loader
Foto

Îndrăgita operetă „Văduva veselă”, în 2 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 2 aprilie, de la ora 22.00, TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să urmărească opereta „Văduva veselă” („Die lustige Witwe”), pusă în scenă la Opera din Zürich, Elveția, în anul 2004, sub bagheta dirijorului Franz Welser-Möst.

 

Opereta „Văduva veselă”, dirijată de Franz Welser-Möst, câștigător al prestigiosului Premiu Mozart, vine în fața publicului cu o distribuție echilibrată, formată din tinere talente, dar și din voci consacrate ale scenei mondiale: Dagmar Schellenberger strălucește în rolul principal, al Hannei Glavari, iar americanul Rodney Gilfry convinge în rolul lui Danilo. O operetă îndrăgită, în care Lehár a combinat influențele vieneze și pariziene cu ritmurile slave”, este descrierea spectacolului, pe site-urile de profil.

Distribuție: Hanna Glavari - Dagmar Schellenberger;  contele Danilo Danilovich - Rodney Gilfry; baronul Mirko Zeta - Rudolf A. Hartmann; Valencienne - Ute Gfrerer; Camille de Rossillon - Piotr Beczala; Njegsu - Herbert Prikopa; vicontele de Cascada - Boguslaw Bidzinski; Bogdanovich - Guido Götzen și Sylviane - Mary O'Sullivan.

Cu participarea Orchestrei şi Corului Operei din Zurich.

Dirijor: Franz Welser-Möst

Regizor: Helmuth Lohner.

Opereta „Văduva veselă” este una dintre cele mai celebre din lume. A fost scrisă de Franz Lehár, în trei acte, pe un libret de Victor Léon şi Leo Stein și a avut premiera la „Theater an der Wien” din Viena la data de 30 decembrie 1905.

Baronul Zeta vrea ca văduva Hanna Glavari, care este incredibil de bogată, să se căsătorească cu un bărbat din Pontevedro, pentru ca averea sa rămână în micul stat. El încearcă să o căsătorească cu locotenentul Danilo Danilovich, protejatul său, fără să știe că, în trecut, cei doi au avut o aventură. Totuși, acum, Danilo nu vrea să o ia de soție, pentru că nu vrea să pară că este interesat doar de averea ei. Sinopsisul, aici.

Sursă foto: imdb.com

5:00 Idei în libertate (R)

Producător: Alice Săceanu

(Reluare)

5:50 Oamenii munţilor

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

O seară de excepție la TVR Cultural: Opereta „Liliacul”, pusă în scenă la Royal Opera House în 1990, în 30 iulie

TVR Cultural le propune telespectatorilor să revadă, în 30 iulie, de la ora 22.00, opereta „Liliacul” („Die Fledermaus”), pusă în scenă la Royal ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

 

#TVRcultural