânăr, ajungi la certitudinea că „nimic nu se poate fără combustibilul bucuriei’’.
  • Scriitoare, jurnalistă şi realizatoare TV, inclusiv la Televiziunea Română, Ioana Drăgan şi-a construit o nouă carieră: cea de membră a diplomaţiei culturale, în cadrul Institutului Cultural Român, unde este directoare generală a Direcției Generale Reprezentanțe în Străinătate şi Comunităţi istorice.
  • Actriţa de teatru, film şi televiziune Ana Ciontea este unul dintre numele de marcă ale generaţiei anilor ’80, a cărei prestaţie artistică a fost recompensată de multe ori cu merituoase premii de interpretare.
  • Dr. Virgil Ştefan Niţulescu este istoric şi directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.Rostul unui manager de muzeu este acela de a oferi publicului o instituţie vie, nu doar o expunere de obiecte”, iar muzeul viitorului „va avea o funcţie inclusivă. Va pune accent mai apăsat pe sustenabilitate, comunitate locală şi mediu”.
  • Alături de o mare artistă ca Mariana Mihuţ, timpul petrecut împreună nu este niciodată suficient. O reîntâlnire plină de emoţie, într-un moment fast al apropierii Crăciunului. Un răgaz pentru familie şi prieteni, un timp al apropierii şi înţelegerii, al reculegerii, al bilanţului, al speranţelor şi al noilor proiecte.
  • Şi o ediţie cu totul specială pentru finalul acestui an, marcat de împlinirea a 33 de ani de la înfăptuirea Revoluţiei Române. Generaţia evenimentelor de atunci a venit în faţa dumneavoastră: Cătălin Ştefănescu – realizatorul emisiunii „Garantat 100%”, Marina Constantinescu – realizatoarea emisiunii „Nocturne” - şi Irina Păcurariu – realizatoarea emisiunii „Reţeaua de idoli”. Ce ne-a adus împreună? Cei peste treizeci de ani de carieră ca jurnalişti, emisiunile pe carea le-am realizat în toţi aceşti ani, branduri de imagine ale instituţiei. Şi, mai ales, prietenia şi solidaritatea ca membri ai familiei numită „Televiziunea Română”.

Un cuvânt de mulţumire întregii echipe de la „Mic dejun cu un campion”, fără de care emisiunea nu s-ar putea realiza: directorilor de imagine şi asistenţilor lor, sunetiştilor şi celor de la postprocesare sunet, maşiniştilor de la traveling, directorului de producţie, editorului de imagine alături de care de aproape opt ani ne străduim săptămână de săptămână să găsim cea mai bună formă vizuală, colegilor de la marketing şi site, producătorilor TVR2, colegilor de la secretariatul de emisie, de la Ingest şi tuturor acelor care, zi de zi, muncesc pe brânci, pentru ca o producţie de televiziune săptămânală să devină un program de succes.

Am mai avut, încă o dată, certitudinea că formăm o echipă de nădejde care, prin caracter şi devotament pentru meserie, reuşeşte să pună în valoare o emisiune din oferta foarte bogată şi diversă a programelor de televiziune.

Au fost alături de noi prietenii de la Cărtureşti – Cafe Verona şi YoKKO Fashion, cărora, de asemenea, le mulţumim.

În timpul vacanţei de iarnă, rămânem în grilă cu redifuzări în acelaşi program: la TVR 2, sâmbăta de la 10:00, la TVR MOLDOVA, TVR Internaţional şi, din 1 decembrie, zilnic, la TVR Cultural. Vă invităm să ne urmăriţi în mod constant şi pe pagina de Facebook, unde Daniela Zeca Buzura ţine legătura cu dumneavostră.

Vacanţă plăcută şi La Mulţi Ani!

​Emisiunea s-a difuzat la TVR 2, în 31 decembrie, de la ora 10:00, și la TVR Cultural, duminică, 1 ianuarie, ora 10.

***

Emisiunea „Mic dejun cu un campion” s-a difuzat la TVR 2, sâmbătă, 31 decembrie 2022, de la ora 10:00; la TVR Cultural duminică, 1 ianuarie 2022, ora 10:00, şi la TVR+.

7:00 Jurnal cultural Premieră

Producător: Aimee d’Albon

7:30 La porţile ceriului Premieră

Producător: Sânziana Miloşoiu

 
„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu, despre Nicolae Labiș și moartea sa prematură și Ion Caraion, un poet din generația războiului

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

Avi Avital, primul interpret la mandolină nominalizat la Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 20 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 13.00, la „Podcasturile TVR#Enescu”, TVR Cultural difuzează dialogul Valentinei Băințan cu Avi Avital, interpret ...

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

 

#TVRcultural