loader
Foto

Galerie foto

Andreea Soare, creatoarea seriei „Bubu și anotimpurile”, și Oana Drăgulinescu, inițiatoarea Muzeului Abandonului, la podcasturile „ArtELE” | VIDEO

Andreea Soare, coordonatoarea Departamentului de Balet al Operei Comice pentru Copii, și antreprenoarea Oana Drăgulinescu au fost primele două invitate ale Valentinei Băințan, la podcasturile „ArtELE”, în 2 și 3 martie, de la ora 13.00, la TVR Cultural.

 

Valentina Băințan
ArtELE

„Începând din 2 martie, în fiecare zi de weekend, de la ora 13.00, pe întreg parcursul lunii martie, vă invit pe TVR Cultural la noua serie de podcasturi ArtELE, care vin cu 10 povești de viață povestite de 10 femei excepționale, menite să vă inspire.

Poveștile lor au ca ingrediente sinceritatea, deschiderea, transparența și o anumită vulnerabilitate, pe care le veți aprecia cu siguranță, pentru că fiecare interviu este menit să ne aducă și o nouă perspectivă asupra propriei vieți. Vom învăța privind și ascultând, ne vom inspira din gândurile rostite ale fiecărei protagoniste, esențialul fiind unul singur: acela că fiecare dintre noi trebuie să știe cum (și mai ales când) să aleagă ce e mai bine pentru sine”, arată Valentina Băințan, moderatoarea și co-producătoarea seriei de podcasturi.

Prima protagonistă a podcasturilor ArtELE, din 2 martie, este Andreea Soare, coordonatoare a Departamentului de Balet al Operei Comice pentru Copii.

Anul trecut, Andreea Soare a propus celor mici o punere în scenă spectaculoasă și emoționantă a spectacolului „Lacul lebedelor”, un concept gândit și adaptat capacității copiilor de înțelegere a fenomenului muzical.

Andreea Soare se dedică trup și suflet proiectelor pentru copii, fiind, totodată, inițiatoarea și organizatoarea competiției de dans Bucharest Dance Competition, organizatoarea „Bebe Fest”, dar si autoarea spectacolelor pentru categoriile de vârsta 0-3 ani, „Bubu si anotimpurile” fiind primul concept de acest gen din România, realizat special pentru bebeluși.

Atunci când îți dorești realizarea unui vis, cel mai important este să te organizezi cât mai eficient, să te autoevaluezi și să te gândești că reușita depinde strict de pasiunea si implicarea cu care vei aborda acea inițiativă. Nu există vis frumos care să nu poată fi împlinit, pentru că a face bine și a gândi proiecte care nu aduc decât bucurie și creativitate în viața copiilor noștri, nu poate să nu aducă și rezultate pe măsură”, a explicat Andreea Soare, la „ArtELE”.

****

Duminică, 3 martie, de la ora 13.00, Valentina Băințan a discutat cu Oana Drăgulinescu, om de televiziune și antreprenoare.

Cu o activitate vastă în coordonarea de campanii de comunicare dedicate organizațiilor non-guvernamentale, Oana Drăgulinescu are peste două decenii de experiență în zona jurnalismului cultural, dar și a creării și comunicării de evenimente culturale și sociale. Este co-fondatoare a unui grup de agenții de comunicare dedicate exclusiv proiectelor sociale și culturale – Connect Media, Quartz Records și Neverland Communication - și președinta asociației Q-Arts.

Parcursul său academic cuprinde licența în Muzicologie la Universitatea Națională de Muzică din București, studii masterale în Comunicare și Relații Publice și Studii Culturale Britanice. Oana Drăgulinescu este creatoarea muzeului fenomen „Muzeul abandonului”, coordonând în prezent strategia de dezvoltare, precum și producția video asociată acestuia.

Atunci când te arunci în acest mare ocean al antreprenoriatului, trebuie să fii conștient că vei avea parte și de momente dificile, însă niciodată nu trebuie să cedăm, pentru că cele mai bune lucruri din viața noastră vin numai cu extrem de multă muncă susținută și neobosită.

Și, poate, cel mai important este să te înconjori de oameni care îți seamănă în suflet și simțire. Iar, în acel moment, când știi că te poți baza pe o echipă care crede în visul tău, poți spune cu încredere că acel drum pe care ai pășit, va fi unul plin de rezultate și multă bucurie”, a arătat Oana Drăgulinescu.

*** Echipa TVR

Video: Andrei Țoneș - director de imagine, David Diaconescu - regia de emisie

Producători: Valentina Băințan, Marius Portik

22:00 Opera

LA FANCIULLA DEL WEST

CASA DE PRODUCŢIE TVR ŞI OPERA NAŢIONALĂ ROMÂNĂ CLUJ-NAPOCA prezintă

LA FANCIULLA DEL WEST

De Giacomo Puccini

Dirijor DAVID CRESCENZI

Regie artistică, lighting design și concept video: RARESȘ TRIFAN

Scenografie: ADRIAN DAMIAN

Costume: OVIDIU POP

Solisti:

Minnie: Valentina Boi (invitată)
Dick Johnson/Ramirez: Hector Lopez
Jack Rance: Florin Estefan

Regia si adaptarea pentru televiziune Dominic Dembinski

La Fanciulla del West, este o poveste eternă din universul spectaculos al vestului american, în care Giacomo Puccini prin muzica inovatoare şi situaţiile dramatice ofera o vivacitate aparte intrigii, guvernate de o întrebare puternică: iubire sau lege?

