loader
Foto

Galerie foto

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici | VIDEO

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan le-a avut ca invitate pe Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din România, și Alexandra Solea, antreprenoare culturală.

 

Valentina Băințan
ArtELE

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 13.00, Valentina Băințan a discutat cu Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din România, care sărbătorește, anul acesta, 20 de ani de când a îmbrăcat uniforma militară.

Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi de ce nu, chiar şi critici. Îmi plac provocările şi ideea că ceea ce voi face mâine nu este încă predictibil. Nu îmi place rutina. Consider că te plafonează. Într-o societate care evoluează permanent, iar informaţia se transmite aproape instantaneu, a fost nevoie să ne adaptăm şi noi şi să menţinem, iar, de ce nu, pe alocuri să reparăm relaţia de încredere dintre instituţie şi cetăţeni. Iar ca femeie, pot spune că această meserie m-a împlinit. Încă din primii ani am fost primită cu brațele deschise și ajutată să parcurg tot acest drum care astăzi mă definește cel mai bine”, a explicat Irina Drăgan, la podcastul „ArtELE”.

Irina Drăgan este licențiată în Științele Comunicării la Universitatea de Vest Timișoara. A lucrat ca ziaristă la postul de radio București FM, unde a fost redactor-prezentator de știri, reporteriță, producătoare și prezentatoare de programe.

După câțiva ani de jurnalism, Irina Drăgan a simțit nevoie unei schimbări în cariera sa. Astfel, a dat la schimb meseria de jurnalist pe cea militară, asociindu-se cu echipa care a pus bazele comunicării în Jandarmeria Română, fiind timp de cinci ani purtătoarea de cuvânt a acestei structuri militare. A urmat inclusiv un curs de comunicare cu specialiști din cadrul FBI, ocazie cu care a învățat despre modul în care gestionează acest domeniu profesioniștii din această agenție de aplicare a legii.

De șapte ani, Irina Drăgan lucrează în cadrul structurii de comunicare și relații publice a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar de doi ani conduce Centrul Multimedia, departamentul care realizează emisiunea „MAI aproape de tine”, difuzată în fiecare duminică, la ora 10.00, la TVR 1.

<div class="video-container"><iframe width="817" height="460" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/CyWNREd9K9Y?si=gnHRzSKinbFRXqtW" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe></div>

****

Duminică, 31 martie, de la ora 13.00, la „ArtELE”, Valentina Băințan a avut-o ca invitată pe Alexandra Solea, antreprenoare în domeniul cultural.

Mi-am dedicat întreaga carieră dezvoltării și promovării artelor spectacolului și a managementului cultural internațional. Mi-am perfecționat abilitățile de leadership, încercând să devin o influență importantă în acest domeniu aflat în continuă evoluție. Am încercat să organizez și să coordonez producții complexe, implicând artiști de talie internațională și colaborând cu creatori de renume. Astfel, am reușit să contribui la consolidarea prestigiului instituțiilor cu care am colaborat și la creșterea reputației acestora pe plan internațional. Domeniul managementului artelor spectacolului și al afacerilor culturale internaționale este pentru mine un mod de viață, de care mă bucur în fiecare zi”, a arătat Alexandra Solea.

Alexandra Solea este profesionistă în afaceri culturale internaționale, antreprenoare culturală și lector. Este doctor în Istoria și Analiza Culturilor Muzicale în cadrul Universității „La Sapienza” din Roma și deține diplome de licență și master în Muzicologie și Administrarea Artelor (summa cum laude), atât la Universitatea Națională de Muzică din București, cât și la Academia „Santa Cecilia” din Roma.

Alexandra Solea este fondatoare și directoare executivă a organizației culturale Solèart Management, cu sediul la Roma (Italia) și managing partner al Undivided ltd, o companie lider de management cultural cu sediul în București (România).  Scopul acestor organizații este acela de a încuraja mediul internațional să acorde o importanță mai mare dimensiunilor culturale și educaționale, să promoveze comunicarea artelor și culturii și să ofere societății bogăția gândirii artistice și creativitatea tinerilor.

<div class="video-container"><iframe width="817" height="460" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/MHUWYmwwgr8?si=hvIcHMyyTCKz8LkF" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe></div>

Echipa TVR

Video: Andrei Țoneș - director de imagine, David Diaconescu - regia de emisie

Producători: Valentina Băințan, Marius Portik

22:00 Opera

LA FANCIULLA DEL WEST

CASA DE PRODUCŢIE TVR ŞI OPERA NAŢIONALĂ ROMÂNĂ CLUJ-NAPOCA prezintă

LA FANCIULLA DEL WEST

De Giacomo Puccini

Dirijor DAVID CRESCENZI

Regie artistică, lighting design și concept video: RARESȘ TRIFAN

Scenografie: ADRIAN DAMIAN

Costume: OVIDIU POP

Solisti:

Minnie: Valentina Boi (invitată)
Dick Johnson/Ramirez: Hector Lopez
Jack Rance: Florin Estefan

Regia si adaptarea pentru televiziune Dominic Dembinski

La Fanciulla del West, este o poveste eternă din universul spectaculos al vestului american, în care Giacomo Puccini prin muzica inovatoare şi situaţiile dramatice ofera o vivacitate aparte intrigii, guvernate de o întrebare puternică: iubire sau lege?

