loader
Foto

„Frumoșii nebuni ai marilor orașe”, teleplay după romanul lui Fănuș Neagu, vineri, la TVR Cultural | VIDEO

Telespectatorii TVR Cultural au urmărit, vineri, de la 18.55, un teleplay după romanul „Frumoșii nebuni ai marilor orașe”*, al lui Fănuș Neagu, cu Horațiu Mălăele și Maia Morgenstern.

 

În distribuție: Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, George Alexandru, Ion Chelaru, Daniela Nane, Virgil Andriescu, Ovidiu Niculescu.

Scenariul si regia: Constantin Dicu

(w882) Secvență

Echipa: decor - Virgil Popa, costume - Nicoleta Petrovici, muzica - Dani Constantin.

Frumoşii nebuni cântă dragostea, libertatea şi răzvrătirea. Adică viaţa. Paginile scrise atunci se păstrează ca fumul în crestătura icoanelor potrivite sub candela Timpului. Sunt de zăpadă albastră, de Dunăre neistovită şi umblă-n ele sănii alungite de crivăţ, duhul legendelor şi al gerului care încleştează Bucureştii la margini de Orient şi lângă inima binecuvântată a tinereţii şi a femeilor”, spunea Fănuș Neagu despre romanul său.

Teleplay-ul „Frumoșii nebuni ai marilor orașe” a avut premiera în 4 februarie 1998.

*Acest program poate fi vizionat de copiii în vârstă de până la 12 ani numai cu acordul sau împreună cu părinții ori familia (AP).

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție TVR.

7:00 Jurnal Cultural (R)

Prezintă: Bogdan Stănescu

Producător: Aimee d’Albon

(Reluare)

7:50 Pastila de artă ’’Capodopere’’

Pastila de artă. ’’Capodopere’’-creaţia celor mai importanţi artişti plastici care, prin opera lor, au influențat, în mod decisiv, istoria artelor plastice româneşti. Este un serial ce prezintă opere valoroase din Galeria de Artă Modernă Românească de la Muzeul Naţional de Artă al României.

Producător şi realizator: Ileana Ploscaru Panait

 
Actorul Pavel Bartoș, la „Interviurile TVR Cultural”: E bine să ai emoții, asta te face uman, nu ești robot

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 22.30, la „Interviurile TVR Cultural”, jurnalista Ioana Pavel îl are ca invitat pe actorul Pavel Bartoș.

Istoricul Bogdan Murgescu, la „Mic dejun cu un campion”: Revoluția din 1989 este un moment în care populația din România și-a asumat destinul (ediție din 2023) | VIDEO

Între 13 și 19 mai, TVR Cultural le propune telespectatorilor, la „Mic dejun cu un campion”, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu istoricul Bogdan ...

Dirijorul Vladimir Jurowski, invitatul Valentinei Băințan la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 13.00, la „Podcasturile TVR#Enescu”, TVR Cultural difuzează interviul Valentinei Băințan cu dirijorul Vladimir ...

 

#TVRcultural