loader
Foto

Seria de podcasturi „ArtELE”, din 2 martie: Poveștile de viață a zece femei excepționale, la TVR Cultural

În luna martie, dedicată femeilor, TVR Cultural le propune telespectatorilor zece podcasturi motivaționale cu zece femei care au știut să își urmeze propriul drum, realizând lucruri extraordinare în carieră - în zona creativă, literară, muzicală, artistică. Podcasturile „ArtELE”, realizate de Valentina Băințan și Marius Portik, vor fi difuzate începând de sâmbătă, 2 martie, de la ora 13.00.

 

Valentina Băințan
ArtELE

Protagonistele podcasturilor „ArtELE” sunt Andreea Soare (coordonatoare a Departamentului de balet al Operei Comice pentru Copii), Oana Drăgulinescu (jurnalistă și fondatoare a Muzeului Abandonului), Sandra Ecobescu (manageră a Fundației Calea Victoriei), Alexandra Șolea (profesoară de management cultural), Ana Maria Rusu (profesoară de muzică premiată la nivel internațional), biologul și exploratoarea Corina Ițcuș, fotografa Iuliana Olteanu, Irina Drăgan (una dintre primele femei jandarm din România), Ioana Bâldea Constantinescu (jurnalistă și scriitoare) și Iulia Pop (PR-ul trupelor de succes Byron si The Mono Jacks).

Podcasturile „ArtELE” sunt realizate de Valentina Băințan (producător tv) și Marius Portik (director de marketing TVR).

Invitatele podcasturilor din 2 și 3 martie sunt Andreea Soare și Oana Drăgulinescu.

„Podcasturile intră în casele dumneavoastră cu titlul „ArtELE”, aceste întâlniri fiind gândite în jurul a 10 povești de viață, povestite de 10 femei excepționale, menite să vă inspire.

În România, există multe femei care se poziționează mereu pe plan secund și nu îndrăznesc să se gândească la o carieră de succes sau să facă din propriile hobby-uri sau pasiuni un business.

„ArtELE” vine cu dorința de a impulsiona publicul feminin, prezentând 10 povești de viață ale unor femei care au știut cum să depășească orice obstacole pentru a-și îndeplini dorințele pe plan profesional. Vom asculta povești despre puterea reinventării, despre curaj, tenacitate și dorință infinită de a lăsa în urmă fapte bune, importante, de impact, menite să aducă un plus de valoare în viața noastră și a generațiilor ce urmează.

Le veți cunoaște pe cele 10 invitate pe întreg parcursul lunii martie, în fiecare zi de weekend, sâmbăta și duminica, de la ora 13.00, pe TVR Cultural, dar și în mediul online.

Poveștile lor au ca ingrediente sinceritatea, deschiderea, transparența și o anumită vulnerabilitate, pe care le veți aprecia cu siguranță, pentru că fiecare interviu este menit să ne aducă și o nouă perspectivă asupra propriei vieți.

Vom învăța privind și ascultând, ne vom inspira din gândurile rostite de fiecare protagonistă, esențialul fiind unul singur: acela că fiecare dintre noi trebuie să știe cum (și mai ales când) să aleagă ce e mai bine pentru sine”, explică autorii proiectului.

10:00 Top cultura

Programată în seria Retro_TV, TOP CULTURA (2014) este un magazin cultural de larg interes, prezentat de Eveline Păuna, cu participarea extraordinară a academicianului Răzvan Theodorescu. Împreună, cei doi aduc publicului subiecte și invitaţi din toate zonele culturii româneşti. În fiecare ediţie de TOP CULTURA subiectele de interes prezentate în reportaje speciale sunt comentate de invitaţii din studio.

Producători: Diana Onea Pascal și Steluța Matios

11:30 MUSIC Revolution

Dana Bartzer şi Dan Creimerman

Producător: Valentina Băinţan

 
Tradiția Fărșangului în Dudeștii Vechi | VIDEO

Tradiția Fărșangului în Dudeștii Vechi | VIDEO

publicat: duminică, 30 martie 2025

Fărșangul, echivalent cu "lăsatul secului" românesc, reprezintă o sărbătoare importantă pentru comunitatea bulgară din Banat.

Un sfert de secol

Pentru Agenția "Împreună", ultimii 25 de ani au reprezentat o investiție profundă în construirea unei societăți mai drepte și incluzive.

Călătorie prin sudul Angliei, în ultimul episod al seriei „Dincolo de porţile palatelor”

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rol strategic. ...

 

#TVRcultural