După succesul operei Madama Butterfly, Puccini căuta un nou libret, în cele din urmă alegând piesa The Girl of the Golden West a autorului american David Belasco. Libretul a fost finalizat în august 1909, iar Puccini a avut nevoie de aproape un an pentru a finaliza partitura. Având premiera mondială în anul 1910 la Metropolitan Opera, noua operă a arătat fascinația compozitorului pentru culturile exotice. În acest caz, el se îndreaptă spre California, pentru a explora epoca Goanei după aur.

Povestea te invită să pătrunzi în atmosfera vestului american și relatează întâmplările a doi îndrăgostiți, Minnie și Dick. Aflând că Dick este de fapt un bandit al unei trupe de hoți, căutat pe numele de Ramirez, Minnie, îndrăgostită profund, plănuiește salvarea lui. Șeriful locului o curtează pe Minnie, dar totul se întunecă atunci când descoperă că aceasta îl ascunde pe Ramirez. Poate tânărul bandit să-și lase trecutul în urmă și să înceapă totul din nou alături de Minnie? Aceasta este întrebarea care oferă suspansul întregii povești.

Pentru realizarea acestui spectacol, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca a reunit o echipă extraordinară, din care fac parte David Crescenzi-Dirijor, Rareş Trifan-Regia, Lighting design şi concept video, Adrian Damian-Scenografia (invitat) şi Ovidiu Pop-Costumele (invitat). Distribuţia aduce în roluri principale solişti apreciaţi precum soprana invitată Valentina Boi în rolul Minnie, tenorul Hector Lopez în rolul banditului Dick Johnson şi baritonul Florin Estefan în rolul şeriful Jack Rance. Soliştii vor fi acompaniaţi de Orchestra, Corul şi Ansamblul de Balet ale Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

ORCHESTRA, CORUL și ANSAMBLUL DE BALET ale OPEREI NAȚIONALE ROMÂNE CLUJ-NAPOCA

ECHIPA TVR

Kit TV

Alexandru Paiu

Octavian Popa

Traian Agiu

Eugen Ciolacu

Gheorghe Bulgaru

TELEFICARE

Lucian Vulpe

ELECTRICA

Cristian-Mihai Şerban

Gabriel Voicu

Dragoş Gheorghiu

Mircea Gheorghiu

CAR SUNET

Ştefan Gabriel-Şef car sunet

Ionuţ Barbu-Tehnician

Ionuţ Bogdan Chiriac-Tehnician

SUNET

George Sandu-Maestru sunet

Cătălin Putinianu-Maestru sunet

ASISTENTI IMAGINE

Sorin Stroe-asistent cameră

Ionuţ Alexandru Bengescu-asistent cameră

CAMERAMANI

Andrei Ţoneş

Dan Stoian

Dragoş Claudiu Capotă

Nicolae Fotachi

Alina Dumitraşcu

Rodica Ivan

George Leca

VFX

Gabriela BURCEA

COLORIZARE

MIHNEA Biciuşcă

MONTAJ

ANDA OBRETIN

DIRECTOR DE IMAGINE

George Negrilă

Regizor muzical

Liviu Elekeş

Economist: Simona Păunescu

Organizatori de productie: Elena Martonos, MARC BRANESCU

Regizor tv: Dominic Dembinski

Producator tv: Diana Dumitru

Coordonator Casa de Productie TVR: Mihai Predescu

Casa de Producţie TVR

*AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG)

Redactor : George Mladen

0:15 Festivalul Hariclea Darclée 2018 (R)

* Conferinţa

Producător: Claudia Robu

(Reluare)
 
„O poveste nespusă”. Constantin Cojocaru: Actorul este un cetățean de pe stradă și ce simte se vede pe el. Corpul lui, interiorul lui exprimă ceea ce îi trece prin cap și prin suflet | VIDEO

TVR Cultural difuzează, în memoria marelui actor Constantin Cojocaru, care s-a stins din viață în acest weekend, emisiunea „O poveste nespusă - ...

Avi Avital, primul interpret la mandolină nominalizat la Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 20 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 13.00, la „Podcasturile TVR#Enescu”, TVR Cultural difuzează dialogul Valentinei Băințan cu Avi Avital, interpret ...

Teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, difuzat la TVR Cultural în memoria lui Constantin Cojocaru. Regizorul Jon Gostin: Pierderea sufletului este adevărata maladie a omului contemporan | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 22.00, TVR Cultural difuzează, în memoria actorului Constantin Cojocaru, teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, după ...

 

#TVRcultural