loader
Foto

Galerie foto

Andreea Soare, creatoarea seriei „Bubu și anotimpurile”, și Oana Drăgulinescu, inițiatoarea Muzeului Abandonului, la podcasturile „ArtELE” | VIDEO

Andreea Soare, coordonatoarea Departamentului de Balet al Operei Comice pentru Copii, și antreprenoarea Oana Drăgulinescu au fost primele două invitate ale Valentinei Băințan, la podcasturile „ArtELE”, în 2 și 3 martie, de la ora 13.00, la TVR Cultural.

 

Valentina Băințan
ArtELE

„Începând din 2 martie, în fiecare zi de weekend, de la ora 13.00, pe întreg parcursul lunii martie, vă invit pe TVR Cultural la noua serie de podcasturi ArtELE, care vin cu 10 povești de viață povestite de 10 femei excepționale, menite să vă inspire.

Poveștile lor au ca ingrediente sinceritatea, deschiderea, transparența și o anumită vulnerabilitate, pe care le veți aprecia cu siguranță, pentru că fiecare interviu este menit să ne aducă și o nouă perspectivă asupra propriei vieți. Vom învăța privind și ascultând, ne vom inspira din gândurile rostite ale fiecărei protagoniste, esențialul fiind unul singur: acela că fiecare dintre noi trebuie să știe cum (și mai ales când) să aleagă ce e mai bine pentru sine”, arată Valentina Băințan, moderatoarea și co-producătoarea seriei de podcasturi.

Prima protagonistă a podcasturilor ArtELE, din 2 martie, este Andreea Soare, coordonatoare a Departamentului de Balet al Operei Comice pentru Copii.

Anul trecut, Andreea Soare a propus celor mici o punere în scenă spectaculoasă și emoționantă a spectacolului „Lacul lebedelor”, un concept gândit și adaptat capacității copiilor de înțelegere a fenomenului muzical.

Andreea Soare se dedică trup și suflet proiectelor pentru copii, fiind, totodată, inițiatoarea și organizatoarea competiției de dans Bucharest Dance Competition, organizatoarea „Bebe Fest”, dar si autoarea spectacolelor pentru categoriile de vârsta 0-3 ani, „Bubu si anotimpurile” fiind primul concept de acest gen din România, realizat special pentru bebeluși.

Atunci când îți dorești realizarea unui vis, cel mai important este să te organizezi cât mai eficient, să te autoevaluezi și să te gândești că reușita depinde strict de pasiunea si implicarea cu care vei aborda acea inițiativă. Nu există vis frumos care să nu poată fi împlinit, pentru că a face bine și a gândi proiecte care nu aduc decât bucurie și creativitate în viața copiilor noștri, nu poate să nu aducă și rezultate pe măsură”, a explicat Andreea Soare, la „ArtELE”.

****

Duminică, 3 martie, de la ora 13.00, Valentina Băințan a discutat cu Oana Drăgulinescu, om de televiziune și antreprenoare.

Cu o activitate vastă în coordonarea de campanii de comunicare dedicate organizațiilor non-guvernamentale, Oana Drăgulinescu are peste două decenii de experiență în zona jurnalismului cultural, dar și a creării și comunicării de evenimente culturale și sociale. Este co-fondatoare a unui grup de agenții de comunicare dedicate exclusiv proiectelor sociale și culturale – Connect Media, Quartz Records și Neverland Communication - și președinta asociației Q-Arts.

Parcursul său academic cuprinde licența în Muzicologie la Universitatea Națională de Muzică din București, studii masterale în Comunicare și Relații Publice și Studii Culturale Britanice. Oana Drăgulinescu este creatoarea muzeului fenomen „Muzeul abandonului”, coordonând în prezent strategia de dezvoltare, precum și producția video asociată acestuia.

Atunci când te arunci în acest mare ocean al antreprenoriatului, trebuie să fii conștient că vei avea parte și de momente dificile, însă niciodată nu trebuie să cedăm, pentru că cele mai bune lucruri din viața noastră vin numai cu extrem de multă muncă susținută și neobosită.

Și, poate, cel mai important este să te înconjori de oameni care îți seamănă în suflet și simțire. Iar, în acel moment, când știi că te poți baza pe o echipă care crede în visul tău, poți spune cu încredere că acel drum pe care ai pășit, va fi unul plin de rezultate și multă bucurie”, a arătat Oana Drăgulinescu.

*** Echipa TVR

Video: Andrei Țoneș - director de imagine, David Diaconescu - regia de emisie

Producători: Valentina Băințan, Marius Portik

3:50 ANII NOŞTRI DE GLORIE (R)

Film * ANII NOŞTRI DE GLORIE (GLI ANNI PIU BELLI-Italia, 2020)

Regia: Gabriele Mucino

Cu: Pierfrancesco Favino, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria

Dramă. Italia, 1980. Trei adolescenţi idealişti, Paolo, Giulio şi Riccardo, sunt nedespărţiţi şi împart totul frăţeşte. Între ei îşi face loc Gemma, iubita lui Paolo, care devine o constantă a vieţii lor. Dar timpul trece, iar viaţa îi desparte pe măsură ce fiecare îşi urmează propriul drum. De-a lungul anilor, cei patru prieteni se vor regăsi şi se pierde în repetate rânduri, fiecare confruntându-se cu propriile speranţe, deziluzii, succese şi eşecuri şi mai ales cu trecerea timpului.

Redactor: Adriana Vulpe

(Reluare)

6:00 Remix (R)

Producător Doru Ionescu

(Reluare)
 
Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne-a așteptat duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

Portret de excelență: Scriitorul Mihai Călugărițoiu - ”Este foarte important primul pas, să te îndemne cineva, să-ţi descopere cineva talentul şi să te încurajeze”

Noul sezon al emisiunii ”Portret de excelență” continuă cu o ediție dedicată lui Mihai Călugărițoiu - istoric, cercetător, publicist şi autor al ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Tudor Arghezi rămâne, cu toate concesiile făcute, un mare poet. Este același bijutier al cuvântului, de pe vremuri, doar că este un bijutier obosit

Între 22 și 28 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, telespectatorii TVR Cultural pot asculta explicațiile regretatului critic ...

 

#TVRcultural