După succesul operei Madama Butterfly, Puccini căuta un nou libret, în cele din urmă alegând piesa The Girl of the Golden West a autorului american David Belasco. Libretul a fost finalizat în august 1909, iar Puccini a avut nevoie de aproape un an pentru a finaliza partitura. Având premiera mondială în anul 1910 la Metropolitan Opera, noua operă a arătat fascinația compozitorului pentru culturile exotice. În acest caz, el se îndreaptă spre California, pentru a explora epoca Goanei după aur.

Povestea te invită să pătrunzi în atmosfera vestului american și relatează întâmplările a doi îndrăgostiți, Minnie și Dick. Aflând că Dick este de fapt un bandit al unei trupe de hoți, căutat pe numele de Ramirez, Minnie, îndrăgostită profund, plănuiește salvarea lui. Șeriful locului o curtează pe Minnie, dar totul se întunecă atunci când descoperă că aceasta îl ascunde pe Ramirez. Poate tânărul bandit să-și lase trecutul în urmă și să înceapă totul din nou alături de Minnie? Aceasta este întrebarea care oferă suspansul întregii povești.

Pentru realizarea acestui spectacol, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca a reunit o echipă extraordinară, din care fac parte David Crescenzi-Dirijor, Rareş Trifan-Regia, Lighting design şi concept video, Adrian Damian-Scenografia (invitat) şi Ovidiu Pop-Costumele (invitat). Distribuţia aduce în roluri principale solişti apreciaţi precum soprana invitată Valentina Boi în rolul Minnie, tenorul Hector Lopez în rolul banditului Dick Johnson şi baritonul Florin Estefan în rolul şeriful Jack Rance. Soliştii vor fi acompaniaţi de Orchestra, Corul şi Ansamblul de Balet ale Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

ORCHESTRA, CORUL și ANSAMBLUL DE BALET ale OPEREI NAȚIONALE ROMÂNE CLUJ-NAPOCA

ECHIPA TVR

Kit TV

Alexandru Paiu

Octavian Popa

Traian Agiu

Eugen Ciolacu

Gheorghe Bulgaru

TELEFICARE

Lucian Vulpe

ELECTRICA

Cristian-Mihai Şerban

Gabriel Voicu

Dragoş Gheorghiu

Mircea Gheorghiu

CAR SUNET

Ştefan Gabriel-Şef car sunet

Ionuţ Barbu-Tehnician

Ionuţ Bogdan Chiriac-Tehnician

SUNET

George Sandu-Maestru sunet

Cătălin Putinianu-Maestru sunet

ASISTENTI IMAGINE

Sorin Stroe-asistent cameră

Ionuţ Alexandru Bengescu-asistent cameră

CAMERAMANI

Andrei Ţoneş

Dan Stoian

Dragoş Claudiu Capotă

Nicolae Fotachi

Alina Dumitraşcu

Rodica Ivan

George Leca

VFX

Gabriela BURCEA

COLORIZARE

MIHNEA Biciuşcă

MONTAJ

ANDA OBRETIN

DIRECTOR DE IMAGINE

George Negrilă

Regizor muzical

Liviu Elekeş

Economist: Simona Păunescu

Organizatori de productie: Elena Martonos, MARC BRANESCU

Regizor tv: Dominic Dembinski

Producator tv: Diana Dumitru

Coordonator Casa de Productie TVR: Mihai Predescu

Casa de Producţie TVR

*AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG)

Redactor : George Mladen

0:15 Festivalul Hariclea Darclée 2018 (R)

* Conferinţa

Producător: Claudia Robu

(Reluare)
 
„O poveste nespusă”. Constantin Cojocaru: Actorul este un cetățean de pe stradă și ce simte se vede pe el. Corpul lui, interiorul lui exprimă ceea ce îi trece prin cap și prin suflet | VIDEO

TVR Cultural difuzează, în memoria marelui actor Constantin Cojocaru, care s-a stins din viață în acest weekend, emisiunea „O poveste nespusă - ...

Avi Avital, primul interpret la mandolină nominalizat la Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 20 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 13.00, la „Podcasturile TVR#Enescu”, TVR Cultural difuzează dialogul Valentinei Băințan cu Avi Avital, interpret ...

Teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, difuzat la TVR Cultural în memoria lui Constantin Cojocaru. Regizorul Jon Gostin: Pierderea sufletului este adevărata maladie a omului contemporan | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 22.00, TVR Cultural difuzează, în memoria actorului Constantin Cojocaru, teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, după ...

 

#TVRcultural