loader
Foto

Podcasturile TVR#Enescu: Managerul Corului de Cameră „Madrigal” și pianista Sînziana Mircea, interlocutorii Valentinei Băințan | VIDEO

În 8 și 9 aprilie, TVR Cultural a difuzat dialogurile Valentinei Băințan cu managerul Corului de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, Emil Pantelimon, dar și cu pianista Sînziana Mircea, în cadrul emisiunii „Podcasturile TVR#Enescu”.

 

Valentina Băințan
Podcasturile TVR#ENESCU

Tema dialogului dintre Valentina Băințan și Emil Pantelimon, difuzat în 8 aprilie, de la ora 13.00, a fost leadership-ul și cât de important este ca un lider să aibă echipa potrivită lângă el.

Cea mai mare provocare a unui lider este echipa. Si asta se vede în prezent în toate segmentele: și în cel economic, și în politic, și în social. Liderul, oricât ar fi de iubit, dacă nu are lângă el o echipă în care să poată avea încredere, o echipă care să îi fie sprijin și care să aibă curajul să îl contrazică la nevoie, nu va reuși ceea ce își propune.

Eu mă consult mereu cu echipa și, aici fac o paranteză, nu subordonații, ci echipa. Știu că uneori sunt incomod, însă sunt perfect conștient de valoarea oamenilor de lângă mine și apreciez foarte mult sinceritatea și spiritul lor tranșant. Și accept să mi se spună că pot face lucrurile diferit.

Caut să am oameni în jurul meu care să aibă libertatea și curajul de a-mi spune mereu adevărul, oricât ar fi de incomod”, arată Emil Pantelimon, în dialog cu Valentina Băințan.

 

 

Duminică, 9 aprilie, TVR Cultural a difuzat dialogul Valentinei Băințan cu pianista Sînziana Mircea, despre succes și eșecuri.

Marile împliniri care mi s-au întâmplat au venit după o serie întreagă de răspunsuri negative sau neîmpliniri profesionale, să spunem. Sau după o serie de provocări, sau când totul părea blocat.În momentul acela, știam că trebuie să schimb ceva, iar din acea schimbare apărea lumina.

Tot ce pare negativ este trecător și poate fi schimbat, transformat în avantajul nostru. Iar atunci când ai o perioadă foarte bună și toate îți merg perfect, trebuie să mergi înainte cu multă recunoștință pentru ceea ce ți se întâmplă, pentru că nu ți se cuvine nimic.

Toate sunt binecuvântări și trebuie să le primești cu smerenie și să fii conștient că ele se pot încheia oricând”, a explicat Sînziana Mircea.

 

 

Echipa Podcasturilor TVR#Enescu:

Andrei Tones - director de imagine

Octavian Ionescu - regizor de emisie

Marius Portik și Valentina Băințan - producători

CITIȚI ȘI: PODCAST TVR#ENESCU: VALENTINA BĂINȚAN, ÎN DIALOG CU CRISTINA URUC, MANAGERUL ARTEXIM, ȘI MUZICOTERAPEUTA ANGELICA POSTU | VIDEO

 

3:00 Delta Bucureştiului (R)

Documentar *

(LE DELTA DE BUCAREST, Franţa-România, 2020)

Regia: Eva Pervolovici

Director de imagine: Dominique Colin

Montaj: Véronique Lagoarde-Ségot

cu: Lena Constante, Ileana Samoilă, Ileana Samoilă Budimir

Istoria unui loc.

Epoca comunistă. Bucureşti. Femei în detenţie dau naştere în puşcăria care a fost odată cea mai frumoasă mânăstire din Europa de Est-Mânăstirea Văcăreşti.

În zilele noastre natura sălbatică a acaparat locul formând un ecosistem: specii protejate de fauna şi floră....familii de rromi. Copii născuţi în acelaşi loc în condiţii riscante.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

4:30 VideoART (R)

Realizator şi producător: Ileana Ploscaru

(Reluare)
 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

 

#TVRcultural