loader
Foto

O discuție despre București și clădirile sale vechi, la „Intrare liberă” | VIDEO

Marius Constantinescu și invitații săi au vorbit, marți seară, la „Intrare liberă”, despre zonele protejate ale Capitalei.

 

Marius Constantinescu
Intrare liberă

În prima parte a emisiunii, Marius Constantinescu a discutat cu arhitecţii Anda Zota, Dragoș Popescu și fotograful Alberto Groșescu despre clădirile mauro-florentine din Capitală, surprinse în albumul „Pitoresc mediteraneean în arhitectura Bucureștiului interbelic”, recent lansat anul acesta, de Igloo Media.

Pitoresc mediteraneean în arhitectura Bucureștiului interbelic documentează și prezintă valoarea arhitecturală a unei stilistici de inspirație maură, florentină, venețiană, balcanică – într-un cuvânt, meridională sau mediteraneeană – ca expresie a unor regionalisme autentice sau de import, grupate sub umbrela eclectismului pitoresc. Din cauza eterogenității acestora, ele nu s-au putut constitui într-un limbaj unitar, fiind combinaţii ale mai multor stiluri, de unde și dificultatea unei definiri stricte”, explicau realizatorii, la evenimentul de lansare.

În cea de-a doua parte a emisiunii, Marius Constantinescu a vorbit cu arhitecta Claudia Pamfil și Cătălin D. Constantin, jurnalist și editor, (foto jos) despre intenția prefectului Capitalei de a reanaliza zonele construite protejate, dar și despre dezvoltarea orașului și amestecul de stiluri arhitecturale din București. Invitaților din platou li s-a alăturat, prin Zoom, și arhitectul și fotograful Vlad Eftenie.

Pe scurt, primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a acuzat pe prefectul Toni Greblă că intenţionează să atace în instanţă reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Capitalei. În replică, prefectul a susținut că au apărut în spațiul public informații potrivit cărora cele 86 de PUZ-uri pentru zonele protejate, din 2000, nu ar exista, de fapt. Miercuri urmează să aibă loc o discuție între autoritățile locale ale Capitalei pe această temă.

(w882) Intrare li

Urmăriți mai jos dezbaterea:

 


4:00 IUBIREA TÂNĂRULUI GOETHE (R)

Film *(GOETHE-Germania, 2010)

Regia: Philipp Stölzl

Cu: Alexander Fehling, Miriam Stein, Moritz Bleibtreu

Dramă. Germania, 1772-tânărul și înflăcăratul Johann Goethe visează să devină poet şi îşi ratează examenul de absolvire a facultăţii de drept. Drept urmare, tatăl lui îl trimite să-şi facă ucenicia ca funcţionar într-un mic tribunal de provincie, sub supravegherea severului avocat Albert Kestner. Întâlnirea cu Lotte, de care se îndrăgosteşte fulgerător, dă peste cap viaţa lui Johann, dar pătimaşul tânăr nu ştie că fata i-a fost deja promisă lui Kestner de către tatăl ei. Această iubire dramatică și neîmplinită îl va inspira pe poet să scrie faimosul său roman "Suferințele tânărului Werther".

Redactor: Cristina Crăciun

(Reluare)

5:45 Fata cu cartea (R)

*Filler

Producător: Nadine Vlădescu

(Reluare)
 
Munca etnologului și a antropologului în România, în dezbatere la „Deceniul ascuns”

Seria documentară "Deceniul ascuns-mărturii din România anilor 80'” a ajuns la finalul primului sezon. Sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 17:00, la ...

MATEMATICIANUL SORIN DĂSCĂLESCU ESTE INVITATUL LUI MIRCEA DUMITRU LA

Duminică, 29 decembrie, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă invită la un dialog cu algebristul SORIN DĂSCĂLESCU ​şi MIRCEA DUMITRU, ...

ANGELA GHEORGHIU: „Nu îmi place să fiu ignorantă. Ceea ce înseamnă că ascult tot ceea ce s-a întâmplat până la mine!”

În a doua zi de Crăciun, TVR Cultural vă propune o întâlnire-eveniment cu una dintre cele mai renumite cântărețe de operă din lume – soprana ...

 

#TVRcultural