loader
Foto

Pianista Irina Petrescu a deschis seria „Tineri Muzicieni”

Vineri, 29 septembrie, de la ora 22.00, sub genericul „Tineri Muzicieni”, TVR Cultural v-a invitat să urmăriţi un reportaj dedicat unei tinere şi foarte talentate pianiste, Irina Petrescu, în vârstă de 17 ani. Reportajul poate fi urmărit în reluare marți, 3 octombrie, de la ora 17:10.

 

A fi artist este una dintre cele mai frumoase meniri, dar şi cu un parcurs profesional extrem de dificil. Tinerii muzicieni români se numără printre numele importante atât de pe scenele din țară cât și din afara granițelor. Emisiunea „Tineri Muzicieni” îndreaptă atenţia telespectatorilor TVR Cultural către viitoarele valorile ale artei muzicale interpretative din România, într-o inițiativă menită să recunoască şi să încurajeze talentul, dar și munca susținută a celor aflați la început de drum.

Vineri, 29 septembrie , de la ora 22.00 (în reluare marți, 3 octombrie, de la ora 17.10), sub genericul „Tineri Muzicieni”, TVR Cultural v-a invitat să urmăriţi un reportaj dedicat unei tinere şi foarte talentate pianiste, Irina Petrescu, în vârstă de 17 ani.

(w882)

Elevă a Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București, la clasa profesoarei Mihaela Zamfirescu, Irina Petrescu a început studiul pianului la vârsta de 4 ani, iar din anul 2013 s-a pregătit cu profesoara Adriana Șelescu. Talentul muzical de excepție al tinerei pianiste este dublat de seriozitate şi putere de muncă. Irina Petrescu s-a făcut deja remarcată în numeroase competiții naționale și internaționale.

„Muzica pentru mine înseamnă un lucru cu totul special. Aş spune... esenţial în viaţa mea, e parte din mine. Am avut norocul să mă apuc de pian chiar de la o vârstă mică, de la 4 ani. În felul acesta, muzica a ajuns să fie un lucru atât de natural pentru mine, încât simt că n-aş putea trăi fără”, spune Irina Petrescu.

(w882)

 

18:00 Legendele operei

Documentar *(Legends of Opera, Regatul Unit, 2018) Regia: Lyndy Saville

Prezentator: Danielle de Niese

Premieră

Seria Legendele operei îi prezintă pe marii interpreţi de operă ai vremurilor noastre. Gazdă este renumita soprană autraliano-americană Danielle de Niese. Filmat în Regatul Unit şi în Italia, în fiecare episod apar artişti, critici şi regizori, imagini din arhive, interpretări remarcabile ale marilor artişti lirici.

Montserrat Caballe

Redactor: Ştefan Asavei

18:50 VideoART (R)

Producător şi realizator: Ileana Ploscaru Panait

(Reluare)
 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

„Drumuri aproape”, la TVR Cultural: Un călător adevărat nu se oprește la locurile comune, ci merge către profunzimea lucrurilor

De luni până vineri, de la ora 18.00, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați la „Drumuri de poveste”, o emisiune dedicată călătoriilor, ...

 

#TVRcultural