loader
Foto

Music (R)evolution: Valentina Băințan, în dialog cu Mircea Neacșa, amfitrionul „Pastilei de artă”, la TVR Cultural

Telespectatorii TVR Cultural sunt invitați să revadă dialogurile Valentinei Băințan cu managerul Corului Madrigal, cu oamenii de televiziune Mircea Neacșa și Liana Stanciu, dar și cu artiștii Zoli Toth și Young Beats, The Mono Jacks și Dan Iliescu, în săptămâna 9-13 ianuarie.

 

Valentina Băințan
Music (R)evolution

Emisiunea „Music (R)evolution” este difuzată de luni până vineri, la 13.25.

Luni, 9 ianuarie, de la ora 13.25, TVR Cultural a redifuzat dialogul Valentinei Băințan cu Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal.

Corul Național de Cameră „Madrigal”, ansamblu fondat în 1963, de către maestrul Marin Constantin, a susținut concerte pe multe scene muzicale ale lumii, devenind una din cele mai cunoscute formații corale românești pe plan mondial, reușind să străbată anii distorsionați ai comunismului. Dirijorul actual al ansamblului este Anna Ungureanu, muzician cu experiență de un deceniu alături de maestrul Marin Constantin.

Puteți urmări dialogul pe TVR+.

(w882) Valentina

Luni seară, de la 20.25 și marți, 10 ianuarie, de la ora 13.25, telespectatorii pot vedea discuția dintre Valentina Băințan și omul de televiziune Mircea Neacșa, în prezent amfitrionul emisiunii „Pastila de artă - Tezaur medieval”. Mircea Neacșa a pășit în Televiziunea Română, în ianuarie 1992, la nici 26 de ani. A lucrat alături de regretata Mărioara Murărescu, iar din 2008 a fost narator al Teleenciclopediei.

Deep Purple și P.I Ceaikovski, Emerson, Lake and Palmer și Aaron Copland, Transsiberian Orchestra și Ludwig van Beethoven sunt muzicienii și compozitorii deveniți subiectul acestei ediții a emisiunii Music (R)evolution.

Dialogul dintre Valentina Băințan și Mircea Neacșa este disponibil pe TVR+ aici.

(w882) Mircea Nea

Marți seară, de la 20.25, și miercuri, 11 ianuarie, de la 13.25, telespectatorii au putut urmări din nou dialogul dintre Valentina Băințan, Zoli Toth și Young Beats, iar de la 20.25 dialogul cu Liana Stanciu, om de radio și televiziune, pasionată de istoria muzicii moderne.

Valentina Băințan și Liana Stanciu analizează piese interpretate de Lady Gaga, Nat King Cole și Elvis Presley și influențele lor clasice.

Dialogul Valentinei Băințan cu Zoli Toth și Young Beats este disponibil aici pe TVR+.

Puteți urmări discuția Valentinei Băințan cu Liana Stanciu pe TVR+.

(w882) Liana Stan

Joi, 12 ianuarie, de la 20.25, telespectatorii pot revedea dialogul Valentinei Băințan cu Andrei Zamfir și Doru Trăscău, adică The Mono Jacks, una dintre cele mai iubite formații de rock alternativ din România.

Cei doi muzicieni au discutat cu Valentina Băințan despre rădăcinile rock-ului în muzica clasică și analizează piesele „In this life” (Madonna), „Russians” (Sting) și „Bourée” (Jethro Tull) care își au inspirația în opera clasice.

Puteți urmări dialogul pe TVR+.

(w882) The Mono J

Vineri, de la 20.25, TVR Cultural redifuzează discuția Valentinei Băințan cu Dan Iliescu, liderul liderul formației Timpuri Noi, fondată în 1983.  Dan Iliescu analizează, împreună cu Valentina Băințan, rădăcinile pieselor „ It’s a hard life” (Queen) și „Because” (The Beatles).

(w882) Dan Iliesc

0:00 Concertele Brandenburgice-Muzică pentru eternitate (R)

Concert *

(Music for Eternity-Bach’s Brandenburg Concertos, Germania, 2021)

Artişti: Ana de la Vega, Alexander Sitkovetsky, Ramón Ortega Quero, Cyrus Allyar, Johannes Berger…

Împreună cu Anotimpurile lui Vivaldi, Concertele Brandenburgice sunt cele mai renumite din istoria muzicii vechi.

Flautista Ana de la Vega, reprezentantă strălucită a noii generaţii de muzicieni, fascinată de muzica lui Bach, porneşte într-o călătorie prin istoria şi prin caracteristicile muzicale ale lucrărilor genialului compozitor.

Redactor: Adriana Vulpe

(Reluare)

1:00 Concert (R)

*Alexandra Dariescu

(Reluare)
 
„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu, despre Nicolae Labiș și moartea sa prematură și Ion Caraion, un poet din generația războiului

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

Avi Avital, primul interpret la mandolină nominalizat la Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 20 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 13.00, la „Podcasturile TVR#Enescu”, TVR Cultural difuzează dialogul Valentinei Băințan cu Avi Avital, interpret ...

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

 

#TVRcultural